Do školky, či ještě ne?

147
20.9.16 14:31

do školky, či ještě né?

Ahoj mám malý problém a spíš si jdu pro názory :)
máme dvě dítka, věk kluka 4, a půl, a holčička 2 roky, malej začal loni chodit do školky, chodil po obědě domů, a pokaždé ráno plakal a nechtěl si hrát jen se držel učitelky, furt měl strach že pro něj nepřijedu, ve školce vydržel vždy týden a pak antibiotika, malá od něj vše chytala a měla asi 4× píchaná ouška, na doporučení Dr. jsme školku zrušili, kvůli ístu školku platím. a dětičky mám v plánu dát až příští rok v září kdy malé budou 3 a já půjdu do práce, ale učitelky říkali ať třeba zkusíme dávat malého jednou dvakrát týdně :) aby si pomalu zvykal, protože až půjdu do práce tak tam už budou muset spát a to oba, a dohromady je nedávají(jeden bude jako předškolní, a malá bude v malým) co myslíte mám zkusit ten jeden den? či dva? říkám si že by si pak třeba opravdu líp zvykal na to jezdit tam každý den, co myslíte? máte někdo podobnou zkušenost? díky :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12706
20.9.16 14:36

Mně to přijde jako dobrý nápad. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5980
20.9.16 14:38

No ja osobně bych dávala už teď, když může po obědě domů, protože pak to pro něj bude asi docela šok, když bude muset ze dne na den na celý den… I když dost začínajících dětí to tak má, ptž rodiče musí do práce. A dávala bych každý den, dvakrát do týdne… to asi moc službu neudělá, to tam asi moc chtít nebude…
Náš má taky 4r, začal chodit loni, od listopadu, co se malá narodila, byl dokupy tak dva týdny, jinak furt nemocný a na atb. Teď jsme začali nový rok, první týden pohoda, druhý krize, ale po obědě vždy jak se mu tam líbilo, tenhle týden už bez problémů, žádné mami ja zítra do školky nepůjdu, mně se tam nelíbí… Chodí taky po obědě, spát tam zatím nechce. Loni párkrát spal, nechávám to na něm, když nemusím do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12067
20.9.16 14:39

@janicel určitě!!! Stejne vam za rok nic jiného asi nezbude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1827
20.9.16 14:47

Myslím že je lepší ho zvykat na školku postupne, jak doporučovala ucitelka. Ze začátku jeden den v týdnu, pak dva a tak postupně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
20.9.16 15:51

Rozhodně bych začala už teď a postupně, jak ti navrhují. Potom je oba hodíš v září šokem do školky až do odpoledne, každého do své třídy a to teprve bude mazec. Ty půjdeš do práce uřvaná s nafouklou hlavou, že ti obě děti řvaly ráno v šatně a budeš mít zbytečněj stres. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
962
20.9.16 16:10

Urcite ho davat treba 3× tydne a nejdriv dopo pak i zkusit se spanim, at si imunita i on sam zvyka:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
20.9.16 17:34

@janicel Dávat ho jednou, dvakrát týdně, mi připadá o ničem. Nestihne si zvyknout, bude pořvávat pořád. S největší pravděpodobností. Do školky bych ho dala a brala po obědě domů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4156
20.9.16 19:01

@janicel do školky bych dávala. Svoje dítě znáš nejlíp. Pro moje děti by byl jeden dva dny v týdnu málo. Vždy po víkendu bývala krize a ke konci týdne se lepšily. Takhle by si zvykaly strašně dlouho. To už bych zkoušela jít spíš cestou nechávat zpočátku jen do svačiny a postupně prodlužovat. Navíc u nás mají třeba navazující program, takže taková občasná docházka nedělá úplně dobrotu. Navíc méně kontaktní dítě může mít problém zapadnout. Ale určitě bych do školky dala, je to lepší i pro druhé dítě, které už takhle při vyzvedávání pozná prostředí školky a lépe si potom zvyká.
A řekla bych, že ve 4 letech by už měl školku zvládnout v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5980
20.9.16 21:43

No a pokud teda jen na nektere dny, tak si myslim, ze v tahu, ne na stridacku. jak uz nekdo zminil, i vikend dokaze po tydnu pekne rozhazet, dva dny v tydnu s prestavkama by mu asi moc k zvykani nepomohly…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí