Rodičák na 3 roky

10
1.1.11 18:46

Rodičák na 3 roky

Rodičák mám na 3 roky, už jsem o něj žádala někdy v roce 2010, synovi je 1,5roku, musím o něj žádat znovu, teď jak jsou ty změny nebo nemusím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25324
1.1.11 18:47

Ahoj,já to mám podobně,taky musím znova zažádat,dokonce mi přišlo upozornění ze sociálky.Asi se to musí do února.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6271
1.1.11 19:04

Ahojte, nějak tomu nerozumím- o na tříletém rodičáku jsem od srpna,proč bych měla žádat znova? Malá bude mít koncem února rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
431
1.1.11 19:29

Já mám rodičák teprve od prosince, takže jsem žádala v listopadu, ale žádný dopis ze sociálky, že bych měla zažádat znovu, mi nepřišel :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7866
1.1.11 19:29

Změnou v čerpání rodičovského příspěvku, která začne platit 1. ledna 2011, bude totiž posunutí termínu volby tříleté varianty čerpání z 21. měsíce věku dítěte na devátý měsíc věku dítěte.
Rodiče, jejichž dítě v lednu 2011 dosáhne věku devíti měsíců a kteří volbu tříleté varianty čerpání dosud neprovedli, ji přitom mohou uskutečnit pouze do konce ledna 2011. Jinak budou automaticky čerpat čtyřletou variantu. Rodiče, kteří budou mít dítě starší 10 a mladší 23 měsíců, mají čas na volbu do konce února.

citován z článku: http://www.novinky.cz/…tnancum.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6423
1.1.11 19:34

Holky to se tyce i maminek,ktere maj rodicak uz dele? ja treba nic o tom nevim,ze se musi jit na socialku zazadat,synovi budou v lednu 2 roky,ja myslela ze se to tyce jenom deti co se narodej od Noveho roku 2011,tak ted mam v tom chaoz :nevim: :think: :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
1.1.11 19:41

Mi taky nepřišlo nic o opětovném žádání, jen to že se u nás mění adresa kontaktního místa :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7866
1.1.11 20:10
mamina25 píše:
Holky to se tyce i maminek,ktere maj rodicak uz dele? ja treba nic o tom nevim,ze se musi jit na socialku zazadat,synovi budou v lednu 2 roky,ja myslela ze se to tyce jenom deti co se narodej od Noveho roku 2011,tak ted mam v tom chaoz :nevim: :think: :-?

No tak si přečti ten článek a chaos mít nebudeš :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
1.1.11 20:12

Tak teď jsem byla taky mírně zamatená… Na rodičáku jsem od září minulého roku, mám 3letou variantu a zatím žádný dopis, že mám žádat znovu. Jsem myslela, že jednou mi uznali tříletou a hotovo… :think:

A po přečtení článku (odkaz výše) jsem to pochopila tak, že kdo dosud nepodal žádost, tak musí podat do konce ledna nebo února (dle věku dítěte)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
1.1.11 20:18

jestli to chápu dobře, tak se to týká jen těch co doposud nezažádaly, ne?

Darkovi bude v lednu 9. měsíců a žádost na 3 letou variantu mám vyřízenou, tím pádem nemusím o nic znovu žádat.

Dřív se to mohlo nechat na „poslední chvíli“ do těch 21 měsíců, teď je to jen do 9. měsíců..

je tak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101911
1.1.11 20:36
RyBANA píše:
jestli to chápu dobře, tak se to týká jen těch co doposud nezažádaly, ne?

Darkovi bude v lednu 9. měsíců a žádost na 3 letou variantu mám vyřízenou, tím pádem nemusím o nic znovu žádat.

Dřív se to mohlo nechat na „poslední chvíli“ do těch 21 měsíců, teď je to jen do 9. měsíců..

je tak?

Je to přesně tak jak píšeš, kdo podal i ten druhý papír „Žádost o rozhodnutí o volbě nároku na rodičovský příspěvek“, tak už nic řešit nemusí, kdo podal pouze papír „Žádost o rodičovský příspěvek“ tak NEMÁ vybraný tříletý (i když si to třeba myslí) a musí ho včas zvolit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
1.1.11 21:41

Koukám že hned v pondělí si tam zavolám…člověk, aby s debilníma poslancema měl stále co zjištovat, kdykoli oni rozhodnou v náš neprospěch… :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí