Dobré skutky - jak získat podporu manžela?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
18001
28.11.18 16:02

jo a 15 set na útulek pro kočky bych osobně teda nedala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18001
28.11.18 16:04
@Anonymní píše:
Take mame kazdy svuj ucet a kazdy svoje penize. Spis bych chtela, aby prestal pestovat ten nazor, ze nam zadarmo nikdo taky nic neda. Vim, ze ma na jednu stranu pravdu, ale mw vytaci ta lhostejnost. Navic muze byt ve stejne situaci… :nevim: zakl.

no a dá vám někdo něco zadarmo? on to jako lhostejnost nebere, ty ho neposloucháš a jen bereš svůj pohled jako jedinej správnej a netoleruješ ten jeho. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18001
28.11.18 16:06
@Anonymní píše:
@Hlaholice no, je militarista, tak jedine nejaci valecni veterani :lol:

a co je na tom k smíchu? :nevim: ty prostě chces jen aby dělal to, co uznaš za vhodny ty :lol: veteráni jsou pěkní chudaci a pomoc si taky zaslouží :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
28.11.18 16:09

Proč ho nerespektuješ? Chováš se jako stejnej zabedněnec, ne-li horší :nevim:
Já taky páchám kde to jde, ale manžel ne. Jeho volba. Rozhodně ho nepřesvědčuji. Vloni jsem do Ježíškových vnoučat přidávala něco sladkého, on měl doma něco, co dostal a na můj dotaz mi to dal. Byla jsem velmi překvapená. Ale kdyby nedal, problém nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
28.11.18 16:11
@Anonymní píše:
@Markéta80 spatne jsi to pochopila, ja ho nenutim, aby pachal dobre skutky, ale rada bych, aby se zapojil do tech, ktere delam ja. A tim zapojil nemyslim financne, ale napr. co se tedka tyce tech vnoucat, tak abysme si tam jen udelali jako rodina vylet a darek predali, nic vic

Ale jeho nějací cizí lidé nezajímají, proč by jim měl věnovat svůj potažmo rodinný čas?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31274
28.11.18 16:18

můj chlap býval taky zabedněnec, ani né tak, že by nechtěl pustit chlup, jako mu to bylo prostě putna a měl pocit, že svůj čas může využít líp…a poslední dva tři roky už taky vyměkl, nad mou „charitní činností“ už ani moc často nekroutí hlavou :mrgreen: a před měsícem se dokonce se zájmem zeptal, jestli zase letos budu posílat něco na „ty vnoučata“ ;)
Jo a když sem tady jedný místní holčině v nouzi posílala nějaký oblečení, tak se mi dokonce nabídl, že tamtudy jede pracovně a že to předá 8)

Nedělám s tím žádné velké tajnosti, naopak mu vykládám, komu to nebo ono pomohlo (ráda dávám „charitu“ cíleně nebo jmenovitě), loni sem celej prosinec slzela u Ježíškových vnoučat (a on o nich slýchal na Rozhlase), tak sem mu o tom pořád něco vykládala.
Třeba k tomu taky musí jenom dospět, jako ten můj chlap..... ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59367
28.11.18 16:19
@Anonymní píše:
@Markéta80 spatne jsi to pochopila, ja ho nenutim, aby pachal dobre skutky, ale rada bych, aby se zapojil do tech, ktere delam ja. A tim zapojil nemyslim financne, ale napr. co se tedka tyce tech vnoucat, tak abysme si tam jen udelali jako rodina vylet a darek predali, nic vic

a když nechce? taky nedělám věci co nechci a nemusím. navíc když by jel bral by to jako že musí a jistě by se příjemně tvářil :mrgreen: Tak když chceš ty tak si tam jdi a on at si dělá co chce. jen mu to zhnusíš :mrgreen: To že ty v tom vidíš něco jako super tak pro něj to asi tak super není. taky bych s manželem nešla někam jen že on chce a mne by se tam nechtělo. tak bych mu řekla proč to tak mám a počítala bych že to pochopí ;) a nebude mne nutit do něčeho co prostě dělat nechci ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1935
28.11.18 16:23
@Anonymní píše:
Ahoj holky, potřebuji poradit, jak na manzela. Kazdy rok pred vanocema si vzdy vyberu nejaky projekt pro spachani dobreho skutku (letos jsem poslala 1500 na utulek pro kocky), ikdyz vim, ze manzel s tim nesouhlasi. Mam dany trvalak na andela, coz jsem mu ani nerekla, pac by bylo halo. Zapojila jsem se do Jeziskovych vnoucat. Zkousela jsem ho natuknout, ze by bylo hezky koupit darek a jet ho osobne predat, ze ho zaplatim. No a nasledovaly reci, ze uz to s tim samaritanstvim prehanim a smrst vet typu „nam zadarmo taky nikdo nic neda a ze tedka resime bydleni a copak nam nekdo prispeje k tomu, aby nam vubec dali hypoteku“ a me je z toho smutno. Chci syna vychovat, aby nebyla lhostejna k ostatnim a tohle me stve od manzela. Samozrejme darek jsem koupila, ale mam to tady schovany a budu to resit, az budi doma sama, coz se mi taky nelibi takovy tajnosti. Muzete mi poradit, jak na toho zabejcence? Rada bych ho zapojila a pristi rok vyrazila spolecne, ale ten tvrdohlavec o tom nechce ani slyset. Prosim anonym, chodi sem znami a nemusej to vedet..

Ahoj.

Dle mého názoru Tvému muži hlavně vadí fakt, že ty dobré skutky „pácháš“ zejména finančně: 1.500 Kč na kočky, dárek pro důchodce, příspěvek na Dobrého anděla.

Zvol tedy kompromis.

Zapoj své fyzické síly a věř, že to bude mnohem lepší příklad i pro Tvé dítě, např. seniorce z Vašeho okolí přineste nákup domů nebo si najdi postižené dítě taktéž v okolí a ulehči jeho mamince, aby si třeba mohla orazit.

Věřím, že Tvůj muž to daleko víc ocení.

Co si budeme povídat. Ono totiž v dnešní době zajistit hypotéku pro spokojené rodinné bydlení pro průměrně vydělávajícího člověka je dost dobrá dobročinnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27591
28.11.18 16:39

manžel to dřív moc nechápal, ale taky pochopil , že jsou lidi co potřebují pomoc, takže zrovna tento týden mi pomůže spáchat jeden dobrý skutek a i je nadšený. Jinak na kočky bych nedala ani korunu, nelíbí se mi jejich jednání když má člověk zájem o kočku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
28.11.18 17:17

Já si myslím, že člověk se má v první řadě řada postarat sám o sebe, pak o svou rodinu a teprve potom se má starat o ty ostatní. Tvůj manžel to nejspíš vidí podobne a řekla bych, že asi ani nemá pocit, že je o vás dostatečně postaráno. Taky bych nebyla nadšená, kdybych se třeba snažila co nejvíc vydělat a setrit třeba na bydleni a manžel mi to utrácel za něco jiného nebo mě v tom nechal samotnou. Holt máte každý jiný názor na to, co je pro vás důležité. Taky mi nepřijde úplně nejmoudřejší s tím chodit zrovna před Vánocemi. Ono pro dost lidí už jsou Vánoce i tak náročné. Já jsem třeba kolem Vánoc už tak nervy z toho, ze musím víc utracet, shánět dárky, navštěvovat příbuzné atd. Takže by se mi vážně ještě nechtělo dávat zrovna teď peníze na charitu nebo vézt nějakému cizimu člověku dárek. A docela mě i vytáčí, jak před Vánocemi věčne někdo chce peníze na nějakou charitu. Proč vlastně k tomu manžela nutis? Pokud tu potrebu nemá, tak jí prostě nemá. Možná by opravdu šel do něčeho, v cem by viděl smysl, něco s čím by se ztotožnil. Já bych si třeba taky nevybrala nic z toho, do čeho prispivas ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
28.11.18 18:39

Já páchám dobro s přítelkyní. Kolikrát s tím, jaké další dobro spácháme, přijde přítelkyně. Dokonce dřív je vykonáno, než mě to řekne. Nevím, co bych dělala, kdybych já chtěla pomáhat a ona ne. My si v tom celkem rozumíme, za což jsem moc ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ontar
28.11.18 19:20

Tohle pomáhání je o ničem…většinou si toho lidi neváží a ještě frflají, že je to málo atd…zejména důchodci…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!