Vzteka se jen se mnou

17.9.16 22:07

Vzteka se jen se mnou

Prosim mate nekdo podobnou zkusenost?
Posledni dobou neni s moji malou 2r a 7m mozna zadna domluva. Kdyz je se mnou porad se vzteka, v jeden moment neco chce a zaroven nechce treba se potulit nebo si lehne chce deku tu hned odkope a chce ji znova a porad dokola a proste ji neuklidnim, nevysvetlim az musim odejit. Zacne se vztekat, rvat, hazet s hrackama…
Kdyz je doma tata tak ji veme domluvi a je klid aspon na chvili.
Kdyz je s babickou je zlata.
Nevim jestli to nesouvisi se skolkou od 1. chodi a uz tam i spi. Ale tam je hodna rika ze ve skolce je hezky, rano nebreci, ze by tam nechtela, vzdycky se chlubi, ze nebrecela a povida co delali a ze zitra pujde zase do skolky. Kdyz ji vyzvedavam je v pohode hodna, ale vydrzi ji to 10 minut a pak zacne a je to na cely den. Uz jsem na nervy. O vikendu to dela taky ja uz nevim co s ni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3645
17.9.16 22:18

@prvotěhule Máme uplne to samé :(( dcerka má 2r a 7m, ve školce hodna, s babičkou hodna, doma s ni není k vydržení. Nechápu to. Presne, jak pisete, neví, co chce, domluva nepomáhá ani po dobrem ani po zlem, u nás tedy ještě vic zlobi tatínka. Vůbec a ni nelze jet ani na výlet, nikam;(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
17.9.16 22:32

Období vzdoru dorazilo…

A následujících pár měsíců vydrží. A přidá k tomu i ostatní členy rodiny, nebojte.

Potřebujete zachovat co nejchladnější hlavu, obrnit se trpělivostí a jak to jen půjde důsledností.

Neberte si to osobně. Její mozek dozrál natolik, že si uvědomila, že je samostatná jednotka a že když nesouhlasí, tak se dějou věci. Tak to zkoumá. Zároveň tedy důkladně seznamuje z frustrací, že ví že by teoreticky mohla nějak ovlivňovat záměrně okolí a moc ji to nejde. K tomu se učí zvládat korigovat biochemii, která se v těle rozleje při silnějších emocí -v tomto případě vztek a frustrace.

Zároveň se ale opravdu potřebuje naučit, že svět se netočí jen podle ní a frustaci je třeba překonávat a že lehnout si na zem a spustit záchvat vzteku nikam nevede.

no přeju hodně sil. Odměnou za zvládnuté období vzdoru je pak vcelku klidné školkové období s vrcholnou roztomilostí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1215
17.9.16 22:34

Taky mám to stejné. Má 2r 2m a s nikým jiným se nevzteká jen kdyz je doma se mnou. Neříkám, že je to pořád, ale když na to dojde tak ho dám do pokojíčku a přivřu dveře. Často se uklidní rychle ale někdy slyším jak lítají hračky… A proč to dělá jen se mnou nevim asi me zkouší jestli povolim nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
17.9.16 22:37

@Ou no nevím, synovi bude 5 a už si to začínám brát osobně :lol: někam s ním jet, to je vždycky pro ostudu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.9.16 22:39

@Ou
Obdobi vzdoru uz dorazila tak pred pul rokem. Delala to snad vzdycky, ale jen kdyz byla unavena jednou za den. Ale ted je to celej den.
Je na mne dost zavisla tak nevim jestli neni treba brzy na skolku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
17.9.16 22:48

Dceri jsou tri roky a mesic. Vsude je uzasna, dokonala. U babicky, ve skolce…dite naprosto bez problemu, samostatna, sikovna. Nevzteka se, uklizi si hracky nejen po sobe, ale pomaha i druhym. A doma? Vztekloun a urvanec. Trva to uz vic jak pul roku a svetlo na konci tunelu nevidet. Vzdycky, kdyz par dni seka latinu, tak se raduju, ze to je za nama a ona me pak vyvede z omylu nejakym prima hysterakem. Ja to vidim tak, ze doma si to testovani hranic dovoli. Ve skolce je pani ucitelka autorita a babicka zase nevychovava ze…ta si ji uziva a tak si muze princezna snidat hodinu s nohama na stole :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6419
17.9.16 23:24

Jako nevim, proč tu píšete o mém anďoďáblovi :mrgreen: necelé 3r, vzdor trvá už téměř rok. Všude jinde je zlatá (ve školce mi dokonce učitelka řekla, že jí chce nechat naklonovat a ostatní děti poslat domů :mrgreen: ), ale doma děs běs…většinou, když se jí já nebo muž věnujeme, tak je hodná, ale jakmile musím jít vařit nebo nedej bože čurat, tak je zle. Něco jí nejde-vzteká se, něco chce-vzteká se, kňourá, odmlouvá (až je někdy drzá) je to 4 dny zpět, kdy chytila hysterák, ale tak šílenej, že jsem jí čapla a jak byla oblečená, tak jsem jí osprchovala (ano stydím se, ale nervy mám taky jen jedny a už hodně slabé) no sprcha zabrala na ten den, druhý den po školce to bylo nanovo…nevím co s tím, po dobrém ani po zlém to s ní nejde… jestli tohle brzo neskončí, tak přísahám bohu, že ze mě bude duha-normálně jsem abstinent…takže dámy, jestli máte zaručenou, osvědčenou a léty prověřenou metodu jak na vzteklouny, tak prosíííííííííí, žádám, škemrám, pomooooooooooooooooooc :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.9.16 23:29

@Shari81
Aspon v tom nejsme sami :-)
Zatim to jsou jen holky :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6419
17.9.16 23:35

@prvotěhule mám takové podezření, že si holčičky ve školce předávají informace, jak matku doma vytočit :mrgreen: no fakt po téměř roce už mám chuť začít pít :roll: snad to brzo skončí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16302
17.9.16 23:41
@prvotěhule píše:
@Shari81
Aspon v tom nejsme sami :-)
Zatim to jsou jen holky :think:

Nejsou, já mám kluka, za pár týdnů mu budou 3 roky, a je to to samé, ale s nástupem do školky to teda graduje. U nás je to i tím, že mi odpoledne neusne. Co jsem se bavila se sourozenci o neteřích a synovci, tak to měli s nástupem do školky úplně stejné (ve školce dítě skvělé, doma horor - zkoušelo všechno, co kde zaslechlo, nespalo, v noci i křičení ze spaní, odporování ve všem a střídavé „chci to - nechci to - chci to - nechci to“). Doufám, že se do pár týdnů hodíme zase do normálu, protože tohle je na Chocholouška.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.9.16 00:05

Tak i kluci maj sve dny :-)
Tohle je fakt na hlavu. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11698
18.9.16 07:22

Pridavam se :) 3 roky, skolka, řev, řev, řev. Opakuje jednu věc stokrát dokola a k tomu jeste TY MUSIS.
Fiktivní příklad:
Dej mi bonbon.
Tak si pro něj pojď.
Ne, ty musíš jit sem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.9.16 07:51
@jita22 píše:
Pridavam se :) 3 roky, skolka, řev, řev, řev. Opakuje jednu věc stokrát dokola a k tomu jeste TY MUSIS.
Fiktivní příklad:
Dej mi bonbon.
Tak si pro něj pojď.
Ne, ty musíš jit sem.

U nas obdobny zahodi hracku a rika Mama poda. No to uhodla :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
18.9.16 07:55
@Shari81 píše:
Jako nevim, proč tu píšete o mém anďoďáblovi :mrgreen: necelé 3r, vzdor trvá už téměř rok. Všude jinde je zlatá (ve školce mi dokonce učitelka řekla, že jí chce nechat naklonovat a ostatní děti poslat domů :mrgreen: ), ale doma děs běs…většinou, když se jí já nebo muž věnujeme, tak je hodná, ale jakmile musím jít vařit nebo nedej bože čurat, tak je zle. Něco jí nejde-vzteká se, něco chce-vzteká se, kňourá, odmlouvá (až je někdy drzá) je to 4 dny zpět, kdy chytila hysterák, ale tak šílenej, že jsem jí čapla a jak byla oblečená, tak jsem jí osprchovala (ano stydím se, ale nervy mám taky jen jedny a už hodně slabé) no sprcha zabrala na ten den, druhý den po školce to bylo nanovo…nevím co s tím, po dobrém ani po zlém to s ní nejde… jestli tohle brzo neskončí, tak přísahám bohu, že ze mě bude duha-normálně jsem abstinent…takže dámy, jestli máte zaručenou, osvědčenou a léty prověřenou metodu jak na vzteklouny, tak prosíííííííííí, žádám, škemrám, pomooooooooooooooooooc :lol:

To casove odpovida i nasi ledove sprse. Fakt jsem se snazila to vyresit jinak. Zacalo to tim, ze jsem ji sebrala veceri, protoze ji hazela po psech. Parkrat jsem ji upozornila at ji slusne nebo ji to seberu, jediny vysledek byl vztek. Tak jsem ji to sebrala a byla hysterie. Rekla jsem ji, at se svlekne, ze se pujde koupat a spat, valela se a kopala na zemi. Napustila jsem vanu. Zatim jsem byla relativne v klidu. Muz to pozoroval z gauce /je po operaci kolene a nemuze se hybat/ a rudnul :lol:
Domlatila se za mnou do koupelny, cestou teatralne padala na zem :roll: a tam zase hysterie na zemi, ze se nebude svlekat. Teplaky se mi podarilo stahnout, ale triko ne. Jsem v osmym mesici a fakt uz nemam takovou paru. Tak jsem ji capla a tak jak byla jsem ji hodila do ty vany plus jsem ji pustila na hlavu ledovou sprchu. To koukala. A byl klid a i to triko si sundala sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí