Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Záleží na tom jestli se jen mazlí nebo vypije /víc jak 200 ml/ pokud odstříkáš a mléka dost tak koj
Zajímava diskuze… já mam kluka 20 měs. a už asi 4× jsem omezila uspešně kojení na unosnou míru (2-3 x denně) a bohužel vždy pak přišla nemoc a horečky a vrátili jsme se ke kojení snad každý 2 hodky… no aktuálně tak 6× za 24 hod :-/… nemám sílu zas začínat omezovat a poslouchat týden křík když pak zas naka blbá horečka nebo zánět hrtanu a já mu dám několikrát v noci než aby tak sýpal a zhoršovalo se mu to…chjo
@lyžařka taky jsem kojila dýl než jsem měla v plánu právě proto, že byl syn nemocný (i druhý, jara jsou u nás dost výživná). Zásadní omezení hlavně nočního kojení jsem udělala až když byl zdravý. Do té doby jsem nějak nemohla..
@lyžařka Moje dcera má 2 roky a 9 měsíců. Kojit pouze 6× za 24 hodin se mi podaří pouze v případě, že se většinu dne nevyskytujeme doma ![]()
@LucieJ3 píše:
@lyžařka Moje dcera má 2 roky a 9 měsíců. Kojit pouze 6× za 24 hodin se mi podaří pouze v případě, že se většinu dne nevyskytujeme doma
jooo myslelal jsem, že už nenarazím na takové „exoty“ jako my
![]()
@moonulkaa píše:Že jo, to potěší
jooo myslelal jsem, že už nenarazím na takové „exoty“ jako my![]()
![]()
![]()
@LucieJ3 píše:
@lyžařka Moje dcera má 2 roky a 9 měsíců. Kojit pouze 6× za 24 hodin se mi podaří pouze v případě, že se většinu dne nevyskytujeme doma
ahoj holky…fakt takže jsem asi taky odsouzena ke kojeni do 3 let…jako mě to uplně nejak nevadí…mě spíš vadí jak je na mě zlej když mu nekdy nevyhovím…proste odmítam mu davat uplně pokadý když si vzpomene. a mam to stejne jako ty že když jsme venku tak v pohode…dokonce mamka hlidala 12 hodin a byl v pohode…a jak jsem e objevila ve dveřích tak prso prso a když jsem nedala začal řev a řval jak tur…přitom 12 hodin si na to nevzpomel rikala mamka… a jak to mas v noci??? ja když v noci nekojím tak on se probudi jen jednou ale vstava pak teda po 6hod… a když mu v noci dávám…tj tak 2× 3× tak pak spinka do 7.30…což mi popravde asi vic vyhovuje…
@lyžařka My jsme ve fázi, kdy mě dcera ke kojení ukecává, dokonce za podpory tatínka. Už jsem i omezovala kojení, stanovila jsem pravidlo, že kojit můžeme jenom před spaní a po spaní. Jenže pak přišla nějaká ta střevní chřipka, dcera odmítala cokoliv jiného (včetně pití) kromě kojení, takže došlo k navýšení kojení. No a dcera zjistila, že pravidlo před spaním a po spaní není absolutní, že se to dá okecat. Rukama udělá prosím, řekne prosím, hodí kukuč a úsměv a dodá „trošičku“. No jak tomu můžu odolat ![]()
Od 6 měsíců jsem kojila v noci i více než 15×. Dcera se tak začala budit po očkování, vydrželo jí to 9 měsíců, pak se to snížilo na 5-8 probuzení za noc. Po 2. narozeninách se budila tak 2-4× za noc a už to nebylo s neutišitelným pláčem. Koupili jsme tedy budík, který se půl hodiny před stanoveným časem začne rozsvěcet. Řekla jsem dceři, že kojit budeme až ráno, až bude budík svítit. Funguje to. Akorát usíná před devátou a probouzí se po páté. Je teda schopná u prsa ještě hodinu pospávat, ale to už jsem vzhůru, takže vaše probouzení po 6. hodině bych brala jako výhru.