Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Hezký den holky, obracím se na vás, protože alespoň malinko doufám, že jste si třeba prošli něčím podobným a máte s tím nějaké zkušenosti. V říjnu jsem v 6 měsíci porodila mrtvou holčičku. Od té doby se na nás sluníčko moc neusmálo. Hned v lednu jsme se začali snažit. Do toho mi zjistili nějaký uzel na štítné žláze. Byla jsem na biopsii ted na začátku dubna a nedopadla dobře a tak se doktor rozhodl pro její odstranění. tedy, vezmou mi ten uzel napravo + ten můstek. tak jsem si předminulý týden už volala na sál a objednala se tak na 2.července k výkonu. Jenomže jsem si minulý týden dělala test (jen čistě náhodou) a byl pozitivní. Vím, že si tu některá z vás bude myslet, že jsem nezodpovědná. Prášky neberu a miminko jsme chtěli. Jak jsme to zjistili s tou štítnou žlázou tak jsme přestali se snažením. Jenže ted vůbec nevím, co mám dělat. Prosím poradte
![]()
@JulieFl okamžitě to řekni doktorům, at se dohodnete, pokud tě čeká pak ozařování tak těhotenství bohužel ukončí
A nevydrzi ta operace az po porodu? To by mel doktor poradit, dulezite je jaky pozitivni vysledek to byl
ale zase na druhou stranu 8 mesicu je dlouha doba
objednavaji cca za 3-4 mesice, tak snad by to slo udelat az za 8 mesicu, asi ti nezbyde nic jineho nez se domluvit s doktorem
Toho se právě hrozně bojím. Řeknu. Zítra budu hned volat na gyndu at mi to úplně potvrdí a pak za doktorem, co mě na tu operaci poslal.
Přečti si tuhle diskuzi je tam to co by tě mohlo zajímat
https://www.emimino.cz/…mouc-184468/
Domluvím se a uvidíím. Doufám, že se s tím dá něco dělat a bude vše v pořádku ![]()
@Laura111 píše:
A nevydrzi ta operace az po porodu? To by mel doktor poradit, dulezite je jaky pozitivni vysledek to bylale zase na druhou stranu 8 mesicu je dlouha doba
objednavaji cca za 3-4 mesice, tak snad by to slo udelat az za 8 mesicu, asi ti nezbyde nic jineho nez se domluvit s doktorem
ono pokud jí nefunguje štítná tak se může stát, že dítě znova nedonosí, navíc pokud má špatné výsledky tak to doktoři nebudou riskovat, aby se mezitím rozjelo ještě něco mnohem horšího
Ozarovani ji neceka, maximalne v tech horsich pripadech ji muze potkat lecba radiojodem. Ja mela tez pozitivni biopsii a „pouze“ mi vyndali stitnou zlazu, mme ji vyndali celou, mozna bych to tez zvazila, lepe se potom vychytaji davky leku nez kdyz stitka pracuje napul
@Laura111 píše:
Ozarovani ji neceka, maximalne v tech horsich pripadech ji muze potkat lecba radiojodem. Ja mela tez pozitivni biopsii a „pouze“ mi vyndali stitnou zlazu, mme ji vyndali celou, mozna bych to tez zvazila, lepe se potom vychytaji davky leku nez kdyz stitka pracuje napul
máš pravdu je to radiojod, ale pokud jí čeká tak jí dítě nenechají donosit, záleží na výsledcích. Jinak já mám štítnou vyndanou a trvalo víc jak rok než vychytali dávky léků takže to je hodně individuální ![]()
@ka2ka stitna zlaza ji predpokladam funguje v poradku, ona ma pozitivni uzel a ten nemusi mit na fungovani zadny vliv… Navic tohle je typ se kterym se da klidne zit i nekolik desitek let a nemusi to nic udelat, ale rikam nemusi?!
@ka2ka me tedy trefili keky od zacatku dobre, zalezi na doktorovi
@Laura111 já myslím, že jí štítná právě funguje špatně proto, možná miminko umřelo
ale zakladatelce právě našli problém v tom uzlu, takže u ní opravdu neplatí že to bude bez problémů
@Laura111 píše:
@ka2ka me tedy trefili keky od zacatku dobre, zalezi na doktorovi
to máš štěstí, a je to fakt protože skvělý endokrinolog je základ
@Laura111 jinak upřímně já po svých zkušenostech nikomu nedoporučím nechat si vyndat preventivně štítnou ![]()
Holky doktor mi řekl, že kdyby měl prý na krku takovou šílenou bakuli tak by jí tam teda nechtěl
On i něco mluvil o tom, že by se znovu udělala biopsie, ale mě to tedy přijde dost zbytečný
Mluvil i tom, že by mi zrovna vzalli celou, aby kdyby náhodou něco pak zjistili na patologii z toho uzlu, tak aby do toho nemuseli znovu řezat