Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj, do kdy musí finančák vrátit daně, pokud si člověk donese přiznání sám na finančák?
@Elvinerha
Včera jsem se dívala. Termín je 1.5.. Spletla jsem si to s těmi 30 dny a už jsem si říkala, co jsem udělala blbě, že nic nedošlo - naštěstí jen neumím číst (no ty neoficiální zdroje to všechno nějak zjednodušují :/)
Jak už zde bylo napsáno tak do 1.5., ale věřím, že přijdou příští týden
Přesně je to do 30 dnů od posledního možného dne podání DP. To bylo 1.4., takže je čas do 2.5.
@Attila8 @Edita27
A to jste podávaly DAP na FU samy (jak je v dotaze)? Nebo pomocí ročního zůčtování (kdo to dělal takto tak už tuším musí mít vráceno).
Pokud ano, tak kdy, že už máte vráceno?
Podávám DP sama…vloni mi měli vracet větší částku tak jsem je po podání DP požádala moji správkyni daní o rychlé vrácení, že peníze potřebuju už nevím na co a do týdne jsem je měla na účtě v březnu…záleží jak jim to jde kde rychle, jak toho mají hodně…ze zákona mají čas do letos 2.5.
@Attila8
Ono je super tady motat jedno do druhého. ![]()
Já použila interaktivní formulář DAP na webu finanční správy, kde na základě údajů z potvrzení vyplněných po potřebných okýnek byla vratka přímo spočítána
Hádám, že to bude dobře.
@Edita27 píše:
My už máme na účtě.
Dobrý den a mi jsme taky brno- venkov a nic to posílají náhodně nebo od příjmení
@renuskaG píše:
Dobrý den a mi jsme taky brno- venkov a nic to posílají náhodně nebo od příjmení
Já jsem taky venkov a nic. + podáváno včas (cca v půlce března).
Však ony přijdou.