Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
tu většinově uvádíte, jsme ani my a ani naše děti, včetně širokého okolí, nedělali. Připadá mi nechutné, že se děti hrabou v zadku a očichávají hovna.
Tak při téhle diskuzi sem se opravdu nasmala
zakladatelko nesmeju se tě situaci ale tem radám a komentářům
a určitě ho to přejde zkoumá co může ![]()
Zdravím Vás.. už jsem trochu na nervy a fakt nevíme co dělat. Máme 5 letého syna, a tak měsíc už nám sahá na prsa, zadek, manželovi na přirození. Už milionkrát jsme mu řekli že prostě NE! Vysvětlovali jsme mu důvody proč ne.. teď nám občas začal i čichat mezi nohy.. já to fakt nechápu. Prý se ve školce bavily o sexu ale tohle už mě fakt vytáčí. Párkrát dostal i facku když to bylo jo otravný ale my fakt nevíme co s tím. Přemýšlela jsem o psychologovi. Máte s tím zkušenosti?? ![]()
@Anonymní píše:
Zdravím Vás.. už jsem trochu na nervy a fakt nevíme co dělat. Máme 5 letého syna, a tak měsíc už nám sahá na prsa, zadek, manželovi na přirození. Už milionkrát jsme mu řekli že prostě NE! Vysvětlovali jsme mu důvody proč ne.. teď nám občas začal i čichat mezi nohy.. já to fakt nechápu. Prý se ve školce bavily o sexu ale tohle už mě fakt vytáčí. Párkrát dostal i facku když to bylo jo otravný ale my fakt nevíme co s tím. Přemýšlela jsem o psychologovi. Máte s tím zkušenosti??
Na neco takovyho uz je dost velkej…trochu autisticky chovani. Jinak je ok vyvojove?
@Tarjei píše:
Na neco takovyho uz je dost velkej…trochu autisticky chovani. Jinak je ok vyvojove?
Právě že on je jinak absolutně v pohodě. Poslouchá, nemá s ničím problém. Zlobí asi jako každé jiné dítě… Jediný co tak je tohle. Bavila jsem se s jednou maminkou a a ta říkala že zase pro změnu byla ve školce na koberečku protože její syn stahuje holkám kalhotky…
jako celkem úsměvný ale když je to takhle dlouho tak je to otravný.
@Anonymní píše:
Právě že on je jinak absolutně v pohodě. Poslouchá, nemá s ničím problém. Zlobí asi jako každé jiné dítě… Jediný co tak je tohle. Bavila jsem se s jednou maminkou a a ta říkala že zase pro změnu byla ve školce na koberečku protože její syn stahuje holkám kalhotky…jako celkem úsměvný ale když je to takhle dlouho tak je to otravný.
Hm tak to bych asi nastavila nejakej trest. V klidu ale dusledne to dodrzet. Sahnes, seberu, zakazu…a co nejmin vyvadet, zadny prudky reakce, asi se mu to libi, ze se zlobite.
@Tarjei píše:
Hm tak to bych asi nastavila nejakej trest. V klidu ale dusledne to dodrzet. Sahnes, seberu, zakazu…a co nejmin vyvadet, zadny prudky reakce, asi se mu to libi, ze se zlobite.
To jsme zkusily také. S tím že jsme pak udělali že i prostě jemu sáhnu mezi nohy. On začne řvát že se mu to nelíbí ale za chvíli jde a udělá to nám…
@Anonymní píše:
To jsme zkusily také. S tím že jsme pak udělali že i prostě jemu sáhnu mezi nohy. On začne řvát že se mu to nelíbí ale za chvíli jde a udělá to nám…
No to bych ani nezkousela, pak bude kdovico vykladat ve skolce..a tresty nezabraly? Chce to, co ma fakt rad no..postupne brat.
@Tarjei píše:
No to bych ani nezkousela, pak bude kdovico vykladat ve skolce..a tresty nezabraly? Chce to, co ma fakt rad no..postupne brat.
Vzaly jsme mu jeho oblíbenou hračku.. dva dny s námi nemluvil a udělal to zase.
Sahání mezi nohy dělá od známé syn, co má LMR, ADHD a další. Taky mu je 5 a už prý ví, že to nemá dělat, ale dělá to dál.
Ptala ses ho, proč to dělá? Dělá to jen vám, nebo i cizím?
@Anonymní píše:
Sahání mezi nohy dělá od známé syn, co má LMR, ADHD a další. Taky mu je 5 a už prý ví, že to nemá dělat, ale dělá to dál.
Ptala ses ho, proč to dělá? Dělá to jen vám, nebo i cizím?
Dělá to jen nám.
Já bych sním někam zašla do poradny.. 5ti lety dítě už si plně uvědomuje kam komu sahá, a mělo by vědět kde jsou hranice. Neumím si představit že by mi stejně starý švagr sahal mezi nohy. ![]()
Myslím, že je naprosto normální
některé děti jsou,,uchylnejší,, některé míň. Jsou to děti! Zkoumají, objevují a zkoušejí své tělo a zajímá je druhé pohlaví.. mezi sourozenci úplně běžné
a taky zlobí vás a zkouší co vydržíte😃 jsou to děti a nehledě na to, že si také všímají co dělají rodiče, že na sebe sáhnou, nebo je slysi, v horším případě vidí 😅 při sexu. A ty si to pak vypráví ve školce a napodobují…asi tak.. takže jen usměrňovat a počítat s tím, že se třeba ozve učitelka ze školky, taky jsem to zažila
a mám úplně normálního syna..
@Anonymní píše:
Právě že on je jinak absolutně v pohodě. Poslouchá, nemá s ničím problém. Zlobí asi jako každé jiné dítě… Jediný co tak je tohle. Bavila jsem se s jednou maminkou a a ta říkala že zase pro změnu byla ve školce na koberečku protože její syn stahuje holkám kalhotky…jako celkem úsměvný ale když je to takhle dlouho tak je to otravný.
A není něco špatně ve školce? Nejsem puritán, ale s pětiletými dětmi se opravdu o sexu nebavím. Tvoje dítě vás osahává a druhé ze školky stahuje holkám kalhotky. Co dělají další děti? Nepřepískl to s tou sexuální výchovou někdo ve školce?