Dobrá hostitelka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
384
22.1.12 20:37

Ještě k tomu pití: nejjednodušší je donést skleničky a třeba nějakou minerálku, poprvé naliji já, pak řeknu ať si každý dolije sám a nemusíte se ptát a pořád sledovat kdo má prázdnou sklenici, zvláště pokud je vás víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
22.1.12 20:38

Já od té doby co jsem měla pozvanou tchýni, s tchánem a nic si nevzali, tak jsem taková na ty návštěvy..pak jsme to dva dny dojídali
Prostě už neřízkuju, nedělám sekané atd, ale vždycky koupím veku hodím tam šumku sýr rajče udělám třeba chlebíčků a hotovo :nevim:
Jinak teda ještě u nás co tak vidím u švagrové a kamarádek, spíš se krmí děti.. že na stole je nakrájené ovoce, něco málo sladkého, třeba dětem rohlíky se šumkou, spíš se hledí na děti, pokud přijde dětská návštěva, než na rodiče :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
22.1.12 20:42

Podle mne je to závislé od toho, co kdo očekává, kdy někam přijde na návštěvu. Můj manžel by nejradši, aby tam měli plno dobrot, takže pak i chce ostatním předkládat obložené talíře (nejlépe, když je připraví manželka, že). Já předpokládám čaj a bábovku a tak rozhodně nemám tendenci hostit návštěvy nějak jinak. Samozřejmě pokud vím, že dopoledne dorazí kamarádka, která se zdrží s nějakých důvodů do večera, tak připravím oběd, svačiny a atd.
Ale obecně mám radši, když se návštěva nezdrží víc jak tři hodiny, ani já to nedělám, nepřijde mi to moc slušné. Pak si vystačím s tou bábovkou, případně ovocem. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
384
22.1.12 20:42

kvaček: je pravda, že pokud je u nás návštěva s dětmi tak se spíš hledí na ně..Tím nechci říct, že bych na zbytek návštěvy kašlala..to ne..ale přece jen..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
22.1.12 20:44

Tak zase i dospělák si může vzít ovoce, nebo nějaké sladké a nebo rohlík se šumkou a plátkovým sýrem.. Určitě bych nedělala ještě něco pro dospěláky, dala jim tak slané třeba a hotovo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
22.1.12 20:44

Anguo - opožděně gratuluju k miminku :kytka: .

Na oficiální rodinné oslavy vychystávám velmi moc.
Pro kamarádky s dětmi mám kafe/čaj, plus max. nějakou buchtu. Holky si pro jistotu přivezou i vlastní proviant typu sušenky, křupky, apod. Ono člověk je při takové návštěvě kolikrát rád, když si zvládne vypít to kafe.
Jídlo nenutím, nevidím důvod. A nemám to sama ráda. Stejně tak nenutím výslužky domů.

Mmch jsi šestinedělka, takže se není o čem bavit. Já v tomto období ze zásady nepouštím nikoho ani přes práh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
307
22.1.12 20:48

Aha, tak v šestinedělí bych neměla ani tu bábovku… ,takže podle mě jsi návštěvu pohostila tak jak bylo vhodné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
22.1.12 20:56

Tak teprve teď jsem si všimla, že už máš mimčo, gratuluju :kytka: Tak v 6nedělí bych pro návštěvu asi nic neměla a asi bych čekala že se o návštěvu postará chlap i když radši nechci domýšlet jak by to u nás dopadlo. Snaží se jim děsně vyhýbat.
Ale vzpomínám si, že když malýmu byly asi 2 měsíce tak tchánovi přijel kamarád a tchán hned na mě ať tomu kamarádovi něco připravím. Ten to dal tchánovi pěkně sežrat, že když mám mimčo tak toho mám víc než dost tak ať se o nás postará tchán. No nic jinýho mu nezbylo, když nechtěl vypadat blbě :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Neprihlasena Jaruna
22.1.12 20:59

Ahoj Anguo :mavam: ,jeste jsme se nestretly,tak dodacne gratuluji k holccice :kytka: .

No,tak ja hostim podle toho,kdo to je.Jinak kdyz davam na stul,tak babovku,kolac,proste neco sladkeho a oblozenou misu,zeleninu,pecivo.Me prijde 2,5 hodiny dlouha doba na to,abych navsteve nic jineho krom kavy a babovky nedala.Hostim rodinne pratele,manzelovym kamaradum podam normalne jidlo,co bylo k obedu.Nikdy se mi nestalo,ze by jidlo,oblozena misa,zutalo na miste,pritom kdyz to davam na stul,vsichni maji plnou pusu reci,ze jsem to nemela delat,ze nechteji a nakonec nic nezbyde.Nenabizim porad dokola,nabidnu jednou,max. 2krat a tim to hasne.
Ja sama nikde nic u nikoho nejim (krom jedne kamaradky),kdyz dostanu hlad,jde se domu,neni to ale proto,ze se stydim,to vubec ne,je to z jineho duvodu.

• Citovat
  • Upravit
6926
22.1.12 21:05

Ahoj Anguo :mavam: :lol: No tak já jak kdy a jak s kým. :lol: Když to je kámoška, tak automaticky kafíčko a něco k tomu - rozlišuju, jestli vím že se snaží hubnout nebo ne. :D
No a pak když je u mě dýl jak dvě hoďky, tak mezi řečí jen tak mimochodem připravuju např. jednohubky, nebo chleba krájím mažu… Jen tak na talířek, pořád mimochodem mezi řečí, aby jim nebylo trapně. Šoupnu to před ně se slovy „vem si, vypadáš bledě“ :lol: nebo „vem si, ať nejsem tlustá sama“. :mrgreen: :oops:
No a když přijde vyloženě oficko návštěva (třeba babi méhomanžela), tak kávička, něco sladkého a chlebíčky. Ale tyhle návštěvy nemusim. :oops:

Fakt záleží na tom, kdo přijde - jak je mému srdci blízký… a jak dlouho se rozsedí. Po 2h už ale většinou něco nabízím. Teda, neptám se, rovnou mažu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
22.1.12 21:06

Jééé a v šestinedělí????? To ani tak dlouhé návštěvy být nemají, takže ne že jsi špatná hostitelka - oni jsou špatní hosté, zdrželi se dlouho. Aneb jak se říká „NÁVŠTĚVY JSOU MILÉ, JSOU - LI KRÁTKÉ“. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
22.1.12 21:10

já chystám. a hodně :-) ale nikoho nenutím, prostě to před ně položím a hotovo. pokud je to návštěva plánovaná, tak upeču něco sladkého a udělám chuťovky k vínu, nakoupím sýry atd.
pokud někdo přijde neplánovaně, tak mám doma vždycky něco, co můžu hned hodit na stůl. Salám, špek, sýry, nakládaná zelenina… prostě holka z Moravy :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149
22.1.12 21:20

Vůbec nejsi špatná hostitelka, udělala bych to stejně. ;) A sama sebe považuju za dobrou hostitelku. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
22.1.12 21:28

Anguo-ahoj! Ty si nemas robit starosti-mas si uzivat miminko-a nie vyvarat pre hosti…
Ja to mam tak - ked pride kamoska s detmi,vacsinou ponukam napoje+ kafco;pohostenie robime bud spolu s detmi oblozene chlebiky,mali sme aj " palacinkovu party",šúlancové soire.....
Je sranda,detom viac chuti a my aspon pokecame a ked jedia co si navarili,mame klud na kafe.
Ked pride ohlasena navsteva-podla vhodnosti-navarim ked treba,ale vacsinou oblozene misy,max. pagace z listkoveho cesta…

Ja na navsteve nejem-neznasam ked vnucuju,a ked sa „urazia“… Mam pusu a poziadam ak mam hlad/smad.
Myslim ze dobra hostitelka je ta od ktorej odchadzas s plnou hlavou prijemnych myslienok a nie s plnym bruchom…
Za najhorsie navstevy povazujem tie kde ma nutia pit alkohol a kde nerespektuju moje „Nie,dakujem,neprosim si.“
Naopak,vitam ked mi niekto dopredu povie co ma oblubene,na co su deti alergicke a co by som mohla nachystat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
22.1.12 21:45
Davdan píše:
No a pak když je u mě dýl jak dvě hoďky, tak mezi řečí jen tak mimochodem připravuju např. jednohubky, nebo chleba krájím mažu… Jen tak na talířek, pořád mimochodem mezi řečí, aby jim nebylo trapně.

To bych jen tak mezi řečí musela hodně moc řvát, aby mě do toho obýváku z kuchyně slyšeli :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová