Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Dceri je 25 mesicu a porad ji davam Sunar rano k snidani - cca 250 ml. Porad ji chutna, tak je mi lito ji ho nahrazovat obycejnym mlekem - to ale pije pres den taky. Do kdy je tak vhodne Sunar davat? Vsechny napoje pije krasne sama z hrnicku, ale ten ranni Sunar ma z flasky - tak aspon odbourat to? Co myslite?
Malé sem dávala UM do 3l, taky jen ráno a z flašky během dne pila obyč mlíko, pak když jí byli 3r tak sem si řekla že teda flašku zrušíme a necháme ještě UM z hrníčku ale odbouráním flašky přestala pít UM úplně.
Ahoj,
dceři je 3,5 a UM z flašky pije večer před spaním, ale odbourávat to zatím nebudu, protože mléčné výrobky baští minimálně, tak aspoň něco.
Andrea
Dcerka pila Sunar do necelých tří let a myslím si, že tři roky na UM jsou tak akorát.
Ahoj, tak Věrka měla v únoru 4 roky a ještě se flašky se Sunarem ráno nevzdala… Kdybych jí ho dala do hrníčku, nevypije ho, to už jsme zkoušeli. Jak říká manžel, je „konzerva“ a změny snáší těžko
Uznávám, že na flašku s dudlíkem je dost stará, ale když to chce, proč ne… M.
U nás sunar skoro do 3 let, z flašky, ale s pítkem, ne dudlíkem. Teď pije normálně kravský, někdy z flašky, někdy z hrnečku. Z flašky dá vždy všechno. . . v hrnečku zůstává. .
Náš malý taky pije pořád ráno sunar. Chutná mu a vyloženě se na něho těší
nejí mi žádné ovoce a zeleninu jen vařenou v polívce takže doplňujem vitamíny aspoň sunarem
Kupuju sunar premium od 12. měsíce a ještě nějakou dobu asi budu ![]()
Jája je taky pořád na sunaru
. Má ho ráno a večer před spaním. Já mu ho zas nechávám, protože moc nejí, někdy skoro vůbec, tak aby měl aspoň něco teplého v bříšku.(na čež jsem slyšela už od mnohých že kdybych mu ho vzala třeba by jedl víc) Nad kravským jsem taky uvažovala, ale vzhledem k tomu že nejí, si myslím že v sunaru má aspoň nějaký ten vitamin a je hustý tak ho líp zasytí.
Mmch pije pořád s flašky. Do hrnečku s pítkem jsem zkoušela a to ani náhodou, byť šťávu z hrnečku pije …
Jojo, u nás to samý, Kuba ráno otevře oči a hned z něj padá Mámo, mléko
Jsou mu 2 a 3/4 a taky potáhneme do tří, je ale sranda, jak ty děcka všechno dají jenom z dudlíku, že? Z hrníčku taky nedá všechno. Ono jim to dudání asi dělá dobře ![]()
ahojky,
mudr. mi říkala, že děti mají mít (Sunar-mi Nutrilon) do 3let-500ml denně.
Do 3let dítěte se vytváří imunita dítěte a potom už jen celý život čerpá. A že na posílení je zapotřebí 500ml denně-ne kravského ale právě tohoto -pro děti nejlepš.mléka.
Takže PÍJTE-JE TO ZDRAVÉ.
ahoj holky,
já jsem začala dávat klasické kravské mléko od 18 měsíce. Syn o to umělé moc nestál a teď to obyčejné miluje. Lékařka mi řekla, že po uplynutí jednoho roku dítěte není žádný problém umělou výživu vy:,–(it a napsala mi akorát fluorit na zoubky. Upřímě vám řeknu, že jsem se s chutí zbavila umělého mléka.
500 ml UM do malé nedostanu od půl roku
. Teď se budí v noci na 240 ml, někdy si dá ještě ráno 180ku. Jakmile se přestane budit v noci na mlíko, tak asi se Sunarem končíme, protože já naopak četla, že v kombinaci s masem (v obědu) je zá:,–(ním způsobem překračováno množství bílkovin - u českých dětí v průměru až trojnásobně. Ale on každý tvrdí něco jinýho, takže těžko říct, kterou verzi si vybrat… Necháme to na malé.
Mile maminky, ozivuji tema. Dcerka bude mit v prosinci 2roky. Pres den sunar nevyzaduje. Pred spanim 240ml do flasky…cteme u toho pohadku, jak doctu, ma ho vetsinou vypito, odchazim a mala usina (az na vyjimky, kdy je pretazena a tak…vsak to urcite znate) v noci se jeste jednou vzbudi na sunar (uz jsme se pokouseli to odbourat ruznymi zpusoby) nekdy i vickrat…prijde mi na to uz velka. Jak to mate vy? Pokousela jsem se flasku zrusit u toho vecerniho mlicka, davala ji to do hrnicku, ale uz je to tak 2-3tydny a place pred spanim, ze chce mliko…
Dekuju vsem za odpovedi, jak to chodi u vas s mlickem ![]()