Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj maminy, poradíte? Pomalu se koukám po dětské výbavičce pro mimíska a už jsem narazila. Co je lepší, spací pytel nebo peřinka pro miminko? Můžu ho dát do pytle hned po narození? Navíc jim koukají ruce - nezebou je, např. v zimě, když je v noci chladněji? A funguje monitor dechu i když spí v pytli? Moc otázek já vím, díky za info ![]()
Pokud se ti mimčo narodí na zimu, tak bych určitě volila ten pytel, neodkope se ti a navíc máš jistotu, že si to nějak nedá přes hlavu..:) S monitorem neporadím, ten jsme neměli..
Jinak ručky zebat nebudou, pokud dáš teplejší pýžo..:)
@vambra tak mi zkoušeli obojí, z peřinky se hned odkopal, ale v pytli je zase vždycky strašně spocenej nakonec jsem ho nechala spát u sebe v posteli a pod mojí dekou
na ruce mu můžeš dát dlouhej rukáv popř. rukavičky
oni stejně maj ruce nahoru že je pod dekou nemají ![]()
Monitor funguje i když spí v postýlce ve velkým péřovým polštáři… ale moc dlouho jsem ho nepoužívala, neměla jsem na to nervy.
Jinak zezačátku spali v zavinovačce, a cca od 3-4m v pytli
Jelikož čekáme v půlce září tak bude lepší něco teplejšího. Ten monitor dechu chci, tak aby mi kvůli pytly pořád nehoukal. Navíc bude mimísek držet s podložkou na boku? Aby se mi v tom neuškrtil.
@vambra píše:Používala jsem pytel pár dní po příchodu z porodnice, neměl rád zavinutí. Ano funguje i s monitorem dechu. Ruce nezebou, když má body s dlouhým rukávem. Kolik stupňů máte v zimě? Pokud to není vyloženě nějaký extrém, tak to podle mě nevadí.
Ahoj maminy, poradíte? Pomalu se koukám po dětské výbavičce pro mimíska a už jsem narazila. Co je lepší, spací pytel nebo peřinka pro miminko? Můžu ho dát do pytle hned po narození? Navíc jim koukají ruce - nezebou je, např. v zimě, když je v noci chladněji? A funguje monitor dechu i když spí v pytli? Moc otázek já vím, díky za info
Monitor funguje i kdyz je pod miminkem velky polstar a jeste je v zavinovacce. jinak u nas se pytle neosvedcily, protoze obe deti byly super akcni od narozeni a v pytli meli pocit omezeni pohybu, takze se jim to nelibilo.
ale za zkousku to stoji, je to fakt lepsi kvuli jistote neodkopani a tomu pretahnuti pres oblicej. jinak ja davala na bok do zavinovacky a pres tu deku, podsunutou pod zavinovacku, prave aby si ji nepretahli na hlavu (paranoia
)
Máme merino pytel a nedám na nej dopustit. Monitor samozřejmě funguje i s pytlem.
Monitor ani spací pytel jsem na kluka neměla. Spal v cca 17-19° stupních pod dekou. Na sobě měl overal s dlouhým rukávem. Zima mu nebyla.
@vambra nemusíš se bát, monitor dechu je velmi citlivý, máme ho v postýlce pod matrací a používáme i spací pytel (první tři měsíce zavinovačku), zatím bez falešných poplachů. Já určitě doporučuji ten pytel, protože tak nehrozí, že se v noci dostane pod přikrývku a udusí, a do roka určitě nedávej pod hlavu polštář.
Malá spala po narození v zavinovačce a přes ni jsem měla ještě deku (na spaní klasický overal s dlouhým rukávem). Teď - když se začla odkopávat (má půl roku) jsem pořídila spací pytel, je to super, neodkope se ti (malý mimino se nehýbe, takže je to jedno, ale zas se říká, že by neměly mít peřinky kvůli nebezpečí přetažení přes hlavu apod. K těm studeným rukám - když je v noci 19 stupňů, má je malá až doslova zmrzlý, já to řešila rukavičkama, ale stejně jí v noci spadly (vyzkoušej, nic jinýho mě nenapadá, ještě se dávají dětem místo rukaviček na ruce ponožky
). Monitor dechu funguje, to se neboj.
Miminko potrebuje na spani zabalit, jako v brisku - ja davala rychlozavinovacku. maji tam i ruce a nebudi se tim, ze jsou chudacci najednou v oooobrim prostoru. v porodnicich vedi, proc deti zavinovat ![]()
postupne jsem nechavala rucicky venku a jak vyrostli ze zavinovacky, sli do spaciho pytle.
kluk spal ve spacim pytli do 28 mesicu, holka v nem stale spi, ma 17 mesicu
@vambra Tak my mame zarijove mimco a nejdriv mi par mesicu spinkala v zavinovacce (rucicky chtela mit vzdy volne), pak spala ve spacim pytli a od chvile, kdy zacala klecet a lezt a tudiz dost cestovat po postylce, bala jsem se, aby se mi v tom pytli neuskrtila, tak spinka pod fleecovou dekou, jejiz kraje jsem zastrkavala az pod matraci, aby si ji nedavala pres hlavu. Monitor dechu fungoval vzdy spolehlive, zrusila jsem ho az v jejich cca 16mesicich, kdy na nem poskakovala, ale pri nemoci vracim jeste ted v 19mesicich. Jo a v chladnu jsem mimcu davala lehke bavlnene rukavicky.
Mlade spi od narozeni v zavinovacce, akorat uz mu z ni tak mesic lezou nohy
tak sem objednala spaci pytel, starsi v nem byl taky od malinka az snad skoro do 3 let a spokojenost ![]()
@Vichrice píše:
Máme merino pytel a nedám na nej dopustit. Monitor samozřejmě funguje i s pytlem.
Taky sem objednala, zejtra by mel dorazit taksem na nej zvedava ![]()