Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holky odbočím jeslti můžu a co takové uklízeni po sobě.. Nemyslím hned do myčky a tak, ale když dojíte a nebo vaše děti, jdete a dáte to do koše a nebo když dopijete kávu necháte na stole a nebo jdete a dáte k dřezu a nebo když si vaše děti někde pohrají pouklízíte jejich bordel?? Hračky nebo aspoň pomůžete..
Všimla jsem si, že i v tomto to má každá jinak..Někdo sedí a nechá po sobě dopitý hrnek s kávou, papírek na stole roztahané hračky a a hoj a někdo když má papírek tak odnese do koše hrnek mi donese do kuchyně po sobě to samé po dětech
kvaček píše:
Holky odbočím jeslti můžu a co takové uklízeni po sobě.. Nemyslím hned do myčky a tak, ale když dojíte a nebo vaše děti, jdete a dáte to do koše a nebo když dopijete kávu necháte na stole a nebo jdete a dáte k dřezu a nebo když si vaše děti někde pohrají pouklízíte jejich bordel?? Hračky nebo aspoň pomůžete..
Všimla jsem si, že i v tomto to má každá jinak..Někdo sedí a nechá po sobě dopitý hrnek s kávou, papírek na stole roztahané hračky a a hoj a někdo když má papírek tak odnese do koše hrnek mi donese do kuchyně po sobě to samé po dětech
Když chcou návštěvy po sobě uklízet u mě, okřiknu je ať to nechaj, že jsou mými hosty
. Já se snažím na návětěvách poklízet - ale jsem většinou též okřiknuta ať to nechám
. (nepočítám návštěvy, které se u nás samy oblouží - jako sourozenci mě nebo chlapa- Ti si vemou z lednice nač mají chuť a sklízí si po sobě alespoň ke dřezu
)
Angua píše:
Jo, to já bych ti řekla![]()
![]()
no ale je fakt, že před porodem (tedy před tím, než jsem měla vlastní děti) by mě to asi takhle nenapadlo. To bych si asi nechala donést to pití na stůl, ale neočekávala bych hostinu, to určitě ne
pomeranca píše:Angua píše:no ale je fakt, že před porodem (tedy před tím, než jsem měla vlastní děti) by mě to asi takhle nenapadlo. To bych si asi nechala donést to pití na stůl, ale neočekávala bych hostinu, to určitě ne
Jo, to já bych ti řekla![]()
![]()
Já myslím, že kámoška též nic neočekávala, spíš říkala, že je ráda, že jsme je přijali tak brzy
A tchyně totéž ![]()
S poklízením to mám jak kdy. Hračky a věci, co roztahá dítě, uklízím vždy a všude. Nádobí podle toho, kde jsme, kde je kuchyň a do myčky bych cizím lidem asi taky nelezla… Samo být pozvaná na večeři, větší akci, tak pomoc s nádobím nabídnu, odnášela bych, myla a tak, když pijem kafe v obýváku na dvouhodinové návštěvě, tak hrnek spíš nechám, pokud vyloženě nemám cestu kolem třeba na WC… U rodiny si ale uklidím vždycky.
Když k nám má přijít ohlášená návštěva, tak vždy připravím pohoštění předem. Udělám tác chlebíčků, nějaké jednohubky, někdy i slaný a sladký koláč. Do mísy nasypu brambůrky a dám chladit různé nápoje. Jakmile přijdou, tak ty dobroty dám na stůl, kde zrovna sedí a nabídnu jim pití. Když si jídla dlouho nevšímají, tak je pobídnu, at aspon ochutnají, co sněží to snědí a pití jim pravidelně doplnuji.
Nádobí si uklízím sama, i když mi chtějí kolikrát pomáhat.
tak ve mně se to kolikrát hodně pere… v šestinedělí jsem toho chystala minimum, spíš kdyžtak něco nachystal manžel, ale ode mě všeobecně nikdo nic moc nečekal…
Jinak u nás je občerstvení odvislý od toho na jak dlouho návštěva přijde, jak moc dopředu je plánovaná, jestli jsme s manželem doma oba nebo jen já sama… Ideální stav je, že jsme doma oba dva a pak se snažím něco upéct, nachystat obložený talíře, misky s nakrájeným ovocem, zeleninou…
Ale moc známých, co by chodili na návštěvu, tady nemáme, takže pro nás je každá návštěva událost, tak si to pak docela užívám
a je mi blbý, když nic moc po ruce zrovna nemám…
![]()
Jinak ale že bych ještě zvlášť k těm obloženejm talířům a všemu možnýmu nabízela ještě třeba večeři, to většinou ne, když na tom stole ještě něco je…
![]()
a k pití nabízím všechno, co máme, takže u čekané, plánované návštěvy, voda z kohoutku, džus, minerálka, kafe, čaj, i ta „obyč“ šťava (taky kupujem spíš kvalitnější
), u neplánované, co dům zrovna dá
, většinou se musí spokojit s čajem, kafem, vodou z kohoutku a nějakou tou šťávou…
Balený vody pro sebe nekupujem, džusy sem tam, ale taky spíš ne… Tak to tak nějak vždycky vyplyne ![]()
Kallkapa píše:kvaček píše:Když chcou návštěvy po sobě uklízet u mě, okřiknu je ať to nechaj, že jsou mými hosty
Všimla jsem si, že i v tomto to má každá jinak..Někdo sedí a nechá po sobě dopitý hrnek s kávou, papírek na stole roztahané hračky a a hoj a někdo když má papírek tak odnese do koše hrnek mi donese do kuchyně po sobě to samé po dětech. Já se snažím na návětěvách poklízet - ale jsem většinou též okřiknuta ať to nechám
. (nepočítám návštěvy, které se u nás samy oblouží - jako sourozenci mě nebo chlapa- Ti si vemou z lednice nač mají chuť a sklízí si po sobě alespoň ke dřezu
)
hrnky a skleničky po sobě na návštěvě neodnáším
, hračky po dětech se uklízet snažím, ale většinou jsem zabržděná (ale stejně se většinou moc nedám - zase, zleží u koho na návštěvě jsem…), stejně tak, když je někdo u nás, brzdím je s uklízením já a taky nečekám, že mi návštěva odnese nádobí do kuchyně (nemám ráda, když se mi tam někdo motá
)… Takže asi tak no… ![]()