Dobrman - máte někdo?

• Fotoalbum (14)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1787
9.9.15 22:39

@afghani no tak hlavně, že jsi jí poradila :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
10.9.15 18:16

My máme doma téměř 5 měsíčního dobrmánka. Taky měl v tlamičce pořád kameny (nebyla jsem na to zvyklá, druhý pes - kříženec NO a huskyho tohle nikdy nedělal), většinou ale ty větší, takže mu to spolknout ani nešlo, každopádně jsme mu říkali neustále fuj/nesmíš (tenhle povel se ale prvně musí naučit, aby vůbec chápal, co po něm chcete) a strkali do tlamičky pořád něco jiného. Nakoupili jsme mu hodně pařátů (krůtích nebo jakých) a jiných hraček na kousání a teď už po šutrácích ani tak nejde, spíš ho zajímají klacíky. Každopádně vezměte domů pár kamínků a naučte ho doma v pokoji, že se kamínky do tlamičky neberou (pokud po nich vystartuje, musíte být rychlejší). Nakonec to pochopí, ale musí se to neustále cvičit.

Ohledně chození ven - socializace je důležitá, nepodcenila bych ji - není tím myšlen pouze styk s dalšími psy a lidmi, ale i s okolnostmi a zvuky. Ten náš chodí na procházky od chvíle, kdy jsme ho přinesli domů. Jinak na cvičák se zatím nechystáme. Hodláme tam zavítat pouze v případě, kdyby byly nějaké problémy, nebo bychom chtěli něco vylepšit a nešlo by nám to. Sám už umí sedni, lehni, štěkej, dej pac, druhou pac, vstaň, bang, otočka… A má nácvik na další cviky, ale cvičíme postupně, pár minut denně, někdy ani to ne, podle (jeho) nálady :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
833
10.9.15 19:33

@ssimca jakýho dobrmánka máte? my hnědýho :D… Hoď foto!… Jinak klid, to dělá každý štěně, musí objevovat svět, ono ho to brzy přejde! Náš měl ještě jednu lahůdku, na to jsem úplně zapomněla- žral lidský hov.. :poblion: :mrgreen: a že jich v parcích v křoví je!!! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
10.9.15 19:39

@radkakinc No, dobrman pro 70ti letou paní, to je docela síla. My jsme měli dobrmanku 13 let. Byla venkovská, ze šumavského chovu. Až do zhruba 9 let to byl strašnej ďábel. Bylo absolutně nutné s ní chodit na cvičák, s tím snad počítáte. Jinak štěně nám tu okousalo komplet všechno - nový dřevěný zahradní nábytek byl ohryzaný jak od sysla, to jí vydrželo asi první rok. Není jiná možnost, než ji hlídat.

Je to velmi chytrý pes, není problém ji naučit základním pokynům (chození u nohy atd.), stejně tak je ale velmi živelný a hlavně SILNÝ. Takže je opravdu NUTNÉ se výcviku věnovat. Měli jsme ostnatý obojek a stejně za ní moje máma dost často vlála a měla úplně vykloubenou ruku a to jí bylo tenkrát 40.

Příspěvek upraven 10.09.15 v 19:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
10.9.15 19:40

@PitbulLenka naše fenka jednou sežrala - no, spíš SPOLKLA mrtvýho ptáka. Pak jí ho máma tahala z pr… za ty nohy a brka. Chuťovka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
833
10.9.15 19:44

@kacz Ahoj, teda 13. let je úžasný! :palec: Já všude na internetu čtu, jak se dožívaj jen kolem 6. let :,(… Taky se modlim, aby se dožil dlouho!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
833
10.9.15 19:46

@kacz :mrgreen: :mrgreen:, oni jsou magoři! Naštěstí mršiny ho nezajímají! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
10.9.15 20:03

@PitbulLenka no, měla pár let zdravotní problémy, neměla štěňata, takže nějaké záněty mléčné žlázy a nakonec umřela úplně celá prolezlá rakovinou :-(… ale ještě tak do těch 11,5 roku to byla divoška :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
10.9.15 20:11

@PitbulLenka Ten je nádherný :srdce: My máme černého. Tady jsou dvě fotky - ve dvou a čtyřech měsících. Roste jako z vody.

Ten náš taky měl v hubě hodně lahůdek, i na kapesník od lidských hov… se dostalo :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
833
10.9.15 20:20

@ssimca Ten je nádherný!!! koukám, že má taky obrovský tlapy, bude veliký!, náš měl taky a dneska je obr :D..Tady byl malinký :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
10.9.15 20:28

@PitbulLenka Juj, jak kouká :srdce: Já doufám, že bude veliký. Ale i kdyby zůstal zakrslý, pořád ho budu milovat stejně. Viděla jsem už normální dobrmany (kolem té výšky 70 cm, i jednoho hodně přerostlého, který byl skoro jak poník :mrgreen:

Jak je starý a kolik měří? Ten náš bude mít za týden pět měsíců a měří cca 61 cm (k lopatkám).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
833
10.9.15 21:17

@ssimca nášemu budou teď v září 2 roky a měří v kohoutku cca 71- 72cm, ale váží málo, má 35kg, ale je samý sval :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
redbulka
11.9.15 20:17

německý pinč- střeďák

Lu, určitě s ním začnete chodit na cvičák, na nic nečekat, ve 4 měsících už určitě máte všechna očkování. A tam jsme se alspon my - já a pinč naučili jak na sebe, jak mírnit psa, když začne vrčet a hlavně - musíte být neustále důslední, nepovolit nikdy nic, ti psi jsou potvory vychytralé a hned toho využijí ve váš neprospěch.

Jsme doma už jen s manželem, já jsem tedy u pinče na 1.místě i co do poslouchní a autority, ale manžela taky bere, když není panička v dosahu. No a když zlobí, chytne klidně jednu „přesdržku“,což ho zas pošle zpět do lajny a je mu naznačena jeho hiearchie ve smečce.
Když byl menší, mívala jsem ho vedle sebe na sedačce a někdy see stalo, že večer, kdy ji měl opustit tak nechtěl a když jsem ho chtěla ručně shodit, tak na něj vůbec nebyl pěkný pohlled a šel z něho strach :cert: -tak jsem přišla na to, jak to elegantně ke spokojenosti nás obou vyřešit: ukázala jsem mu piškotek no a zatím by šel světa kraj, hezky v klidu bez jakékoli histerie.

Určitě bych psa nenechávala samotného s dítětem.

Máme ho na zahradě v zateplené boudě v kotci, který je pořád otevřený;dřívee vegetil přes zimmu navečer s mnou na sedačce, ale máme koberce, nyní jsme pořídili nový drahý koberec a to už teda ne, protože chllupy se z něj sypou o 106.Tak jsem mu naopak koupila pelíšek do zádveří, když je pod nulou a je v zimě tam-a tedy je i zároven takto s námi. No a včera jsem mu do zateplené boudy přidala slámu, to si panečku chrochtal. Už má 8 let a je stále při plném zdraví, je to velice zdravá rasa tento pinč, protože jich není moc, tak nejsou přešlechtěni. A nic mu nebylo, žádné nachlazení apod.,když jsem ho dřív v zimě, než jsem šla spát, vyhnala z vyhřáté sedačky do jeho boudy-šel vlastně z +20st. třeba do -5st.,a v pohodě, celých 8 let je v plné kondici.

• Citovat
  • Upravit
2812
12.9.15 13:08

@redbulka Moc diky!!! Nas ta ostrost docela prekvapila a vzhledem k tomu, ze ho mame v byte a mame 2lete dite, tak se pidim jestli je to normalni a vychovou ho zkrotime nebo je „divny“. Temperamentni, to jo, ale presne jak pises ty. Treba dostat ho z gauce, na ktery nesmi, tak to se mu nelibi a je schopny zavrcet. Hlavne teda na pritele, po nem se parkrat i ohnal :oops:. Na cvicak chodi s pritelem temer od zacatku. Ted mu jsou 4 mesice a uz od zacatku je takovy hodne samostatny, jakoby neni na nas tolik zavisly, coz je na nacvik poslusnosti spis minus. Neda se ani prilis utahnout na pamlsky. Minule nam poradili, davat granule jakoby po malych davkach na povel pojd sem a kdyz neposlechne, tak pak uz az do dalsiho jidla nic nedostane. Je to mazec, zkousime to 4.den, ale je pravda, ze konecne to (ne kdyz je plne v zapalu hry s jinym psem) docela funguje, tak jsem zvedava. Prave, ze je pincu malo, tak ani na cvicacich nemaji moc zkusenosti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
redbulka
12.9.15 22:32
:nevim:
@Lu13 píše:
@redbulka Moc diky!!! Nas ta ostrost docela prekvapila a vzhledem k tomu, ze ho mame v byte a mame 2lete dite, tak se pidim jestli je to normalni a vychovou ho zkrotime nebo je „divny“. Temperamentni, to jo, ale presne jak pises ty. Treba dostat ho z gauce, na ktery nesmi, tak to se mu nelibi a je schopny zavrcet. Hlavne teda na pritele, po nem se parkrat i ohnal :oops:. Na cvicak chodi s pritelem temer od zacatku. Ted mu jsou 4 mesice a uz od zacatku je takovy hodne samostatny, jakoby neni na nas tolik zavisly, coz je na nacvik poslusnosti spis minus. Neda se ani prilis utahnout na pamlsky. Minule nam poradili, davat granule jakoby po malych davkach na povel pojd sem a kdyz neposlechne, tak pak uz az do dalsiho jidla nic nedostane. Je to mazec, zkousime to 4.den, ale je pravda, ze konecne to (ne kdyz je plne v zapalu hry s jinym psem) docela funguje, tak jsem zvedava. Prave, ze je pincu malo, tak ani na cvicacich nemaji moc zkusenosti…

Ještě něco k tomu, že máte psa: ono to bývá dosst často do kříže, že pes bere mnohem více paničku a fena pánečka. Měli to tak v rodině, kde je segra od našeho pinče, tu si vybrala panička - ano, sice ji jakž takž poslouchala, ale když šla s páníkem, s jejím mužm, mohla na něm oči nechat a byla mnohem víc tvárnější. A tak za nějaký ten měsíc ji zcela převzal do výchovy její manžel a vše je v největší pohodě.

Učit poslušnost skrz granule mi nepřijde právě to pravé ořechové, skrz ně by se náš pinč fakt zrovna nepřerazil, ty dostává ráno a večer a vždy svou porci s chut schroupe. Když jedeme k moři či jinam, kde nemůžeme mít psa, dávala jsem ho do psího hotelu a ta majitelka říkala, že je to papavý pejsek. Takže poslušnost fakt cvičit s nějakýma kokina, nebo třeba s kousíčky salámu, a tak. A opravdu, pokud nesmí na sedačku, sotva by jen skok tam naznačil, už bych vyjela, musíte být na něj ze začátku více přísnější a tvrdší-jak píšeš, že je pinč samostatný, no je spíš svůj ale u nás musí přitom poslouchat a nesmí se nacházet tam, kde mi nechceme. Šílený bylo, když třeba jsem se ve 3 ráno probrala, tma na zahradě jak v tunelu a dle štěkotu psa jsem usoudila, že štěká na ježka, to byl úplně v tranzu, nenechal se odvolat, tak pomohla jedině hadice s vodu či konev v vodou, to fakt nemá rád. Nebo občas na zahradě vyhrabe díru-a já na něj: kdo to tu hrabal?,A on v ten okamžik otočí hlavu jiným směreem, jakože jeho se to vůbec netýká :mrgreen:,potvora psí jedna.

Možná zkus na základě výše uvedeného převzít jeho výcvik ty, být jako jeho hlavní panička, jako ženská, když máte pejska a možná půl práce a problémů bude vyřešeno.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný