Dobrá hostitelka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
14015
22.1.12 21:45
Davdan píše:
No a pak když je u mě dýl jak dvě hoďky, tak mezi řečí jen tak mimochodem připravuju např. jednohubky, nebo chleba krájím mažu… Jen tak na talířek, pořád mimochodem mezi řečí, aby jim nebylo trapně.

To bych jen tak mezi řečí musela hodně moc řvát, aby mě do toho obýváku z kuchyně slyšeli :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
22.1.12 21:58

Tak záleží hodně na tom kdo to je v jaké denní době atd. ale pokud to byla odpolední návštěva cca 2,5 hodiny, tak mi kafe a bábovka přijde akorát. :lol: Prostě když přijde návštěva dopoledne, chystám i oběd, pak kává bábovka atd. jako svačinka a když se návštěva zdrží do večera cca déle než do 17 hodiny a vím že ještě není na odchodu, tak připravím něco jako k večeři. Samozřejmě když přijde někdo večer tak to je zase jiná návštěva a dostane něco k vínu na zakousnutí atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
22.1.12 22:05
Angua píše:
Takže zatím, jak to čtu, mohla jsem něco přihodit, ale úplný průser to nebyl :lol: Návštěva tu byla cca od 15 do 17:30, čili odpolední, „mezi jídly“ :lol:Samozřejmě, že když pořádám zahradní party, oslavu apod., tak vychystávám (až moc, mám sklony to neodhadnout :lol: ), spíš mi jde o takové ty návštěvy, co přijdou na pár hodin na pokec. Taky jsem to brala právě tak, že jde o to, se vidět a popovídat si a ne si nacpat břucha :lol: :lol: :lol:

Tak kolem půl šesté už by se hodilo něco jako na veču, ale pokud nebydlí daleko a už byli na odchodu, tak bych to neřešila. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
22.1.12 22:07
Len-til-kah píše:
Davdan píše:
No a pak když je u mě dýl jak dvě hoďky, tak mezi řečí jen tak mimochodem připravuju např. jednohubky, nebo chleba krájím mažu… Jen tak na talířek, pořád mimochodem mezi řečí, aby jim nebylo trapně.
To bych jen tak mezi řečí musela hodně moc řvát, aby mě do toho obýváku z kuchyně slyšeli :lol: .

:lol: Já mám malej bejvák, prdneš si v koupelně a v obýváku je zemětřesení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149
22.1.12 22:09

Nehledě na to, že pokud to byla návštěva jako se podívat na mimi, tak bych spíš čekala, že něco donesou oni. ;) My to tak teda aspoň vždycky s kamarádkama dělaly, rovnou jsme té, ke které se šlo, řekly, ať si s pohoštěním nedělá starosti, že nějakou dobrotu doneseme.
Já jsem třeba na podobnou návštěvu nachystala žlutý meloun, parmskou šunku, sýr a hroznové víno a návštěva donesla dortíky.
Ale mám jednu kamarádku, ke které jsem se šla podívat na miminko a ta mi natvrdo zavolala asi hodinu předtím, jestli bych se cestou k ní mohla stavit v krámě a koupit něco ke kafi, že nestíhá. :lol: I tak to jde a nepovažuju ji proto za špatnou hostitelku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
22.1.12 22:10

Tak u nás by se rozhodně bábovka nenašla. Ale jinak chystám většinou jen menší studený pohoštění a když příjde někdo bez ohlášení, tak někdy dostane jen salát nebo něco takovýho. Nenutím a jako nealko je u nás voda z vodovodu hodně často.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
22.1.12 22:11
karkulina píše:
Nehledě na to, že pokud to byla návštěva jako se podívat na mimi, tak bych spíš čekala, že něco donesou oni. ;) My to tak teda aspoň vždycky s kamarádkama dělaly, rovnou jsme té, ke které se šlo, řekly, ať si s pohoštěním nedělá starosti, že nějakou dobrotu doneseme.
Já jsem třeba na podobnou návštěvu nachystala žlutý meloun, parmskou šunku, sýr a hroznové víno a návštěva donesla dortíky.
Ale mám jednu kamarádku, ke které jsem se šla podívat na miminko a ta mi natvrdo zavolala asi hodinu předtím, jestli bych se cestou k ní mohla stavit v krámě a koupit něco ke kafi, že nestíhá. :lol: I tak to jde a nepovažuju ji proto za špatnou hostitelku.

To je ale pak super, takovýhle návštěvy, normálně, bez přetvářky, uvolněně… :potlesk: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
22.1.12 22:38

Moc děkuju za gratulace :D Já jsem to šestinedělí nechtěla nějak zdůrazňovat, bo když už jsem si je pozvala, tak dobře mi tak, že jo :lol: Navíc teda to moc jiné nemám ani normálně… Ale asi teda půjdu do sebe a budu něco podstrkovat, vidím, že dost lidí to tak dělá a asi je pravda, že ladem to u normálních lidí fakt nezůstane a sní se to.

Já právě normálně nekupuju žádné tyčinky, brambůrky, oplatky, oříšky apod. - to hodně vídám, že někam přijdu a lidi šáhnou a už škubou pytlík. Možná je to tím, že moc návštěvy nemíváme, kdyby se u nás dveře netrhly, tak to mám doma taky. Stejně tak nekupuju zbytečnosti - třeba víc druhů nebo dkg salámu „kdyby něco“. A i když to doma náááhodou mám, tak mě pak nenapadne to vytáhout ani pro plánovanou návštěvu :roll: :lol:

Dík za postřeh s těma dětskýma návštěvama, to zatím neznám - tohle bylo 8měsíční mimčo, takže křupky a mléko měli vlastní, ovoce jsem nabízela, ale taky si přinesli :lol: Jinak už se mi vlastně stalo, že dorazila dopoledne kámoška s malým a normálně požádali o snídani, že to nestihli (má ještě starší děti, které vypravovala do školky a školy). Tak to mám nejradši - než aby hladověli a pak mě pomluvili, že mě to nenapadlo :lol:

Co jsem to ještě… Jo, můj muž :lol: On je takový, nesnáší chodit po návštěvách, nesnáší návštěvy - teda sedět a vykládat, fakt trpí a já ho nenutím. Tohle je moje kámoška, on ji zná trošku, přítele brala víceméně jako řidiče - takže pro něho skoro cizí a z toho má fakt osypky - a já návštěvy na to upozorňuju, aby si to nebraly osobně :lol: Netráví na návštěvách čas ani s vlastní rodinou - to povykládá, zjistí, jak se kdo má (což mu zabere tak 30, max. 60 minut) a zalézá :lol: Když přijdou nějací společní či spíše jeho kamarádi, to s nima samozřejmě je, nenechá mi je tam :lol: :lol: :lol:

Karkulino, to už jsem taky kdysi udělala, teda s jinou kámoškou, že nám po cestě kupovala chleba nebo co :lol:

Janine, já jsem bábovku právě pekla schválně, že jsem očekávala 2 návštěvy, abych jim měla co dát a MM mi pak řekne toto… A už to beztak ani neví :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
22.1.12 22:40
Davdan píše:
karkulina píše:
To je ale pak super, takovýhle návštěvy, normálně, bez přetvářky, uvolněně… :potlesk: :palec:

Já to mám právě taky tak ráda, nepotřebuju se blýskat… Když se chci blýsknout, tak jsem většinou ulítaná před návštěvou, v jejím průběhu i potom a ani pomalu nevím, že u nás někdo byl (to jsou ty grilovačky, oslavy apod.) :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
384
22.1.12 22:44

Já doma taky nemívám bůh ví co, jen nějaké trvanlivé věci na zobačku.. Pokud je návštěva ohlášená je to o něčem jiném..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
22.1.12 22:57

Já právě radši nic na zobání nekupuju, protože pak zobu po večerech a návštěvám by stejně nic nezbylo :lol: Ale je fakt, že obě byly ohlášené a něco jsem mít mohla - jen mě to nenapadlo, protože mi přišlo, že ta bábovka stačí (i že tu asi dlouho nebudou, když jsem po tom porodu a tak). Ale tak příště teda aspoň brambůrky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149
22.1.12 23:03
Angua píše:
Já právě radši nic na zobání nekupuju, protože pak zobu po večerech a návštěvám by stejně nic nezbylo :lol: Ale je fakt, že obě byly ohlášené a něco jsem mít mohla - jen mě to nenapadlo, protože mi přišlo, že ta bábovka stačí (i že tu asi dlouho nebudou, když jsem po tom porodu a tak). Ale tak příště teda aspoň brambůrky :mrgreen:

Vždyť ti to tu píšeme, že ta bábofka stačí. :lol: Přišlo ti to zcela správně. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
22.1.12 23:12

Angu, tak já předně taky gratuluji k Haničce :kytka:. Ohlášeným návštěvám většinou „něco málo“ nachystám. V oblibě mám nakrájet pár druhů sýra, sypací pytlíky (tyčky, chipsy a tak) a taky někdy něco upeču, popř. připravím nějakou namazánku. Pro neplánované návštěvy mám v záloze nějaké ty pytlíky s něčím - většinou něco co já sama moc nemusím aby to vydrželo opravdu až do návštěvy popř. otevřu nějakou bombošku :mrgreen: . Snažím se vždy aby bylo na stole něco sladkého i slaného i když jen drobnost. Na dvouhodinové návštěvy toho moc nechystám, myslím, že tvoje bábovka je ok, akorát já bych přihodila trošku něčeho slaného ještě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
22.1.12 23:12

Tak jo :mrgreen: A na MM teda kašlu, měl jít nachystat, když se mu nezdálo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
22.1.12 23:17

No mohla jsem jim dát ještě načaté česnekové brambůrky, které nebudu dojídat, bo jsem zjistila, že pro kojící matku je to dietní chyba :lol: , ale to by mi bylo blbé :mrgreen: Nebo jsem mohla udělat popcorn. Budu si muset na něco takového pamatovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová