Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Náhodou jsem nedávno narazila na tento článek od Kiedroňové, proč se děti nejhůř chovají s maminkou. Něco na tom určitě bude, ale jak k tomu my matky přijdeme ![]()
https://blog.evakiedronova.cz/…blizku-mama/
@kacaba379 píše:
Náhodou jsem nedávno narazila na tento článek od Kiedroňové, proč se děti nejhůř chovají s maminkou. Něco na tom určitě bude, ale jak k tomu my matky přijdeme
https://blog.evakiedronova.cz/…blizku-mama/
Krasny. Tak ja si necham vyoperovat nervy a hlasivky a zkusim se podle toho zaridit ![]()
@Berousik
no jo no. Ale zjištění, že se s námi ti malí trapiči cítí nejlépe potěší, což
. A za odměnu nám půl dne prořvou a prokňourají ![]()
Pekne napsane, ale moje dite si ode mne nenecha vysvetlit absolutne nic a vzteka se porad. Mam taky jenom jedny nervy a vse dokola vysvetlovat v klidu nejde 4 hodiny v kuse.
Rano jsme trhli rekord zacala hrackama hazet uz po probuzeni kdyz jsem k ni prisla. Tak jsem zaujala taktiku,,Dneska me nerohazis,, Sice se sklidnila rychleji a nebyl to az takovej histerak, no a jak dlouho ji to vydrzelo? Asi pul hodiny a pak jeste pridala na kreativite - placla sebou na zem a zacala bouchat kolem sebe i sebe. To nikdy nedelala ![]()
Pak vstal tata chvili to tu pozoroval, pak ji rekl ze jestli neprestane dostane od nej na zadek a je klid. Lezi u nej uplne v klidu. On ji domluvi a jde to a ja se muzu zblaznit.
Je hezky, ze se s nami citi v bezpeci a tak se projevujou, ale jak k tomu prijdem? ![]()
@Berousik píše:
To casove odpovida i nasi ledove sprse. Fakt jsem se snazila to vyresit jinak. Zacalo to tim, ze jsem ji sebrala veceri, protoze ji hazela po psech. Parkrat jsem ji upozornila at ji slusne nebo ji to seberu, jediny vysledek byl vztek. Tak jsem ji to sebrala a byla hysterie. Rekla jsem ji, at se svlekne, ze se pujde koupat a spat, valela se a kopala na zemi. Napustila jsem vanu. Zatim jsem byla relativne v klidu. Muz to pozoroval z gauce /je po operaci kolene a nemuze se hybat/ a rudnul
Domlatila se za mnou do koupelny, cestou teatralne padala na zema tam zase hysterie na zemi, ze se nebude svlekat. Teplaky se mi podarilo stahnout, ale triko ne. Jsem v osmym mesici a fakt uz nemam takovou paru. Tak jsem ji capla a tak jak byla jsem ji hodila do ty vany plus jsem ji pustila na hlavu ledovou sprchu. To koukala. A byl klid a i to triko si sundala sama.
Jo a u kamarádky funguje fixírka…její mladej se taky vzteká, tak koupila malý rozprašovač, dala do toho vodu a jakmile se vztekne, tak mu tím cákne do obličeje, mladej se zarazí a je klid. Viděla jsem to v praxi, není to žádný proud vody, spíš taková decentní sprška, ale funguje to, prý teď jsou ve fázi, že když už začne hysterčit a vidí, že máma sahá na spray, tak prý přestane…
zvažuju koupi tohoto zázraku do každého pokoje (aby byl vždy po ruce
)
jako je to asi drsná metoda, ale v nouzi udělá člověk cokoliv ![]()
@Shari81 No bud v klidu, u nas by to podle me stoprocentně zpusobilo max. jeste vetsi řev. Me to neprijde jako extra drsná metoda, kdyz vidím ty jejich metody co maji na nás ![]()
@prvotěhule V tomhle případě j e nejlíp říct no to je hezké, jak krásně to umíš, ale já jdu pryč. Až budeš v klidu, přijd. A odejít. Naprosto jednoduché. Anebo pokud to udělá v kuchyni či tam, kde právě jsi a potřebuješ být, tak vzí t, odnést jinam a znovu - až se vykřičíš, tak přijd, a hotovo.
@inkakřivák jo,tak u nas se vykrici tak za 2 hodiny. Pritom rozhodne nevydrží v jiném pokoji.
@inkakřivák píše:
@prvotěhule V tomhle případě j e nejlíp říct no to je hezké, jak krásně to umíš, ale já jdu pryč. Až budeš v klidu, přijd. A odejít. Naprosto jednoduché. Anebo pokud to udělá v kuchyni či tam, kde právě jsi a potřebuješ být, tak vzí t, odnést jinam a znovu - až se vykřičíš, tak přijd, a hotovo.
O to se snažim, když už toho je vážně dost, vydrží v pokoji 5 minut a pak přijde, že už je hodná holka, jenže za chvilku to začne na novo.
@prvotěhule jo,a jak to děláte ze zůstane v jiném pokoji? Me tam proste nezůstane.
Jednoduše - zavřít dveře a pokud chce přijít, šoupnout zpět. A pokud to trvá takhle dlouho, tak ještě jednou vysvětlit - bud zmlkneš a budeme tu spolu, nebo jdi vedle a dřív sem nechod.
Ale vztekajicimu dítěti toho moc nevysvetlim. U me tohle nefunguje.Dite se vzteká, ale chce byt se mnou, když ho oddelim je jeste víc frustrovane a proste tohle nefunguje.
@jita22 píše:
@prvotěhule jo,a jak to děláte ze zůstane v jiném pokoji? Me tam proste nezůstane.
Dam ji do postele a zduraznim, ze prijde az se sklidni a at nezkousi prijit vztekla. Moc dlouho ji to stejne nevydrzi. Prijde ze uz je hodna, ze uz se vyplakala a chce se muchlovat. Jak pisete, vzteka se a kdyz ji vynadam chce byt o to vic se mnou.
Od vikendu jsem to jeji chovani zacla vic ignorovat a snazim se ji nevsimat, kdyz jsme doma a je to lepsi.
@jita22 píše:
přesně, můj začne kopat do dveří a házet proti sklu hračky.. ![]()