Dobrman - máte někdo?

• Fotoalbum (14)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4246
24.3.11 13:06

Dobrman - Máte někdo?

Ahoj, máte někdo dobrmana? S přítelem máme 3 a půl roční holčičku, tak třeba vyměňovat zkušennosti, nebo popovídat o tomto nádherném plemenu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Michaelakkk
24.3.11 13:15

Tk já nemám přímo dobrmana, ale dobrmana kříženýho s německým ovčákem :-) je to skvělej pes, poslušnej chytrej ale dokáže být i pěkně zlej…

• Citovat
  • Upravit
4246
24.3.11 13:30

No, z tý naší jde strach jen za vratama, když jí někdo nezná, tak má přirozeně respekt, ale jinak je to docela poseroutka. Uteče i před malým vořechem :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566
24.3.11 13:52

Ahoj, my měli 3 dobrmany- prvního Danečka z útulku- byl úžasnej, ochránil nás, ale při tom milej a neskutečně hodnej a poslušnej. K jeho přibližně 3.letem jsme mu pořídili parťačku- Nelinku- to byla parta. :lol:
Nelka se od Dana strašně moc naučila, vlastně jsme jí vůbec necvičili a vše uměla.
Ti dva měli štěňata- 9 cvalíků, bohužel byla Nelka po porodu slabá a neutáhla by je, tak jsme jí na radu veterináře nechali jen 4. :cry: Ale když rostli, byla to děsná sranda. :mrgreen:
Daneček zemřel na nemoci stáří asi ve 12.letech, Nelinka bohužel měla nemocnou páteř- podstoupili jsme 2 operace a bylo to strašné trápení pro všechny- nedokázala vydržet nebýt aktivní. :cry: Zemřela v 6.letech.
Pak jsme si pořídili ještě jednoho- Dobyho- a ten nám bohužel zemřel náhle ve svých 3.letech- před měsícem. :cry: :-?
Už jsem se zařekla, že pejska nikdy, pak jsem polevila, že dobrmana už nikdy a nakonec nám tu běhá míšenka z 1 čtvrtiny dobrmanka- Fany. :wink:
S touhle rasou mám jen výborné zkušenosti- učenliví, poslušní, hraví, hodní k dětem a budí respekt, jen ty nemoci, ale to asi u všech šlechtěných plemen podobné. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4246
24.3.11 14:04

To mě strašně moc mrzí :-(
To já si tu naší prďku taky nemůžu vynachválit.Když jsem začala chodit se svým přítelem, tak už měla Anny asi 4 měsíce, tak jsem se trošku bála, jak mě přijme a její první reakce byla, že mi skočila do klína a spinkala tam. Myslím, že mě bere za pána někdy víc, než přítele… Jen i když jsme se radili s odborníkem, tak i přes jeho rady jsme ji nedokázali naučit lehni. To prostě na povel neudělá. Jinak všechno ostatní ano…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566
24.3.11 14:24

To je bohužel život- lehce se to už píše, ale ještě teď mám v očích slzy za všechny naše pejsky.
Když jsme si pořizovali Danečka- bydleli jsme na samotě a mužskej odjížděl na celé dny pryč- jeli jsme do útulku a vybírali mezi 2 vlčákama a dobrmanem- já se dobrmana bála- byl už cca dvouletý, bůh ví co měl za sebou, ale prostě už nám tam nějak přirostl k srdci nejvíc.Paní z útulku radila- buďte s ním teď co nejvíce, klidně s ním i spěte- to teda byla rada. :mrgreen:
Dodnes si vzpomínám jak jsme leželi v posteli- pes se samozř.usardelil mezi námi a chrněl nahlas a my s mužským na sebe koukali- co když mu v noci hrábne a zakousne nás?? :lol: Nikdy mu nehráblo a nikdy nikoho nekousl, ale asi si před tím útulkem prožil nepěkný život- při prohlídce u doktora vyšlo najevo těžká podvýživa, staré zlomeniny, spáleniny…
Dobrmanů už se nebojím- miluju je a pokud to jde, vyvracím fámy o hrůzostrašných zabijácích. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4246
24.3.11 14:31

Tak to já taky vyvracím fámy o zabijácích. Jsou to nesmysly. Zaútočit může i „pouliční směs“. Jen bych asi k dovuletýmu dobrmanovi z útulku měla značnej respekt. Člověk nikdy neví, jak se k němu předchozí majitelé chovali a ty pejsci ze strachu někdy útočí i na ty, co jim chtějí pomoct…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4246
24.3.11 14:32

Máš někde fotečku pejsků?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566
24.3.11 14:36
pikesova.lucie píše:
Tak to já taky vyvracím fámy o zabijácích. Jsou to nesmysly. Zaútočit může i „pouliční směs“. Jen bych asi k dovuletýmu dobrmanovi z útulku měla značnej respekt. Člověk nikdy neví, jak se k němu předchozí majitelé chovali a ty pejsci ze strachu někdy útočí i na ty, co jim chtějí pomoct…

No to je přesně ono, v té posteli nám 1.noc moc do smíchu nebylo, ale když se pak tak hezky přitulil a natáhl nohy aby odstrčil mužského, bylo to dobré. :lol:
Po fotce se podívám- v prvním příspěvku je naše nejmladší míšenka Fanynka, ty starší prohrabu. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4246
24.3.11 14:41

Koukala jsem na ní, je tak roztomilá. Naše Anny spala v posteli jen jednou a to když měla problémy se zoubkama a bolela ji pusa. Byla jak miminko :-) Ale teď už tady nevydrží, páč ji máme venku v boudě a není zvyklá být v bytě. Vždycky tak deset minut a pak už jde ke dveřím, že chce pustit ven…
Já fotečku dodám, až přítel přijde z odpolední, páč z mýho mobilu to do počítače poslat nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566
24.3.11 14:53

Tady je Daneček se starším synem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566
24.3.11 14:55

A tady je Doby- fotka cca o rok později od předchozí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4246
24.3.11 14:57

Juuu, to jsou krásné fotečky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566
24.3.11 15:08

Díky, ale bohužel jich v PC moc nemám. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4246
24.3.11 15:16

My měli v počítači dost fotek, ale odešel nám jeden disk a z toho to už nešlo zachránit. Aspoň, že přítel má něco v mobilu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný