Do obchodu bez dítěte

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
16.9.15 06:52

Do obchodu bez ditet

Dceri je 7 mesicu. Chodi dopoledne pravidelne spinkat. Spi max 2 a min pul hodky kdyz uz usne. Co me zajima.
Do 3 min od bytocky je obchod. Kdyz treba neco dodelavam at do prace nebo kuchyni. Pridu na to, ze neco nemam. Musim ji dat mikinku a cesepici a to bytostne nesnasi. Rve a rve. Zajedem do obchodu nakoupim ado 7 min sme doma a zas ji svlikam (rev). Napadlo me. Kdyz uz usne ve sve bezpecne postylce muzu zajit do obchodu sama kdyz budu do 5 min (bezkocarku) zase doma. Nebo je to nepripustne?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6865
16.9.15 06:54
@Anonymní píše:
Dceri je 7 mesicu. Chodi dopoledne pravidelne spinkat. Spi max 2 a min pul hodky kdyz uz usne. Co me zajima.
Do 3 min od bytocky je obchod. Kdyz treba neco dodelavam at do prace nebo kuchyni. Pridu na to, ze neco nemam. Musim ji dat mikinku a cesepici a to bytostne nesnasi. Rve a rve. Zajedem do obchodu nakoupim ado 7 min sme doma a zas ji svlikam (rev). Napadlo me. Kdyz uz usne ve sve bezpecne postylce muzu zajit do obchodu sama kdyz budu do 5 min (bezkocarku) zase doma. Nebo je to nepripustne?

Já bych šla…já jsem venčívala psa, do toho vynášela odpadky, či šla pověsit prádlo…určo jsem nebyla třeba 10 min doma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
16.9.15 06:59

Když bezpečně usne a nehrozí, že by se chtěla hned probudit, tak bych taky doběhla sama. Brala jsem takhle psy na rychlé vyvenčení. Jen se pořádně rozhlídni, než budeš přecházet ulici :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3487
16.9.15 06:59

Já bych nešla, jsem posera :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
16.9.15 07:06

V baráku jsem takhle chodila. Ale tam mě lidi znali, věděli že mám doma dítě, kdyby se něco stalo. Na anonymním sídlišti bych ale nešla.

• Citovat
  • Upravit
5315
16.9.15 07:07

Chodila jsem normálně nakupovat. Obchod jsme měli 2 minut od bytu. Stál na hlavní silnici, takže pro mě byla horší představa, že nechám dítě zaparkované v kočáře u silnice než že je pár minut doma samo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32877
16.9.15 07:08

Nešla jsem. Teda jednou jo, pověsit prádlo, došla jsem a řev slyšela až z chodby. Pak jsem si troufla odskocit pro staršího do školky až když měl malý tři roky.
Holt jsem si dělala víc zásob, nebo soupla dítě do nosítka, v tomto počasí netřeba extra prioblikat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
16.9.15 07:15

Nešla bych.Ve věku 7 měsíců ještě hrozí riziko SIDS a stává se to právě v situacích, kdy dítě zůstalo dlouho samo, kdy na něj všichni „zapomněli“.
A taky v bytovce se může cokoliv stát a kdo ví, že v zamčeném bytě spí dítě.
Svoji 7 měsíční dceru bych doma spát nenechala.

A jinak s ní ven nechodíš? Co tak ten ranní nákup spojit s delší procházkou :nevim: My trávíme venku hodně času.

Podle mě to moc řešíš, dcera se bude muset srovnat s daleko horšími situacemi v životě, než se oblékat, jít do obchodu, přizpůsobit se. A co, až budeš mít druhé, třetí nebo třeba další dítě. S tímto přístupem se akorát zblázníš, nebudeš moct každému ustoupit individuálně, když bude třeba potřeba doprovázet někam starší dítě.

Taky bych nakupovala jednou za čas, udělala si větší množství zásob při velkém nákupu, na který bych třeba dvakrát do měsíce vyslala manžela(nebo všichni, i to se dá zvládnout).Ale chce to dopředu plánovat, co kdy vařit a myslet na to už při nákupu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
16.9.15 07:19

@andelka83 Tak prádlo na dvůr bytovky jsem u starších v tom druhém půlroce chodila pověsit běžně, ale to bych monitor houkat slyšela. Stejně tak pro poštu dole, nebo na chodbě jsem kecala se sousedkou.Zase takovou paniku z toho nemám. Ale zamčít kojence v bytě a jít si nakoupit mi přijde poněkud nerozumné.

Mě se u třetí dcerky stalo třeba to, že se v 8 měsících začala dusit v kočárku. Chytla nějaký vir a vyblila přikrm, spala na zádech, tak to vdechla. Kdybych nechala spící kočár stát někde dlouho bez dozoru, mohla by to dopadnout blbě. Tak jsem ji zvedla a byl klid. Stalo se to taky znenadání, bez přechozího varování(teplota, nechutenství nebo jiný příznak nemoci)jedna blicí epizoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32877
16.9.15 07:25

@Jana206 no,právě. Mě tehdy ukecala babička že se nic nestane, vesela jsem velké věci, ve dvou to šlo líp a bylo to za chvilku. No pak mě to přešlo na dlouho. I když jsem dávala malého spát do kočárku na balkon, byla jsem většinou v tom pokoji abych na něj viděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2101
16.9.15 07:29

Ja jsem dala spat dite a sla naproti pres ulici nakoupit. Max do 10 min jsem byla doma ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6980
16.9.15 07:30

To je stejně na každém jak se rozhodne, já takhle občas jdu do obchodu, když právě nenám nějakou jednu věc-ale dosáhne mi tam chůvička. chodím i se staršími ven na zahradu, jdyž mladší spí a to občas ani chůvičku nemám a chodím ho pravidelně kontrolovat. Monitor dechu nemám, takže SIDS bych stejně nezabránila ani kdybych byla v obýváku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
16.9.15 07:34
@Anonymní píše:

šla bych. Pokud jsi tak rychle doma.
Já běžně chodívala do zahrady věšet prádlo, když syn usnul.. Byla jsem tam třeba 15-20 minut. V pohodě..:)
Jen když jdeš úplně z domu, dávej bacha, aby jsi vždy měla mobil a klíče s sebou - takové zabouchnuté klíče by mohl být průser..;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nafrněná
16.9.15 07:37

V životě bych nešla… kamarádka šla jen pod barák, zasekla se na hodinu ve výtahu, bez mobilu, dítě bylo z toho breku až pozvracené, div se neudusilo…
kamarádka má z toho trauma na celý život, tohle nikdy nebudu riskovat.

• Citovat
  • Upravit
72725
16.9.15 07:37

Nešla bych, nikdy nevíš, co se stane :nevim: Do naší sousedky drklo na silnici auto, ji odvezli a nikdo netušil, že má doma mimino :zed: naštěstí přišel za 2 h domu její chlap…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová