Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já chodila i na poštu naproti přes ulici a to bylo i na 10 minut. Nebo věšela prádlo na balkoně. Ale byla jsem lehce nervózní.
Na druhou stranu to bych nemohla nic, na poštu jsem s kočárem nemohla a lepší ať spí doma, než ho nechat v kočáru před poštou.
Já takhle nechodím, protože nemám kam, ale jestli máš dítě jako já, že opravdu bezpečně usne a dvě hodiny o něm člověk neví, tak bych šla..
Chodila jsem, dítě spalo bezpečně v postýlce a večerku máme v ulici, nemusela jsem ani chodit přes silnici. A šla jsem raději po schodech, ne výtahem, kdyby se náhodou zasekl.
Nešla bych, nikdy bych si nedodpustila, kdyby se něco stalo a náhoda je blbec. Nevím co potřebuješ nakupovat do „práce“, ale nepříjde mi takový problém nakoupit když jdeme na procházku, nebo prostě počkat až se malá vzbudí. Asi ani s chůvičkou bych nešla, kdyby se něco dělo, než doběhneš…prostě ne, ale je to rozhodnutí každého, pokud ti to stojí za riziko, je to tvoje volba.
@Anonymní píše:
Dceri je 7 mesicu. Chodi dopoledne pravidelne spinkat. Spi max 2 a min pul hodky kdyz uz usne. Co me zajima.
Do 3 min od bytocky je obchod. Kdyz treba neco dodelavam at do prace nebo kuchyni. Pridu na to, ze neco nemam. Musim ji dat mikinku a cesepici a to bytostne nesnasi. Rve a rve. Zajedem do obchodu nakoupim ado 7 min sme doma a zas ji svlikam (rev). Napadlo me. Kdyz uz usne ve sve bezpecne postylce muzu zajit do obchodu sama kdyz budu do 5 min (bezkocarku) zase doma. Nebo je to nepripustne?
Tohle si musíš posoudit sama, jak moc to je a není bezpečné
Já bydlím v RD, je tady teda víc pater a bydlíme v tom nejvyšším. Když děti usnou, běžně chodím z bytu pryč, na pokec o patro níž, ven na zahrádku pro zeleninu, pověsit prádlo atd.
Monitor dechu jsme nikdy neměli, takže neřeším, ani jsem nikdy miminko neměla celou dobu na dohled, když spalo - často v kočáru na zahradě pod stromem a já něco dělala v domě, bylo na chůvičce a občas jsem tam skočila ho zkontrolovat. Nebo na balkoně.
Ale teda nevím, jestli bych si skočila mimo náš pozemek někam ven ![]()
Do obchodu bych nesla, staci si veci naplanovat lepe a nakoupit s ni.
Sla jsem parkrat do sklepa, ale bydlime v priuemi a plac bych nad hlavou slysela. Jinak holt sebou. Nase musi spat po obede v kocarku, protoze v dobe jejiho spani vyzvedavam kluky ze skoly a beru ji spisi na kocarku sebou, jinak to nejde.
Já bych spíš poprosila hodnou sousedku, zda by mi chybějící surovinu půjčila, příp aby mi děťátko na tu chvíli pohlídala. Jinak bych nikam nešla.
Já bych šla. Já jsem takhle na chalupě chodila do koupelny(je ve sklepě) a dcera spala nahoře. Chůvičky přes to kamení nefungují a brečet ji taky nabylo slyšet. Vzbudila se mi jen jednou, ale trauma z toho teda nemám.
Když už tu rozebíráte co by se jí mohlo stát, když půjde ven. Tak já mám z okolí příhody co se může stát, když mamka doma. (ale nebudu děsit)
Když se má něco stát, tak se to stane…
@Anonymní píše:
Kdyz uz usne ve sve bezpecne postylce muzu zajit do obchodu sama kdyz budu do 5 min (bezkocarku) zase doma. Nebo je to nepripustne?
Tak… nepřípustné… tím myslíš co?
Každý to má nastaveno jinak - někdo dítě nechá, někdo nenechá (já bych třeba nenechala).
Pokud to myslíš oficiálně, tak legislativa v tomto ohledu nemá konkrétní nařízení - neexistuje konkrétní pokyn, v jakém věku a na jak dlouho lze nechat dítě samotné… to je na úvaze každého rodiče. Ovšem do 18 let za něj zodpovídáš - tj. stane-li se něco, budeš za to potrestána.
Chodila jsem jen tam, kam dosáhla chuvicka
…i na zahradě to deckam dáváme kočárku…
Jako stát se může cokoliv, ale proč tomu jít naproti ![]()
V šestinedělí jsem si sjela do schránky, pro vodu do večerky v přízemí teď v 10 týdnech bych nešla, nikdy nevím kdy se vzbudí, předtím jen spal.
@Anonymní píše:
Dceri je 7 mesicu. Chodi dopoledne pravidelne spinkat. Spi max 2 a min pul hodky kdyz uz usne. Co me zajima.
Do 3 min od bytocky je obchod. Kdyz treba neco dodelavam at do prace nebo kuchyni. Pridu na to, ze neco nemam. Musim ji dat mikinku a cesepici a to bytostne nesnasi. Rve a rve. Zajedem do obchodu nakoupim ado 7 min sme doma a zas ji svlikam (rev). Napadlo me. Kdyz uz usne ve sve bezpecne postylce muzu zajit do obchodu sama kdyz budu do 5 min (bezkocarku) zase doma. Nebo je to nepripustne?
když věším na zahradě prádlo jsem určitě venku déle než 10 min. Takže jo, pokud víš, že se nikde nezasekneš a že dítě spí a z postýlky nevyleze, tak bych odskočila.
Hele ja to delam tak, ze zapnu skypa a zavolam mamce. Ta na ni po tu dobu kouka ( kdyz spi ) a kdyby neco vola mi na mobil. Delam to jen v pripadech do 8-10 minut dyl bych si nelajzla. Vetsinou kdyz musim dolu pro postu atd
Nechodim ani ted sama pro postu (syn 4 roky).Jednou postacka zvonila, kdyz dite spalo, tak jsem sla, ale po schodech, abych nezustala vezet ve vytahu.Bala bych se.Ale moje mamka normalne do obchodu chodila, kdyz jsem ja byla mala a spala.
Je to na kazdym, jak se rozhodne.
Šla bych, chodím věšet prádlo na dvůr i pro poštu skočím, do obchodu ne, ten máme daleko. A rodiče se mi přiznali, že jak jsem byla malá, tak věděli, že spím celou noc a chodili do kina
. Jiná generace ![]()