Do obchodu bez dítěte

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2299
16.9.15 07:39

Já chodila i na poštu naproti přes ulici a to bylo i na 10 minut. Nebo věšela prádlo na balkoně. Ale byla jsem lehce nervózní. :lol: Na druhou stranu to bych nemohla nic, na poštu jsem s kočárem nemohla a lepší ať spí doma, než ho nechat v kočáru před poštou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
16.9.15 07:43

Já takhle nechodím, protože nemám kam, ale jestli máš dítě jako já, že opravdu bezpečně usne a dvě hodiny o něm člověk neví, tak bych šla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13749
16.9.15 07:52

Chodila jsem, dítě spalo bezpečně v postýlce a večerku máme v ulici, nemusela jsem ani chodit přes silnici. A šla jsem raději po schodech, ne výtahem, kdyby se náhodou zasekl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
16.9.15 07:58

Nešla bych, nikdy bych si nedodpustila, kdyby se něco stalo a náhoda je blbec. Nevím co potřebuješ nakupovat do „práce“, ale nepříjde mi takový problém nakoupit když jdeme na procházku, nebo prostě počkat až se malá vzbudí. Asi ani s chůvičkou bych nešla, kdyby se něco dělo, než doběhneš…prostě ne, ale je to rozhodnutí každého, pokud ti to stojí za riziko, je to tvoje volba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56278
16.9.15 08:01
@Anonymní píše:
Dceri je 7 mesicu. Chodi dopoledne pravidelne spinkat. Spi max 2 a min pul hodky kdyz uz usne. Co me zajima.
Do 3 min od bytocky je obchod. Kdyz treba neco dodelavam at do prace nebo kuchyni. Pridu na to, ze neco nemam. Musim ji dat mikinku a cesepici a to bytostne nesnasi. Rve a rve. Zajedem do obchodu nakoupim ado 7 min sme doma a zas ji svlikam (rev). Napadlo me. Kdyz uz usne ve sve bezpecne postylce muzu zajit do obchodu sama kdyz budu do 5 min (bezkocarku) zase doma. Nebo je to nepripustne?

Tohle si musíš posoudit sama, jak moc to je a není bezpečné :nevim: Já bydlím v RD, je tady teda víc pater a bydlíme v tom nejvyšším. Když děti usnou, běžně chodím z bytu pryč, na pokec o patro níž, ven na zahrádku pro zeleninu, pověsit prádlo atd.
Monitor dechu jsme nikdy neměli, takže neřeším, ani jsem nikdy miminko neměla celou dobu na dohled, když spalo - často v kočáru na zahradě pod stromem a já něco dělala v domě, bylo na chůvičce a občas jsem tam skočila ho zkontrolovat. Nebo na balkoně.
Ale teda nevím, jestli bych si skočila mimo náš pozemek někam ven :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5099
16.9.15 08:08

Do obchodu bych nesla, staci si veci naplanovat lepe a nakoupit s ni.
Sla jsem parkrat do sklepa, ale bydlime v priuemi a plac bych nad hlavou slysela. Jinak holt sebou. Nase musi spat po obede v kocarku, protoze v dobe jejiho spani vyzvedavam kluky ze skoly a beru ji spisi na kocarku sebou, jinak to nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
16.9.15 08:08

Já bych spíš poprosila hodnou sousedku, zda by mi chybějící surovinu půjčila, příp aby mi děťátko na tu chvíli pohlídala. Jinak bych nikam nešla.

• Citovat
  • Upravit
23966
16.9.15 08:09

Já bych šla. Já jsem takhle na chalupě chodila do koupelny(je ve sklepě) a dcera spala nahoře. Chůvičky přes to kamení nefungují a brečet ji taky nabylo slyšet. Vzbudila se mi jen jednou, ale trauma z toho teda nemám.

Když už tu rozebíráte co by se jí mohlo stát, když půjde ven. Tak já mám z okolí příhody co se může stát, když mamka doma. (ale nebudu děsit)

Když se má něco stát, tak se to stane…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22004
16.9.15 08:12
@Anonymní píše:
Kdyz uz usne ve sve bezpecne postylce muzu zajit do obchodu sama kdyz budu do 5 min (bezkocarku) zase doma. Nebo je to nepripustne?

Tak… nepřípustné… tím myslíš co?

Každý to má nastaveno jinak - někdo dítě nechá, někdo nenechá (já bych třeba nenechala).

Pokud to myslíš oficiálně, tak legislativa v tomto ohledu nemá konkrétní nařízení - neexistuje konkrétní pokyn, v jakém věku a na jak dlouho lze nechat dítě samotné… to je na úvaze každého rodiče. Ovšem do 18 let za něj zodpovídáš - tj. stane-li se něco, budeš za to potrestána.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
16.9.15 08:13

Chodila jsem jen tam, kam dosáhla chuvicka :think:…i na zahradě to deckam dáváme kočárku…
Jako stát se může cokoliv, ale proč tomu jít naproti :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1231
16.9.15 08:21

V šestinedělí jsem si sjela do schránky, pro vodu do večerky v přízemí teď v 10 týdnech bych nešla, nikdy nevím kdy se vzbudí, předtím jen spal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
16.9.15 08:24
@Anonymní píše:
Dceri je 7 mesicu. Chodi dopoledne pravidelne spinkat. Spi max 2 a min pul hodky kdyz uz usne. Co me zajima.
Do 3 min od bytocky je obchod. Kdyz treba neco dodelavam at do prace nebo kuchyni. Pridu na to, ze neco nemam. Musim ji dat mikinku a cesepici a to bytostne nesnasi. Rve a rve. Zajedem do obchodu nakoupim ado 7 min sme doma a zas ji svlikam (rev). Napadlo me. Kdyz uz usne ve sve bezpecne postylce muzu zajit do obchodu sama kdyz budu do 5 min (bezkocarku) zase doma. Nebo je to nepripustne?

když věším na zahradě prádlo jsem určitě venku déle než 10 min. Takže jo, pokud víš, že se nikde nezasekneš a že dítě spí a z postýlky nevyleze, tak bych odskočila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955

Hele ja to delam tak, ze zapnu skypa a zavolam mamce. Ta na ni po tu dobu kouka ( kdyz spi ) a kdyby neco vola mi na mobil. Delam to jen v pripadech do 8-10 minut dyl bych si nelajzla. Vetsinou kdyz musim dolu pro postu atd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3037

Nechodim ani ted sama pro postu (syn 4 roky).Jednou postacka zvonila, kdyz dite spalo, tak jsem sla, ale po schodech, abych nezustala vezet ve vytahu.Bala bych se.Ale moje mamka normalne do obchodu chodila, kdyz jsem ja byla mala a spala.
Je to na kazdym, jak se rozhodne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3529
16.9.15 08:36

Šla bych, chodím věšet prádlo na dvůr i pro poštu skočím, do obchodu ne, ten máme daleko. A rodiče se mi přiznali, že jak jsem byla malá, tak věděli, že spím celou noc a chodili do kina :lol:. Jiná generace :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová