Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Trochu mi nesedi spojeni uchylne a dite. Podle meho nazoru klucina zkousi a zrejme je mu to prijemne. Je to podobne jako masturbace u holcicek.
Je na nas dospelich dite usmernit. At uz do soukromi nebo vysvetlit, ze toto se nedela, protoze by si v zadecku mohl ublizit a bolelo by ho kakani. Cokoli, co dite pochopi.
A zarazi me, ze ty, jako matka, prihlizis a misto, abys to resila, tu pises o uchylnem synovi. Nevim, ale spis se podivuji nad tebou… ![]()
Podle me ani tahani za pindika nekym druhym neni v poradku
Pokud si hraje dite samo se sebou, neni na tom nic zvlastniho, jen musi byt vedeno k tomu, ze se to dela v soukromi a ne pred ostatnimi.
Asi si budes muset o tehle vecech s detmi uz povidat. Za nejaky cas se muzou ozvat ze skolky, ze to tam dela taky.
@Anonymní píše:
Ahoj, omlouvám se za anonym, ale chci znát názor, zda je to normální. Dle me je to uz za hranicí.Takže k veci.. Mam syna, 4 roky. A strká si prst do zadku. Jako fakt dovnitř, ne jen ze na kraj. Směje se tomu a navadi mladšího sourozence, aby mu tam strčil prst taky. Sundá si trenky, lehne si a vystrčí zadek.
Tahání za sulinka chápu, ale tohle mi připadá uz trochu moc. Co si o tom myslíte?
@Halamka Proc myslis, ze to neresi? Uz jen tim, ze se pta, hleda cestu, co s tim.
@cecetka Přesně tak…v soukromí. A zadeček ať nechá být-bakterie a tak. Pokud to půjde vysvětlit takovému prckovi.
@Halamka píše:a já nekde píšu, že se na to jen dívám? Vysvětlovala jsem mu to stokrát. Bohu zel bez efektu. Proto se ptám zde. On se tomu při domluvě akorát směje a ještě mi nabídne, abych si k jeho prstu čichla.
Trochu mi nesedi spojeni uchylne a dite. Podle meho nazoru klucina zkousi a zrejme je mu to prijemne. Je to podobne jako masturbace u holcicek.
Je na nas dospelich dite usmernit. At uz do soukromi nebo vysvetlit, ze toto se nedela, protoze by si v zadecku mohl ublizit a bolelo by ho kakani. Cokoli, co dite pochopi.
A zarazi me, ze ty, jako matka, prihlizis a misto, abys to resila, tu pises o uchylnem synovi. Nevim, ale spis se podivuji nad tebou…
Mam dve holky a jedno obdobi mely fakt strasne, kdy si je navzajem furt prohlizely, sahaly na ne a jednou jsem je nacapala ve vane, jak si je vzajemne olizuji… Nam to zni uchylne, ony to braly jako legraci, jsem si jista, ze tohle nikde nemohly videt. Starsi ma take tendence si tam neco davat, nemyslim si, ze by se uspokojovala, spis zkouma, jako kdyz si deti neco strkaji do nosu apod. Chce si to v klidu sednout, vysvetlit, ze je to nebezpecne a tak. Casem to ustane.
Já bych krom toho, že bych se dítěti snažila vysvětlit, že tohle není moc společensky ok (ale zda to zabere nevím, aktuálně doma řeším rýpání se v bose a pojídání holubů - @SIMONA1234 nějaký nápad, jak přimět dítě, aby si to vzalo k srdci?), tak bych zkontrolovala, jestli nemá roupy.
@Anonymní píše:
a já nekde píšu, že se na to jen dívám? Vysvětlovala jsem mu to stokrát. Bohu zel bez efektu. Proto se ptám zde. On se tomu při domluvě akorát směje a ještě mi nabídne, abych si k jeho prstu čichla.
@Svistice píše:
Já bych krom toho, že bych se dítěti snažila vysvětlit, že tohle není moc společensky ok (ale zda to zabere nevím, aktuálně doma řeším rýpání se v bose a pojídání holubů - @SIMONA1234 nějaký nápad, jak přimět dítě, aby si to vzalo k srdci?), tak bych zkontrolovala, jestli nemá roupy.
Napadá mě nějaký animovaný příběh o lidském těle…třeba ve stylu „Byl jednou jeden život“…něco, kde bude trávicí soustava…vyměšování…budou vidět bakterie ve střevech..
A u toho mu to vysvětlit. Jak je to nehygienické. Že i po WC si umýváme ruce, právě kvůli bakteriím z hovínek ![]()
Je to 4leťák…tak snad by to zabralo. ![]()
@SIMONA1234 Ten můj je teprve tříleťák, ale zkusím na to jít tedy vědecky přes breberky. ![]()
@Anonymní píše:
Mam dve holky a jedno obdobi mely fakt strasne, kdy si je navzajem furt prohlizely, sahaly na ne a jednou jsem je nacapala ve vane, jak si je vzajemne olizuji… Nam to zni uchylne, ony to braly jako legraci, jsem si jista, ze tohle nikde nemohly videt. Starsi ma take tendence si tam neco davat, nemyslim si, ze by se uspokojovala, spis zkouma, jako kdyz si deti neco strkaji do nosu apod. Chce si to v klidu sednout, vysvetlit, ze je to nebezpecne a tak. Casem to ustane.
Si mi připomněla…v dětské psychologii je přímo vývojové stádium ounačováno jako „fekální“…tedy fascinace hovínky…zadečky…záchodem…utíráním druhých dětí (děti ve školce kolikrát stojí a vyloženě „civí“, když někoho utírám…divadlo…
Vyháním je pryč…ale je to prostě fascinuje. Načuhují do WC, když se někdo vykaká…
![]()
@cecetka píše:
Podle me ani tahani za pindika nekym druhym neni v poradkuPokud si hraje dite samo se sebou, neni na tom nic zvlastniho, jen musi byt vedeno k tomu, ze se to dela v soukromi a ne pred ostatnimi.
Asi si budes muset o tehle vecech s detmi uz povidat. Za nejaky cas se muzou ozvat ze skolky, ze to tam dela taky.
Právě mu to vysvetluju pokaždé. Povidam si s nim o tom uz dlouho. Par měsíců. Bohu zel, bez efektu. Minule jsem ho načapala, že si tam chtěl strčit něco. Z toho mám obavu
@SIMONA1234 píše:Objevil nový otvor, no…hlavně hlídej, ať si tam něco nestrčí.
![]()
Jinak ve školce už jsem viděla dítko, které si strčilo ruku do kalhot…zezadu…vyndalo a zálibně očuchalo. Takže…vše je možné.
Děti…no.
@cecetka píše:
@Halamka Proc myslis, ze to neresi? Uz jen tim, ze se pta, hleda cestu, co s tim.
Dekuji, ano. Právě uz nevím, co s nim a mam obavu, aby si tam opravdu nestrčil nějakou hračku z kindervajicka, nebo tak.
@Anonymní píše:
To mi pripomelo situaci u nas - jednou jsem nacapala syna ve vane, jak navadi dceru, aby si mu sedla na oblicej. No samozrejme ze si sedla
Poucili jsme je a snad uz to nedelaj ![]()
Ahoj, omlouvám se za anonym, ale chci znát názor, zda je to normální. Dle me je to uz za hranicí.
Takže k veci.. Mam syna, 4 roky. A strká si prst do zadku. Jako fakt dovnitř, ne jen ze na kraj. Směje se tomu a navadi mladšího sourozence, aby mu tam strčil prst taky. Sundá si trenky, lehne si a vystrčí zadek.
Tahání za sulinka chápu, ale tohle mi připadá uz trochu moc. Co si o tom myslíte?