Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@terinka4444 píše:
Ahoj, jdu pro radu, nějak si nevím rady, dcerka chodí do Waldorfské školky, chodí tam už 3 roky, výhodou bylo, že jsou smíšená třída, nikam se nestěhovaly, měly stále stejné učitelky, byly zvyklí na uršitý řád, krapet jiný než v běžné školce, dcrea je předškolák, měla odklad kvůli logopedické vadě, jenže před vánoci odešla jedna jejich učitelka, obě byly mlaďounké, perfektní, děti je milovaly, a v lednu druhá oznámila, že je těhotná, zůstala ještě do konce února, aby si po jejím boku děti zvykly na novou učitelku a šla na rizikové, a hned přišla další nová, obě narychlo sehnané ředitelkou, waldorfským školstvím nepolíbené, obě jsou starší, takový ta stará škola, okamžitě jim změnily zaběhlé zvyky, překopaly všechno, na co jsou děti zvyklé, půlka brečí, nechce do školky, její nejlepší kamarádka nebyla už měsíc a naše malá prostě nechce a nechce a nechce, vyzvedávám ji po obědě, přišla jsem dřív, stála za dveřma a čekala až dojí, slyšela jsem jak ta starší na ně u jídla řve, prostě z luxusní školky, a ne zrovna levné, je nevím co. Do školky nemusí, jsem na mateřské, jenže je to její jediný kontakt s dětmi přes týden. Mám hodně nemocnou maminku, od které se nehnu, takže je odkázaná být se mnou na baráku, má sice veliou zahradu, ale dětoi přes týden vůbec, ale do školky nechce, Tak nevím co mám dělat[/nevím, nešlo by si promluvit s ředitelkou? pOkud jsou najednou všechny děti nespokojené, tak je určitě něco špatně, na to by slyšet měla
. a v nejhorším, není místo někde v jiné školce poblíž? třeba obyčejné státní? třeba by tam byly lepší učitelky..protože dávat jistě šílený peníze, a dítě vodit do školky s pláčem,
![]()
@slavuska1 no, promluvit s ředitelkou, ta je ráda, že sehnala alespoň něco, tedy nějaké učitelky, naše malá je zvláštní tvor, takže na tři měsíce jí dávat do nového kolektivu, podstupovat martyrium s novou školkou, jsou tu všude beznadějně natřísklé, těch pár, co tu je, už takhlejí vozíme 15km, a jde v podstatě o duben a květen, v červnu jede k moři na 2-3týdny, nová školka je zbytečnost, do téhle nechce. U ní je problém se začleňováním do kolektivu, neumí se zžít s dětmi, přitom jí děti chybí, ale včera pláč, a pláč, že tam nechce. Tak je doma.
Já bych to na ty dva měsíce nelámala přes koleno, než ji znechutit zbytek docházky do školky. Od září jde již do školy? Zkusila bych buď nějaký kroužek. I když teĎ je na to blbá doba.Nebo podle časových možností se více stýkat s vrstevníky - kamarádky, dětská nebo mateřská centra, kluby…
@zichisek píše:
Já bych to na ty dva měsíce nelámala přes koleno, než ji znechutit zbytek docházky do školky. Od září jde již do školy? Zkusila bych buď nějaký kroužek. I když teĎ je na to blbá doba.Nebo podle časových možností se více stýkat s vrstevníky - kamarádky, dětská nebo mateřská centra, kluby…
Ahoj, zrovna řeším to samé jen u 3.5 letého od listopadu ho nemůžu dostat do školky. Začal chodit do školky až od října kvůly nemoci kterou prodělal v září, ze začátku moc neposlouchal je trochu tvrdohlavý a když si něco umane tak ho nikdo nepřesvědčí danou věc vykonat a v tom byl u nás kámen urazu v naší školce si děti čistěj zuby po obědě, na tom nevidím nic špatnýho (nesly jsme tam pastu i kartáček)koupila jsem mu tu kterou má doma aby nebyl problém ale tam mu nechaly jen kartáček a používaly pastu jen jednu a dle mého ne moc dobrou (kupuji elmexku já mám se zuby problémy tak se snažím aby on o své pečoval)no a on jelikož věděl jakou si tam nesl tak si zuby čistit odmítl. Chodil do školky tak 20 dní zbytek promarodil do toho listopadu vždy tak 5 dní ve školce a 10 dní doma pokaždé se ho snažily donutit k tomu aby si zoubky vyčistil dokonce se mi stalo když jsem syna ze školky po obědě vyzvedávala že plakal v umývárce a já ačkoliv jsem zvonila několikrát tak mě tam pustily asi až po 10 minutách za což teda dostaly vynádáno a mě obratem vyčteno že kluk zlobý a neposlouchá apod. Nevím co se tam dělo ale ten den mi malej řekl že tam jsou ošklivý a že už tam nechce bylo to koncem listopadu a jelikož měl jít trhat mandle z důvodu že se mu zhoršovaly očíčka (má světloplachost)a bez slunečních brýlek být nemohl, tak zůstal doma no a ted už má po trhání mandlý měsíc a mohl by konečně jít mezi děti a on tam prostě nechce paní ředitelce jsem to říkala že ho tam prostě nedostanu zatím školné platím a doufám že až se trochu oteplý tak kluk polevý a pujde aby mohl s dětma ven na písek a doufám že ho p. ředitelka do té doby nevyřadí. Omlouvám se za román. Ale už jsem zoufalá vidím jak se malej doma nudí už jsem uvažovala i změně školky ale zase tahle je hned u baráku takže pro mě je to nejjednoduší i z pracovní hlediska po rodičáku. děkuji za rady
No rady těžký, kdž učitelky místo aby předcházely konfliktům, tak je vytváří a potřebují zvítězit nad dítětem, proč mu proboha namůžou dát pastu tu jeho a je klid, to my měly skvělé maldé holky, sotva po škole, snažilyse, klapalo to. Tyhle straé brécy jsou stejné, musí prý být řád, naše Terka povídá, že prý nové pořádky, musí to slyšet u nich, termín nové pořádky tedy nepoužíváme ani omylem. No co ti poradit nevím
naše malá je zatím doma, ale taky se tu nudí, musím vymýšlet aktivity a prudí mě.
Mi máme taky starý učitelky a asi to je tím že žijou v jiný době než je což je škoda
Ahoj maminky, můžete mi prosím poradit jaká školka v Plzni je fakt dobrá a hlavně kam berou dětičky mladší než 3 roky a ještě k tomu nejsme přímo z Plzně, ale 18km.od Plzně. Děkuji