Dobrovolně 4 letou MD ?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12900
2.1.11 13:31
nemolka píše:
já myslela ale že částka kterou nám vypláceji na MD je pro všechny stejná akorát každý si jí čerpá jinak rychla přece ta častka byla daná.A to je právě to dylema jestli jít na 3 a čtvrty byt uplně bez peněz,nebo jit na 4 a brát aspon tech 3800 kč.Třetí dítko zatim neplánujeme takže v tom mi to nijak nepřihorší i když člověk míní a život mění třeba nakonec 3 bude :lol: ale vidím že i tady jsou všichni pro tříletku teda a co školky to je taky velkí problém z umístnění do školek právě že hodně známich dojelo i na to že práci měli ale školku nesehnali takže stejně o práci přišli a byli doma z dětma bez finanční podpory :nevim:

To s tou stejnou částkou myslím bývalo. Teď od prvního ledna je to takto http://finance.idnes.cz/…-/viteze.asp?…
Ty peníze mi přijdou tak velké, že už s to nedá opomenout. Pokud nechcete být čtvrtý rok bez peněz, tak si prostě šetřete z toho, co vám budou dávat, na ten čtvrtý rok…Je to těžké, ale když si ty peníze převedete na nějaký spořící účet ve chvíli, kdy je dostanete, tak by to mohlo jít. Je to o vůli, když člověk ví, že tam ty peníze jsou, tak je neutratit :-D .

Příspěvek upraven 02.01.11 v 13:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3950
2.1.11 13:41

no jak se znám a td tak by se mi nepodařilo ušetřit teda vlastně ani ten to rok se nijk aneušetřilo byt je náš vlastní a stejně platime 8 tisic měsíčně to je vic neš od státu dostanu :lol: takže manža živí z jednoho platu celou 4 členou rodinu a to mám už ditko školou povinné takže se moc neušetří i ta škola něco stojí a děti dneska na lyžák třeba nejedou do beskyd ale rovnou do rakouska jen pro příklad a na vilet 2 dny do Londyna a je to obyčjná základní škola.

Ale pěkně každá rady či poznámka je vitaná sama si nad tím pořád lámu hlavu přece jen jsem rok doma a už mě to moc nebaví jenže málá je strašny závislák nesmim od ni ani na krok. :cry: takže ted zatim ani žádná brigáda nehrozí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.1.11 13:48

Ta částka není pro všechny stejná. To byly jen nějaké úvahy, ale nakonec to nebylo schváleno.

Nejmíň paradoxně dostaneš, pokud si zvolíš dvouletou variantu (přitom to by pro stát mělo být nejvýhodnější, měla jsi vyšší příjem, tudíž odvedla víc na daních, a vrátíš se rychleji do práce, tudíž odvedeš dlaší daně. ale náš stát asi takhle selským rozumem nepočítá :think: ). Ta tříletá a čtyřletá myslím byly stejné, teď už snad je čtyřletá v součtu výhodná nejmíň… Ale to nevím jistě.

Jinak skutečně pokud si vybereš tříletou, můžeš ten čtvrtý rok zůstat s dítětm doma a stát za tebe dál platí pojištění.

Já bych v tvém případě volila tu tříletou, tak si to, o co víc dostaneš než na čtyřleté v konkrétním měsíci, dej stranou a pak z toho můžeš brát ten čtvrtý rok :). Ale neriskovala bych, že se to do 4 let všechno zase změní a dostaneš třeba ještě mnohem míň. Co je doma, to se počítá ;).

• Citovat
  • Upravit
44193
2.1.11 13:53

Nečetla jsem diskuzi. Pokud vám to finanční situace dovolí, zůstaň doma 4 roky. Je to to nejlepší, co můžeš dítěti dát :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JaSe
2.1.11 14:08
nemolka píše:
Ahoj zajímá mě jestli je tady někdo kdo má možnost volby MD a i tak zustává na 4 leté variantě?Nevím stále jak se rozhodnout manže chce at klidně zustanu na 4 leté i když je to děsně nevýhodné.Přece jen na Ostravsku práce moc není navíc mám obor který není žádany takže najít solidní práci problém Od září chci nastoupit do školy na 3 roky maturita dálkově.Tak stále nevím co a jak.Zase milionáři nejsme máme dvě děti žádné hypo a tak ale z 3800 kč to je blbí.

Ahoj,
když chceš nastoupit na školu, tak si nech určitě čtyřletý rodičák. Kamarádka si dodělává dálkově gympl. První dva roky byla na rodičovské a měla dvojky. Teď chodí do práce a je ráda, že má čtyřky. Je to velký zápřah. Bude maturovat teď na jaře. Má dost co dělat, aby prolezla se čtyřkami.

• Citovat
  • Upravit
3950
2.1.11 14:12

hi je to nerealne asi jo ale stějně si v duchu řikám buh vi ke koritu se dostane jiná vláda a zase to třeba změní k lepšímu u malehi tenkrat bylo porodné 9000 a rodičák 2500 pak to najednou změnili na porodné 17500 a 7600 kč MD ten kdo to tenkrát vychital ten se měl tak si říkám buh vi co bude odkládání si mipřijde nalej vylej přece na 3 letou jdu právě kvuli tech 7600 a né abych si to někde klohnila na 4 rok to nemusim klohnit nic a tak či tak budu na tom stejně.

Ale nalomili jste mě stim jit na 3 a rok pak byt doma a třeba si přividělávat babička bude v té době v duchodu tak třeba tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3950
2.1.11 14:14
JaSe píše:
nemolka píše:
Ahoj zajímá mě jestli je tady někdo kdo má možnost volby MD a i tak zustává na 4 leté variantě?Nevím stále jak se rozhodnout manže chce at klidně zustanu na 4 leté i když je to děsně nevýhodné.Přece jen na Ostravsku práce moc není navíc mám obor který není žádany takže najít solidní práci problém Od září chci nastoupit do školy na 3 roky maturita dálkově.Tak stále nevím co a jak.Zase milionáři nejsme máme dvě děti žádné hypo a tak ale z 3800 kč to je blbí.
Ahoj,
když chceš nastoupit na školu, tak si nech určitě čtyřletý rodičák. Kamarádka si dodělává dálkově gympl. První dva roky byla na rodičovské a měla dvojky. Teď chodí do práce a je ráda, že má čtyřky. Je to velký zápřah. Bude maturovat teď na jaře. Má dost co dělat, aby prolezla se čtyřkami.

no právě to si taky říkam 2 děti škola a ještě práce kdy se jako budu učit že jo i když popravdě je mi jedno jestli budou 4 od vrchu až dolu hlavní je ten blby papír. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4742
2.1.11 14:19

Teď jsem trochu mimo a verze na 3 roky se změnila? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3950
2.1.11 14:25

ne nezměnila ale padli uvahy si odkládat pen ízky aby ten 4 rok kdy vlastně na Md nebudu (budu jen jako v domácnosti) měla aspon něco naspoříno a nebyla uplně bez přijmu takže z těch 7600 odkládat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4742
2.1.11 14:31

Aha. :-)
Já bych tu naši vládu vykopala z parlamentu!!! Jsem zvědavá, jak by oni z takové částky žili. I John je už vyžraný jako prase… :cert: Ale to je na jinou diskuzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3950
2.1.11 14:34

No to je John je na pár facek pěkně se vypracoval z redaktora ke korytu prasehlavně jak bojoval proti korupci atd.ted korupci dělá šéfa :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4742
2.1.11 14:37
nemolka píše:
No to je John je na pár facek pěkně se vypracoval z redaktora ke korytu prasehlavně jak bojoval proti korupci atd.ted korupci dělá šéfa :pocitac:

Hajzli! :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
2.1.11 18:25

Já jdu dobrovolně.

Manžel nás v poho. uživý, hypo nemáme, nic nesplácíme. Chci být s dětma doma. Ten čtvrtý rok už ale věnuji hledání práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1209
2.1.11 18:28

Ahoj, já jsem taky chtěla volit mateřskou na 4 roky, abych si to s dcerou užila, dokud je malá a stojí o to. Ale po přečtení několika diskusí jsem zvolila variantu tříletou, s tím, že na 4. rok mám v práci domluvené neplacené volno. Na penízky to vyjde lépe a já si opravdu posílala část na spořící účet :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3950
2.1.11 19:47

no asi jste mě přesvědčili

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie