Dobré podmínky pro UTZ

6100
5.5.15 14:00

Dobré podmínky pro UTZ

Ahoj ženský. :-)

Když jsem byla naposledy na UTZ, byl vidět pouze rozmazaný flek. Doktor říkal, že mám špatné podmínky pro UTZ, já byla ráda, že vidí aspoň srdíčko a víc se neptala. Za týden jdu znovu na UTZ a ráda bych se dozvěděla taky to pohlaví a viděla víc z miminka. Nevíte náhodou nějaká doporučení pro dobrou vidětelnost. Jestli třeba hodně pít? (Někde jsem vyčetla že to je spojeno s tím jak je kůže zavodněná, ale nepochopila jsem jesli má nebo nemá být zavodněná.) Ráno si promastit břicho? Nebo nemastit?

Ultrazvuk má dobrý a kvalitní, tam problém nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11117
5.5.15 14:03

Bricho si nicim nemaz, to by mohlo spis zhorsit. jinak me jednou z UTZ poslali do cukrarny na neco sladkeho a pak ze se mam vratit. ale to bylo proto, ze potrebovali, aby se mimco probudilo a zacalo hybat. coz se povedlo. a moc pit asi ne, plny mocovy mechyr muze spis vadit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
5.5.15 14:04

Mít plný močák… Ničím jiným to asi neovlivníš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3175
5.5.15 14:05

@Boudová Úplně ti asi neporadím, ale může to být i tím, že ti asi aktuálně už dělají utz přes břicho, nikoliv vnitřně a to může být u někoho hůře viditelné… říká se, že kvůli třeba nadváze, ale jsou i hubené, které mají špatnou přehlednost přes bříško…
Aktuálně řeším něco podobného… Ikdyž prozatím jen „preventivně“, abych byla případně připravená… čeká mě I. screening a jsem přes břicho hodně silná, tak doufám, že to problém nebude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
5.5.15 14:05

@Ali-Ali Na začátku je lepší mít plný močák, ne? :think: Teda aspoň moje dr. to vždycky říká :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6100
5.5.15 14:07

@Pipet Já už sem v půlce :-) tak to už asi ne :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
5.5.15 14:08
@Pipet píše:
Mít plný močák… Ničím jiným to asi neovlivníš.

Mě posílali vyčůrat, že přes ten močák nic neviděj. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6100
5.5.15 14:09

@hipisek84 Já sem právě hubená. Tak se mi to zdá divný, že mi nebylo nic vidět. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
5.5.15 14:13

@Boudová Jo aha :mrgreen: Tak to už asi nic, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
5.5.15 14:26
@Ali-Ali píše:
Bricho si nicim nemaz, to by mohlo spis zhorsit. jinak me jednou z UTZ poslali do cukrarny na neco sladkeho a pak ze se mam vratit. ale to bylo proto, ze potrebovali, aby se mimco probudilo a zacalo hybat. coz se povedlo. a moc pit asi ne, plny mocovy mechyr muze spis vadit.

Mám pocit, že plný močák a zavodněná těhotná je pro viditelnost plus. Aspoň mě vždycky říkali, at hodně piju. Jinak mínus je silnější podkoží (tloušťka, jizvy…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2621
5.5.15 15:16

Záleží, jaký má doktor UTZ. Pokud půjdeš teď na genetický UTZ ve 20tt, tak bys měla jít na nějaké specializované pracoviště a tam mají přístroje perfektní. Moje dřívější gynekoložka pomalu neviděla ani ruku na svém UTZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6100
5.5.15 15:21
@Janina81 píše:
Záleží, jaký má doktor UTZ. Pokud půjdeš teď na genetický UTZ ve 20tt, tak bys měla jít na nějaké specializované pracoviště a tam mají přístroje perfektní. Moje dřívější gynekoložka pomalu neviděla ani ruku na svém UTZ.

Teď jdu ještě na klasický a ten mě teprv objedná na ten 3D, tak je možný, že mi ani UTZ dělat nebude nevim. Doufám, že na tom velkým to vidět bude :-) I když kamarádky co chodí ke stejnému dr problém nemají. Miminko vidí hezky. Já viděla rozmazaný flek. Jako nějaký špek na břiše mám. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2621
5.5.15 15:24

Nepleť si genetický a 3D UTZ. Genetický UTZ se dělá mezi 18. a 22.tt a slouží k odhalení případných genetických vad - zkoumá se srdíčko, ledviny, játra, ruce, nohy, mozek.
3D UTZ je jen a pouze pro rodiče, diagnostik z toho nemá nic.

A jak říkám, genetický UTZ by měl dělat odborník na UTZ. Je to poměrně důležité vyšetření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6100
5.5.15 15:26

@Janina81 Tak u nás se to asi dělá v jednom. Protože doktor pošle na genetický k odborníkovi do ČB a ten má 3D a rovnou dává fotky. Tak sem to pochopila, že to je dohromady. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
5.5.15 15:38

@Boudová U posledního UTZ doktorka prohlásila, že jsem „krásně ultrazvukovatelná“ a když jsem se jí ptala, co to znamená a co to ovlivňuje, tak říkala, že prostupnost břišní stěny, množství podkožního tuku a zavodnění tkání. Prostupnost břišní stěny neovlivníš, pokud jsi štíhlá, tak množství podkožního tuku asi taky vadit nebude, takže už zbývá jen to pití. Jak je to s tím plným močákem, to ale nevím, mě jednou taky poslali na záchod (20.tt), že přes něj špatně vidí. Ale to se mi tehdy chtělo už docela dost čurat, jen jsem nechtěla zdržovat a chtěla si dojít potom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí