Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@monter494 píše:
A musíme jen konstatovat, že žádné jinší plemeno bych kvůli dětem nechtěl. Až do koupi Bonušky jsme preferovaly smanželkou vždy jen vlčáky, ale po koupi dobrmanky je vše jinak.Jsou to nesmírně oddaní psi, milující malé, ale i větší děti, které však musí být majitelů, nebo dobrých známých, na které si časem od mládí zvykala. Pohlídá děti, pohraje si s nima, no zkrátka je to pes aristokrat, na kterého je vždy spolehnutí. Jediná podmínka je, že pes, nebo fena nesmí býti vedeni k agresivitě. Tam bych byl velice obezřetný a nevěřil bych, že si tu agresivitu někdy nevybijí na svých blízkých. My ji vedem jako sobě rovného příslušníka rodiny a ona se taky tak k nám chová. Naší Bonuši je už více jak 12 let a tak jen čekáme, až se stane něco, co nás nesmírně zarmoutí. Její skon buide pro celou rodinu veliká ztráta. protože to člen rodiny od malička také je.My můžeme všem rodičům s dětmi tuto rasu jen doporučit.
Musím jen souhlasit. Naše Anny je nám také naprosto oddaná. A syna miluje
Až odejde, bude to pro nás obrovská ztráta. není to pro nás jen pes, ale rovnocenný člen naší rodiny…
Na yotube máte hodně videjí jak Dobrman hlídá či Hraje si s miminkama, Jsou to nejlepší psi na doma. Mám taky doma jednu lásku mojí Ritu. Pokud si pořídíte fenku nechte ji okamžitě vykastrovat! Jako já Ritusku měla nador a ja doufám a věřím že není pozde.
![]()
@popelka85968 píše:
Na yotube máte hodně videjí jak Dobrman hlídá či Hraje si s miminkama, Jsou to nejlepší psi na doma. Mám taky doma jednu lásku mojí Ritu. Pokud si pořídíte fenku nechte ji okamžitě vykastrovat! Jako já Ritusku měla nador a ja doufám a věřím že není pozde.![]()
![]()
![]()
![]()
Ahoj, taky my máme fenu, ale vykastrovat jsme ji nenechali… Určitě bude mít jednou štěňata.
No já musela štenatka jsme ji nenechaly. Spíše by asi tady o ně nikdo moc zájem neměl, sice by jsme je daly levně, ale neják jsem na to nemela nervy ona uz toho ma taky za sebou hodne, operace atd. Když nechce nikdo stenata je lepsí ji hned vykastrovat. Doufám že není pozdě, je ji teprave 6 let v kvetnu ji bude 7 zatím je v dobře kondici. tak uvidim. ta kastrace rakovinu neznici ale zpomali se to a nebude se to tak aktivovat jsou to nejlepší psi jen me mrzi ze dneska uz je lidi moc nechteji.
@popelka85968 píše:
No já musela štenatka jsme ji nenechaly. Spíše by asi tady o ně nikdo moc zájem neměl, sice by jsme je daly levně, ale neják jsem na to nemela nervy ona uz toho ma taky za sebou hodne, operace atd. Když nechce nikdo stenata je lepsí ji hned vykastrovat. Doufám že není pozdě, je ji teprave 6 let v kvetnu ji bude 7 zatím je v dobře kondici. tak uvidim. ta kastrace rakovinu neznici ale zpomali se to a nebude se to tak aktivovat jsou to nejlepší psi jen me mrzi ze dneska uz je lidi moc nechteji.
Tak naší Anny je pět let. Zdravotní problémy nikdy neměla, tak snad bude vše v pořádku…
No. Jakmile začne trpět na falešnou březost tahat hračky a téct ji mleko. Dejte si na to pozor. Zatím je mladá vlastně skoro jako Rita. Bude určitě bude
Já jen doufám, že ty bulky nebyly nejaky spatny, mela tam dve a on ji odstranil jen jednu. Tak jsem z toho špatná. Jak jsem psala kastrace to jen přibrzdí. rakovina je svinstvo
Rikal kdyby se to zvetsovalo nebo přibila další bulka okamzite mu mam zavolat. zatím to je
OK
@popelka85968 píše:
No. Jakmile začne trpět na falešnou březost tahat hračky a téct ji mleko. Dejte si na to pozor. Zatím je mladá vlastně skoro jako Rita. Bude určitě budeJá jen doufám, že ty bulky nebyly nejaky spatny, mela tam dve a on ji odstranil jen jednu. Tak jsem z toho špatná. Jak jsem psala kastrace to jen přibrzdí. rakovina je svinstvo
Rikal kdyby se to zvetsovalo nebo přibila další bulka okamzite mu mam zavolat. zatím to je
OK
Tak falešnou březost snad nikdy neměla. Ona se stále chová jako štěně, tak nevím, jak by to zvládla… A zatím jsme jí ještě nevybrali ženicha ![]()
Jinak s tvým psem mě to mrzí, snad to bude všechno v pořádku ![]()
Naše milovnaá bonuška zemřela a zpusobila cle nasi rodine nesmirnou bolest, ale ani to nas neodradi, abychom si po case toto prekrasne a chytre plemene opet neopatrili.Bony se dožila 12 půl roku a tak si myslim, ze ten nepomer casu lásky a utroení stojí za to, opet si tohoto aristokrata poridit.vsem jen doporucuji, nebot je to nejlepsi hlidac deti a cele rodiny.ytak jako gita vlcak, tak i bony zustane navzdy v nasich srdcich.mame ji pochovnou na nasi zahradce a kazdy tyden ji prinasime kyticky a zapalujeme svicky.byla a i nadale zustane stalym clenem nasi rodiny.Snad se ma v tom psim nebicku. Bony a Gitus nikdy nezapomeneme. Dekujeme ti za tu vrelou a oddanou lasku, ktrou jsi nam vsem obetovala. ![]()
Ahojky, narazila jsem na tuto diskusi a ráda bych ji oživila! Měla jsem 14 let pitbulku a letos v létě nás bohužel opustila
, bylo to velmi těžké, ale zároveň pro ni úleva, měla selhání ledvin
.. Dalšího pejska jsem plánovala časem a z útulku nějakého voříška, ale osud to chtěl jinak a cca za 14 dní budu mít štěndo dobrmánka. Je to od mé dlouholeté známé a vím, že jsou ze super chovu, takže jsem nepřemýšlela ani vteřinu, jen jsem musela zpracovat manžela
. No a teď sháním různé info o tomto plemeni a nevycházím z údivu, jací jsou úžasní, už jsem zbavila i zbytek rodiny těch nesmyslných předsudků, že jsou to ostří psi! Máme sedmiletou princeznu, tak doufám, že z nich budou parťáci!!
Bude se jmenovat Fido a přiložím fotku pár dní po narození ![]()
@PitbulLenka Jů, krásné štěňátko. Dobrmani jsou vážně úžasný. Ta naše koza je skvělá. I v sedmi letech se teda chová jako štěně, takže občas je to těžší, ale k dítěti jsou tyhle psi super volbou.
@Vertiline
Díky, už mu bude 5 měsíců a je vážně úžasný, všechno se lehce naučí a mazel je to největší
… S dcerou jsou taky kámoši, viz. foto ![]()
@PitbulLenka Jé, tak to je fakt nádhera. Taky sem dám fotky toho našeho slona ![]()
@Vertiline
Ta je nádherná, sladká a je docela malinká
, ten náš bude asi dobrman obrman
, oni ty holky jsou drobnější! A taky spinká s vámi v postýlce?
![]()
A musíme jen konstatovat, že žádné jinší plemeno bych kvůli dětem nechtěl. Až do koupi Bonušky jsme preferovaly smanželkou vždy jen vlčáky, ale po koupi dobrmanky je vše jinak.Jsou to nesmírně oddaní psi, milující malé, ale i větší děti, které však musí být majitelů, nebo dobrých známých, na které si časem od mládí zvykala. Pohlídá děti, pohraje si s nima, no zkrátka je to pes aristokrat, na kterého je vždy spolehnutí. Jediná podmínka je, že pes, nebo fena nesmí býti vedeni k agresivitě. Tam bych byl velice obezřetný a nevěřil bych, že si tu agresivitu někdy nevybijí na svých blízkých. My ji vedem jako sobě rovného příslušníka rodiny a ona se taky tak k nám chová. Naší Bonuši je už více jak 12 let a tak jen čekáme, až se stane něco, co nás nesmírně zarmoutí. Její skon buide pro celou rodinu veliká ztráta. protože to člen rodiny od malička také je.My můžeme všem rodičům s dětmi tuto rasu jen doporučit.