Do kdy večer dávat kaši?

1219
18.8.11 23:21

Do kdy večer dávat kaši?

Holky, do kolika měsíců jste dětem dávali večer kaši? My budeme mít rok, dělám jí kaše domácí( z pohankových, jáhlových, kukuřičných, ovesných vloček, krupice…). Nevím, zda bych ji už klidni nemohla dát něco jiného na večeři :nevim: . Podotýkám, že máme jen 3 zuby, takže chleba nesníme moc snadno :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
74217
18.8.11 23:32

Já večer kaši nedávala vůbec, jen ráno, večer by ji bolelo břicho, v noci by se mi kroutila bolestí, že je to těžké. Dostávala sunar před spaním. Jinak bych jí asi dávala 2 hodiny před spaním :think: . V kolik ti chodí spávat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
18.8.11 23:35

I se 3ma zoubkama se dá kousat, kup ten měkký toastový chleba, děti to mají rády s máslem a marmeládou. Holka by se mi po tom umlátila :oops: teď někdy i s medem. Ale moje dítě je polévkové, takže mi v klidu sní vývar co na oběd i na večeři a je šťastná, hlavně, že má maso :zed: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1219
18.8.11 23:41
IvkaH píše:
I se 3ma zoubkama se dá kousat, kup ten měkký toastový chleba, děti to mají rády s máslem a marmeládou. Holka by se mi po tom umlátila :oops: teď někdy i s medem. Ale moje dítě je polévkové, takže mi v klidu sní vývar co na oběd i na večeři a je šťastná, hlavně, že má maso :zed: :palec:

Dávala jsem ji chleba s Lučinou bez kůrky a chudina to jen žmoulala v puse :mrgreen: . Ale spíš jí asi nechutnal, protože třeba nektarinku nebo broskev sní i nakrájené velké kousky, oběd nemixuju od 9.měsíce, kdy jí vylezly první dva zuby :-P . Jinak já ji tu kaši dávám kolem 18 hod a ve 20 hod má ještě mlíčko, kolem 20:30 chodí spinkat. Já teda na té kaši nevidím nic špatného, právě naopak, ale chtěla jsem ji občas dát i něco jiného

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2762
18.8.11 23:52

já dávám kaši občas i teď - cca 3× do týdne, synovi je rok a půl :) dělám kukuřičnou nebo rýžovou, zatím mu chutná :) kamarádka dává stejně starému synkovi např. těstoviny, protože kaše jí nikdy nechtěl jíst :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
18.8.11 23:54

Mě to malá vůbec kaše nechtěla a když jsem jí udělala krupici, tak to plivala a do dneška to nejí, krupici u nás jí jen taťka. Ale kdybych jí dala kuličky nesquik s mléčkem, tak to mi zblajzne ani nepípne. To ale snídá od roku a půl. Říkám, než kaši, tak mi raději bude jíst od nějakých 7 měc. vývary je jí jedno jaký zeleninový, masový nebo jinou polévku, ale to má nejraději, to má po taťkovi asi.
Maličká není navyklá na chleba, tak jí nechutná. Zkus takový ten měkčí. Důležité je, aby se malá najedla a chutnalo jí :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1219
18.8.11 23:55

Díky moc holky :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
19.8.11 07:41

Malá má rok, a teda zubu plnou hubu, takže v jiné stravě moc problém nemá :) - a kaši jí dávám ob den a ob den má chleba s lučinou.

Já mám v plánu jí to dávat tak do roka a půl, a potom už třeba jen jednou týdně.

• Citovat
  • Upravit
7257
19.8.11 07:42

Honzík má 17 měsíců a před spaním k večeři dostává kaši stále. Dokud mi ji bude jíst tak mu ji budu dávat. Přiznám se, že je to jednoduchý řešení ohřát vodu a nandat do ní z krabice kaši :mrgreen: než něco klohnit. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14064
19.8.11 08:12

Já to zatím dávám, i když už to občas nechce, asi je přejezená. Vidím v tom plus, že je to mléčná dávka.
Nedávala bych čistě celozrnné kaše, děti potřebují spíš jednoduché sacharidy, v celozrnných je příliš vlákniny a těžko se jim to tráví. Dítě není malý dospělý.
Vařím buď krupicovou, sem tam do toho přimíchám lžíci mletých ovesných vloček, anebo instantní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1219
19.8.11 08:26
rozumbrada píše:
Já to zatím dávám, i když už to občas nechce, asi je přejezená. Vidím v tom plus, že je to mléčná dávka.
Nedávala bych čistě celozrnné kaše, děti potřebují spíš jednoduché sacharidy, v celozrnných je příliš vlákniny a těžko se jim to tráví. Dítě není malý dospělý.
Vařím buď krupicovou, sem tam do toho přimíchám lžíci mletých ovesných vloček, anebo instantní.

Mě tohle poradila i dr., přimíchávám jí tam mlíčko a za mě teda lepší ji dělat tyhhle kaše domácí, než ji dávat pořád ty krabicovky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9044
19.8.11 08:31

Ja davam treba 2× tydne i ted a malymu budou za mesic 2 roky.
Vsak i my s pritelem si obcas dame k veceri krupicnou kasi,tak proc by nemohl prcek,nikdy ho po tom bricho nebolelo,takze zadny problem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
19.8.11 11:12

Tak náš prcek od osmi měsíců nepoznal jinou večeři :-D Má 21 měsíců a kaši večerí dnes a denně a bude tak dlouho, dokud bude ochoten to jíst ;-)
Za prvé nepije mléko, takže takto máme super mléčnou dávku, za druhé je to ohromně pohodlné, jak píše motika :oops:
Domácí jsem nikdy nedělala, naopak mi přijde, že kupované obsahují spoustu vitamínů a minerálů navíc a taky že můžu střídat mnoho příchutí a nepřejí se mu jeden druh. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1219
19.8.11 11:23
MaryClementine píše:
Tak náš prcek od osmi měsíců nepoznal jinou večeři :-D Má 21 měsíců a kaši večerí dnes a denně a bude tak dlouho, dokud bude ochoten to jíst ;-)
Za prvé nepije mléko, takže takto máme super mléčnou dávku, za druhé je to ohromně pohodlné, jak píše motika :oops:
Domácí jsem nikdy nedělala, naopak mi přijde, že kupované obsahují spoustu vitamínů a minerálů navíc a taky že můžu střídat mnoho příchutí a nepřejí se mu jeden druh. :nevim:

Tak podle mě je teda daleko více vitaminů v čerstvém ovoci, které ji tam dávám :nevim: . A střídám snad 5 kaší. Ale tak do 8 měsíce jsem ji taky dávala jen ty kupované a ještě ji má někdy i teď, např když dojedeme pozdě ze cvičení, protože malá už má hládek, tak aby nečekala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
19.8.11 11:30
katulka.k píše:
MaryClementine píše:
Domácí jsem nikdy nedělala, naopak mi přijde, že kupované obsahují spoustu vitamínů a minerálů navíc a taky že můžu střídat mnoho příchutí a nepřejí se mu jeden druh. :nevim:
Tak podle mě je teda daleko více vitaminů v čerstvém ovoci, které ji tam dávám :nevim: . A střídám snad 5 kaší. Ale tak do 8 měsíce jsem ji taky dávala jen ty kupované a ještě ji má někdy i teď, např když dojedeme pozdě ze cvičení, protože malá už má hládek, tak aby nečekala

jj, nemám nic proti vaření! :palec: Chraň Bůh.
Otázka zněla, do kdy kaše, tak jsem psala že klidně dlouho a taky důvody, proč ji dávám já (hlavně kvůli mléčné dávce, když nepije mléko).
U nás je to s jídlme velký boj, tak jsem ráda, že ty kaše jí a nebudu radši zkoušet novinky typu domácí s ovocem, notabene, že čerstvé ovoce jí sporadicky. Tak se utěšuju vitamínama v kaši ;-) Ale to je na jinou diskusi :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí