Od kdy pouštět TV - Teletubbies, Krteček?

Anonymní
15.9.16 15:08

Odkdy pouštět TV - Teletubbies, Krteček...?

Holky, odkdy je podle vás ok pouštět dětské pořady jako Teletubbies, Krtečka apod?

Já někde četla, že do dvou let by se dítě nemělo na tv dívat vůbec (!), a popravdě sama jsem spíš zastáncem toho si spíš ukazovat obrázky v knížce, stavět kostky atd., prostě si hrát… ale přiznávám, že někdy v poslední době, hlavně v těchhle vedrech, už prostě nemůžu, a jsem ráda když prckovi pustím nějakou pohádku, momentálně u nás frčí právě ty Teletubbies (samozřejmě že vždycky jen chvíli).
Mám ale pak někdy pocit viny, že jsem se dítěti nevěnovala a „zbavila se ho“ :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36009
15.9.16 15:12

Já pouštím, co ji to začalo zajímat :mrgreen: když je potreba mít na něco klid a aby dítě zůstalo na místě, zlatej youtube.. nejsem žádná supermatka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
15.9.16 15:17
@pikola píše:
Já pouštím, co ji to začalo zajímat :mrgreen: když je potreba mít na něco klid a aby dítě zůstalo na místě, zlatej youtube.. nejsem žádná supermatka
:pankac: Souhlas. Pokud dítě netráví u telky celý den, tak to snad neuškodí. Aspoň si člověk může sníst oběd v klidu. I při nemoci to aspoň pomůže udržet chvíli v klidu.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11698
15.9.16 15:20

Tak v těchhle vedrech je nejlepší jit někam ven do stínu, ne?
Jinak u nas se libi krtecek az teď ve 3 letech, zacinali jsme prasatkem Peppa- dětem se líbilo, ze se tam vse vysvětluje.
A co myslíš tím ted-kolik je diteti? Řekla bych tak od roku a půl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15503
15.9.16 15:22

Starší do dvou let tv nezajímala, maximálně pár minut, malá už v 15-16měsících byla schopná zaujatě sledovat 2-3 díly pingu. Pouštím na chvíli každý den, dceři jsou teď dva a momentálně miluje krtka. Výčitky nemám, protože se jí věnuje celý den, u všeho mi asistuje, dvakrát denně jsme venku…tak si tu chvilku klidu zasloužím :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
950
15.9.16 15:30

Malou začala televize zajímat pomalu až ve 3letech, do té doby max. reklama, jinak u ní nevydržela. Teď má ráda Ledové království, Pyšnou princeznu, Šíleně smutnou, Jak se budí princezny, vůbec všechny pohádky s princeznama, Arabelu a večerníčky, ale i tak vydrží max. hodinu, takže máme pohádky většinou na 2×.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.9.16 15:32

Holky díky. Zapomněla jsem uvést věk - dceři je 20 měsíců.

A anonym proto, aby se na mně případně nesesypalo příbuzenstvo, že pouštím TV :(

My jinak chodíme ven na několik hodin denně, pravidelně dopoledne a odpoledne, ale přiznávám že v těhle vedrech to prostě nedávám… Všeobecně špatně snáším vedra, a poslední dny jsem ráda když se dovleču domů z dopolední procházky.
Takže si doma „čteme“, malujeme, koupeme v bazénku, stavíme, honíme se… ale dcera je prostě neúnavná a má x-násobek energie než já.

Já právě nejsem moc příznivcem toho, aby děti místo lítání po venku seděly doma u tv nebo později počítače… Navíc jsem někde četla, že sledování tv u malých dětí může později způsobovat poruchy pozornosti :(
Ale včera jsem byla tak vyřízená, že jsem nechala dceru u teletubbies snad hodinu v kuse, a v tu chvíli jsem byla tak ráda… ale mám teď špatný svědomí no.

• Citovat
  • Upravit
7323
15.9.16 15:32

Já pustila pohádku malé už někdy ve třičtvrtě roce, měla svou oblíbenou. Teď se kouká na Večerníček a ráno při snídani na pohádky taky. Já to neřeším, ven chodíme taky, hraje si i u toho, takže… její oblíbené jsou Krteček, Pat a Mat, Máša..apod.
Slyšela jsem, že dřív ty staré (hluboké) televize škodily dětskému zraku. Ty nové už by neměly…prý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30332
15.9.16 15:52

U nás syn měl pohádky až někdy kolem toho roku a bylo to po obědě, aby aspoň chvíli ležel, protože už nechtěl spát a nebo při nemoci, aby odpočíval. Dcera pak vídala pohádky dřív, protože jsme je synovi občas pouštěli. Nyní mají pohádku po večeři před spaním a při nemoci neomezeně, jen aby byly ochotní chvíli ležet v klidu a nelítali furt po baráku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11698
15.9.16 16:04

Je, tak kdyz je maminka v krizi, každý prostředek je dobry :) Výčitky nemej :) Pouštět primerene a kdyz je to vyjimecne delší doba, tak se to nezblazni. Jedine ze bys sama pozorovala, ze je z toho pak treba nejaka neklidna, ale já nic nepozoruju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
15.9.16 16:07

Prvni dcera-narocny dite, urvanek, odmitac jidla, jedine, co ji bavilo, byla televize-do cca 2 let jedla a byla v klidu jen u televize. Jinak jsme do ni nedostali jidlo a neudelala bych si ani caj. Nezajimaly ji zadne hracky, zadne knizky. Doktory a cesty jsme prezivali jen s tabletem. Vsichni vyhrozovali, jak z ni bude zavislak a jak je to desny. Nyni ma 4 roky, na televizi se vubec nekouka, pohadky absolutni nezajem, miluje cteni knizek a poslouchani audioknizek, pisnicek. Tablet ji taky nezajima. Jen kdyz je nemocna a uz se opravdu hodne nudi, tak chce treba pustit Ledove Kralovstvi nebo nejakou jinou pohadku.
Mladsi dite melo obdobi mezi cca 1,5-2 rokama, kdy bylo umanuty na tablet nebo telefon a pousteni pisnicek nebo pohadek a taky ho to prestalo bavit. Radeji demoluji byt a vymysleji kraviny, to je bavi hodne. :mrgreen:

Takze za me-ja bych to nehrotila, televizi klidne poustet, ale davala bych bacha, co jim poustet a co jim kdo pousti, kdyz je treba nekdo hlida. V tom jsou velke rozdily. Stejne stary synovec jako je starsi dcera (predskolak) kouka bezne na Star wars, Avatar, Harryho Pottera a svagrova je schopna to pustit i dceri, kdyz u nich byla. A strasne se divila, ze mi to vadi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
15.9.16 16:11

My pouštím od roka - ted jsou malé dva a každé ráno cca dvě hodiny to má puštěný a pak ještě při obědě a někdy večer, ale není u toho celou dobu, má to někdy i jako kulisu, do toho hodně chodí ven a hraje si. Takže si nemyslím, že by to mělo škodit, samozřejmě by se dítě nemělo koukat moc zblízka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2727
15.9.16 16:24

Postim az od dvou- sami televizi nemame- a povolenych ma max 15 min denne pred skolkou nebo pred spanim- pokud si sama nerekne, tak ji to nepustime vubec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
15.9.16 16:41

V klidu, moje dítě bylo neodložitelné, měla jsem problémy se najíst. Pouštím mu písničky s obrázky, ale stejně si nejraději hraje. Závislost žádná. Ale někdy se prostě musí i něco udělat (zvláště, když můj malý asi vůbec nepotřebuje spánek, spí jenom jednou za den)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
15.9.16 17:00

@forstella to určitě neudržíš celou dobu. Jde o to na co se koukají ne jak dlouho. Problém je že v TV je čím dál víc násilí a proto se nedoporučuje často, my ale pouštíme pohádky přes DVD a je to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí