Do kdy ohřívat čaj?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Do kdy ohřívat čaj?
Holky prosím o radu. Máme 3 měsíční holčičku, často cestujeme. Dáváme fenyklový čaj. Ve kterém měsíci se už nemusím starat o ohřívání a můžu jí dát i lehce studený nebo spíš vychladlý.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já neohřívala nikdy, vždy sem dávala až když byl pokojové teploty
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Davam pokojovou teplotu, od pocatku, prihrivam lehoucce jen fakt v zimnich mesicich, kdyz se vratime z venku, to nedam horky, ale teplejsi jo…
Jinak mame doma cely den konvici caje, dodelavam ho tam, a synovi liji z toho.Kdyz byl mrne, tak jsem to delala podobne, akorat mel takhle udelany svuj fenyklovy. S druhym synem planuji stejny postup.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ohřívat jsem přestala až někdy kolem 10. měsíce - ale to byla moje úchylka:-D
Takže ohřívat nemusíš. Ale rozhodne bych nedávala studený, mohlo by ji bolet bříško. Normální pokojová teplota je OK. Čajík vozíš určitě v termoobalu, ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lolllo Ja kojit nemohla, pokud je dite na UM, fenyklovy caj se doporucuje ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Malá má 8 měsíců a ohřívám. Ona studený nechce. Nemusí mít úplně teplý, ale alespoň vlažný ano.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já ho neohřívala nikdy, pije ho s velkou chutí od 3. týdne
V termoobalu občas venku vystydne a úplně ledovej jí teda moc nejede ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lejaa jj vozím v termo, ale kolikrát jsme dlouho na cestě a tak dlouho to teplé nevydrží ani v termo.
@Lolllo nekojím a nikdy jsem nekojila, nevytvořilo se mi mléko. Navíc malá trpí prdíkama a pomáhá jí výše zmíněný čaj. Potřebovala jsem radu, né kázání. Ale díky za názor.
Holky díky za Vaše zkušenosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja taky nekojila a čaj jsem nedavala.. zbytecna tekutina do tak maleho zaludku, ktera nic neprinese. Ale kazdeho vec.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lolllo u UM se doporucuje proto, ze zjemni hovinka, pomaha detem na prdiky, protoze UM je hutnejsi nez materske mleko ![]()
Je to tva vec, ale o tento skoro az agresivni vykrik do tmy se te nikdo, myslim, neprosil ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lolllo no tak bud ti miminko neplakalo, že má bolesti bříška od prdíků nebo ti to bylo jedno. Pak je fakt, že ti to nic nepřinese. Nicméně jsem potřebovala vědět, když už nemusím ohřívat a né jestli dávat čaj nebo ne. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ptacak vždycky se tu musí najít někdo, kdo se potřebuje vyplkat a kdo si myslí, že je matka roku, protože to dělá jinak a líp než ostatní…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tashet
Nám čaj ze začátku strašně moc pomohl, nic jak čaj ji nedokázalo zklidnit, když už se rozeřvala moc. Ale ohřívat jí ho mě vlastně ani nenapadlo, dva krát denně ho měla čerstvý. A někdy v noci mi přijde, že má i žízeň, nechce mlíko, jen se napít.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tashet Zrovna hlavně u toho čaje je to směšné, protože samotní doktoři mají dost rozdílné názory, zda ano/ne. A je to na každém, na pocitu matky, zda to vyhovuje dítěti, zda to má nějakou přidanou hodnotu. U nás syn měl po UM špatnou stolici, tudíž mu ten fenyklový čaj pomohl, totéž na bolesti bříška. Ale jinak, čím víc malou naučíš na ohřívané, bude to vyžovat pořád a dál… samozřejmě neradím studené, už vůbec ne ledové. Ale v pokojové teplotě opravdu stačí. Ven ohřát a do termoobalu, aby se Ti to trochu udrželo…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit