Pes v depresi? Nejí, polehává

9859
24.3.11 09:17

Pes v depresi? Nejí, polehává

Ahojte :mavam: Nezkušená majitelka pejska žádá zkušené pejskařky o radu.

Máme pudlíka Pepíka, je mu cca 9 let. Když přítel koupil barák, „vyhráli“ jsme ho my :mrgreen: . Myslím že si tu dobře zvykl, počáteční neshody ovšem nebyly příjemné. Pepa je naprosto nevychovaný pes, pes samorost, je chytrý, rozumí každému slovu ale nedbá. Rodiče přítele na něj kašlali, byl zanedbaný, neposlechl ani za zlaté prase a dokonce po mě dvakrát ťafnul.

Tak jsem zavedla tvrdou výchovu. Neposlechneš-dostaneš. Ale zároveň jsem se mu začala věnovat i hrama, chodíme na procházky, drbkám ho, hladím, mluvím na něj(a on bedlivě naslouchá :mrgreen: ), koupu ho, přítel s ním jezdí co dva měsíce na stříhání… myslím že si mě zamiloval.

První zlom přišel po narození Verči. Nezvládal to a tak putoval na dva měsíce(taky abychom měli na malou zezačátku klid) k mamince přítele.

Když se odtam vrátil, chvíli si zvykal, ale na malou žárlil pořád. Nikdy by jí nic neudělal, to ne, jen bylo vidět, že ví, že je tu ještě jeden malej „pejsek“ :mrgreen: kterýmu se věnujeme více.

Pomalu se srovnával a srovnal, na malou začal už konečně asi před měsícem a půl ňufat, dokonce když ječí v houpačce, přijde k ní a než k ní doběhnu, houpačku čumáčkem rozhoupe :lol: :srdce: , když malá bečí venku v kočárku, běží k němu a skáče na něj a kouká kdy už přijdu :mrgreen: Prostě bomba posun vpřed.

A najednou odmítá žrát, pít, zvrací skoro každej den, polehává, když ho přemluvim aby se mnou šel ven se slovy „teda s tebou je zábava Pepo, od čeho tě mám“ :mrgreen: tak teda jde, hodim míček, doběhne pro něj, ale nepřinese ho…zaleze si s nim někam a tam si ho kouše.

Přemýšlím čím to bude. Jediné co mě napadá, tak poslední dva měsíce nesmí dvě věci. Do obejváku-pač tam máme potkánky(tam nesměl nikdy, ale přítel mnohokrát povolil a to byla chyba) a taky už ho nepoštíme ven samotného, protože si potvora našel díru v plotě a běhá po vsi a kouše projíždějícím autům do kol kretén :roll: to je vo zavinění bouračky. U rodičů si hold běhal kde chtěl a jak chtěl…po celé části Prahy kde bydleli. Dokonce si i jezdil autobusem a tramvají :mrgreen:

Takže asi tak. Aby se zase srovnal, rozhodně ho zase nezačnu pouštět do obejváku. Mě nebude nějakej pudl školit :mrgreen: Ale je mi ho líto, nevim co s tim dělat. :-(

Nemáte prosím nějakou radu, zkušenost…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3328
24.3.11 09:36

Miru pokud zvrací,tak to nebude deprese.Chtělo by to veterinu.My řešili podobný problém,jen k tomu byl ještě průjem a vyšlo najevo,že má trochu rozhozený jaterní testy.Dostali jsme nějaký injekce na povzbuzení činnosti jater a Flavobion nebo jak se to jmenovalo.Sice je to na měsíc užívání,ale srovnalo se to a teď jí pro jistotu dávám třikrát týdně Pangamin a je v poho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
24.3.11 09:37

No nevím, já bych s ním asi zajela na veterinu, pokud takhle často blije, to nemusí být jen „deprese“, třeba má nějaké trávicí potíže - a protože mu není dobře, nechce si hrát jako vždycky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1315
24.3.11 09:50

Ahoj nevím jestli poradím.Je mi pejska moc líto.To co píšeš a co on dělá je tedy úžasný.Možná se mu stýská po přítelově mamince, která ho nechala si dělat co chce a tady musí přeci jen poslouchat.
Deprase u psů jsou z různých důvodů.Může se cítit strašně sám a může to být i věkem. :nevim:
Zachovej jeho denní potřeby(rutinu).Dostatek pohybu(což asi má),hračky, věnování se mu i tím , že na něho budeš hezky a klidně mluvit,pamlsky,být v jeho blízkosti co nejvíce.
Pokud máte ještě jednoho pejska, nechavát je spolu, aby měl kamaráda.Když se věnujete tomu jednomu, měli byste i tomu druhému.Taky nevím jestli „Pepu“ nemáte venku a druhého pejska doma.To by taky mohla být příčina.
Jinak opravdu věnovat,hrát i ve formě cvičení poslušnosti.Pokud tohle nezabere, asi bych navštívila s Pepíčkem :-D veterináře , aby vyloučil fyzickou příčinu.
Držím palce a hlavně ať se Pepínovi daří. :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9859
24.3.11 09:59

Hako ten druhej „pejsek“ je naše miminko Verunka :mrgreen: Já to napsala takhle protože on jí bere jako soka…i když až tak už ne. :palec:

Jinak holky, no on teď třeba už dva dny neblinkal, ale neměl asi co když už se dva dny nedotk jídla :roll: Jsem mu před chvílí uvařila maso (jsem obětovala naše masíčko :mrgreen: ) a to si dal ale teda trvalo ho k tomu přemluvit. Tak má zase co zvracet :roll:

No, na tu veterinu by to asi nebylo od věci… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22163
24.3.11 10:04

taky bych řekla že to bude spíš nemoc než deprese… a raději bych zašla k veterináři.. :think: :wink:
může to být období… ale to zvracení…
náš pes moc nejí když líná a když se v okolí hárají fenky… to i někdy vyje.. :lol: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12667
24.3.11 10:09

Miru utekaj k vetovi. Moze to byt aj obycajna viroza, psy ju dostavaju takisto ako ludia, je to bezne. Ale ked to trva uz dlhsie ako tyzden, tak urco k vetovi, moze mat rozhodene travenie, problemy s ladvinami atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9859
24.3.11 10:12

Holky to jsem slyšet nechtěla že máme jít k veterináři :lol: :lol: :lol:

Nééé, samozřejmě pudem.

Já toho psa vlastně hrozně nesnášim :mrgreen: ale kdyby mu mělo něco bejt nebo se mu něco stát, tak se asi zbláznim (takže ho mám vlastně ráda :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
489
24.3.11 10:18

Hele je jaro, není prostě zamilovaný ? :lol:

K vetovi bych šla spíš, než se radit po netu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3328
24.3.11 10:21

Možná bych ještě zkusila vařenou rýži.Musí ale být skoro rozvařená,aby měla takovou tu matlavou konzistenci a do toho jen trošku masa,aby to bylo ovoněný.Ta naše měla dietu.Právě takhle uvařenou rýži a potom suchý piškoty,kvůli energii.ještě jsem si vzpoměla,že mi veterinář poradil i Carbosorb(živočišný uhlí) s tím,že pokud je problém ve střevech,třeba něco,co mu nesedlo,tak právě živičišný uhlí je schopný na sebe navázat případný škodliviny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1315
24.3.11 10:27
MirušeProdigy píše:
Hako ten druhej „pejsek“ je naše miminko Verunka :mrgreen: Já to napsala takhle protože on jí bere jako soka…i když až tak už ne. :palec: :think:

Ježiši,tak to se moc omlouvám. :oops: :oops: :oops:
Já to špatně pochopila. :oops: :oops: :oops:
K veterináři raději dojdi, i když ho nesnášíš :wink: ,ty budeš v klidu a Pepínovi pomůžeš.Když už nic , tak se alespoň na něho podívá a řekne co a jak.
jinak je fakt, že se v okolí může hárat fena,nebo i nějaká viróza ho skolila.
Můj pes , když ho bolí bříško, tak nám nechce chodit ani do schodů. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1918
24.3.11 10:56

Jestli zvrací jela bych na veterinu. Když je pes venku nikdy nevíš co sežere… to deprese nebude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
24.3.11 11:17

To není deprese.Nejspíš má v žaludku něco co tam nepatří.Náš pes spolknul třeba celej hopík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
996
24.3.11 11:20

u naseho psa mame neco podobneho. Ma obdobi kdy nezere skoro vubec,zvraci a knuci, byli jsme s nim na veterine a nekolikrat. Delali mu testy a vsechno je v naprostem poradku a u neho jsou to pry deprese :nevim: ale jak tu pisou ostatni je lepsi veterinar. Potom dej vedet, jak jste dopadli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný