Dobrovolně 4 letou MD ?

3950
2.1.11 12:25

dobrovolně 4 letou MD ?

Ahoj zajímá mě jestli je tady někdo kdo má možnost volby MD a i tak zustává na 4 leté variantě?Nevím stále jak se rozhodnout manže chce at klidně zustanu na 4 leté i když je to děsně nevýhodné.Přece jen na Ostravsku práce moc není navíc mám obor který není žádany takže najít solidní práci problém Od září chci nastoupit do školy na 3 roky maturita dálkově.Tak stále nevím co a jak.Zase milionáři nejsme máme dvě děti žádné hypo a tak ale z 3800 kč to je blbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25324
2.1.11 12:37

ahoj,pokud nejste zatíženi splátkami úvěrů,tak bych klidně zůstala 4 roky doma.A pokud tam u vás není práce,a chlap to sám navrhuje,tak bych se nerozhodovala :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4742
2.1.11 12:43

No, chceme druhé dítko, a taky jsem nad tím přemýšlela, zda budu doma 3 nebo 4 roky… Kamarádka je teď na čtyři a je to drsné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1812
2.1.11 12:43

Pokud máš schopného chlapa co se o vás umí finančně postarat, tak proč ne? Když stejně víš, že u vás pro tebe práce není :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4742
2.1.11 12:46
vendy111 píše:
Pokud máš schopného chlapa co se o vás umí finančně postarat, tak proč ne? Když stejně víš, že u vás pro tebe práce není :-)

Holt je horší, když tu práci během těch 4 let ztratí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1812
2.1.11 12:51
Mahja píše:
vendy111 píše:
Pokud máš schopného chlapa co se o vás umí finančně postarat, tak proč ne? Když stejně víš, že u vás pro tebe práce není :-)
Holt je horší, když tu práci během těch 4 let ztratí…

Pokud nějakou má, tak ano.. Ale pokud ne a ví, že ani nebude a manžel je schopný a podpoří ji, tak proč ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101618
2.1.11 12:53

Já bych dobrovolně 4 letou nevolila a to následujících důvodů:

• je to finančně nevýhodné
  • nikdy nevíš, co se zas změní, čím dříve jsou penízky doma, tím lépe (ošklivě, ale pravdivě řečeno)
  • pokud se třeba rozhodneš pro další dítě - finančně víc tratíš, to samé, pokud by se náhodou objevila zajímavá práce
  • 4 roky můžeš zůstat doma i s 3 letým rodičákem, práci ti stejně 4 rok už držet nemusí, zdravotní by za tebe platil stát taky a na důchod by se ti to taky počítalo

Takže za mě - zvolit 3 letou a část penízků spořit na ten poslední rok ;-) a když nakonec půjdeš do práce dřív, tak si za ně můžete něco hezkého jako rodina pořídit ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3950
2.1.11 12:55

No já o místo nepřijdu zaměstnavatel propouštěl takže se nemám kde vracet a abych měla lepší uplatnění na trhu práce chci si během MD dodělat maturitu zase si říkám že mužu klido ten 4 rok nastoupit do práce protože je neomezeny limit kolik si mužeš přivydělat.Jen mám vždy pocit když řeknu že jsem na 4 roky doma tak sem nějak divná či se mi pracovat nechce a otázky typu a co jako tak dlouho budeš doma dělat a bez peněz máme dvě děti takže asi moje poslední MD na syna ještě dostávám alimenty cca 3 tisíce,manža se postará to jo ale zase je mi ho líto on maká já sedim doma takoví nefer :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3950
2.1.11 12:59
j.a.n.i1 píše:
Já bych dobrovolně 4 letou nevolila a to následujících důvodů:
  • je to finančně nevýhodné
  • nikdy nevíš, co se zas změní, čím dříve jsou penízky doma, tím lépe (ošklivě, ale pravdivě řečeno)
  • pokud se třeba rozhodneš pro další dítě - finančně víc tratíš, to samé, pokud by se náhodou objevila zajímavá práce
  • 4 roky můžeš zůstat doma i s 3 letým rodičákem, práci ti stejně 4 rok už držet nemusí, zdravotní by za tebe platil stát taky a na důchod by se ti to taky počítalo
Takže za mě - zvolit 3 letou a část penízků spořit na ten poslední rok ;-) a když nakonec půjdeš do práce dřív, tak si za ně můžete něco hezkého jako rodina pořídit ;-)

počkej jak to myslíš že mužu doma zůstat i po 3 leté variantě přece pak bych musela ma UP né nebo tak jinak bych si musela zdravotní poatit sama aspon u syna jsem si musela 2 měsíce takto uhradit skončila mi mateřska pak jsem to zapinkala tak sem si to musela doplatit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101618
2.1.11 13:04

Nemusíš na UP :-)

Pokud by mladší dítko nechodilo do školky na víc jak 4 hodiny denně, tak za tebe dál bude platit zdravotní stát, stačí to nahlásit na zdravotní pojišťovně ;-)
Takže pokud syn nechodil do školky na celý den, tak si ho platila zbytečně.

A sociální se neplatí, ale péče o dítě do 4 let se pro účely nároku na důchod (jestli vůbec nějaký dostaneme) počítá jako odpracované roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
2.1.11 13:05

Pokud nebude mladsi dite chodit do skolky vice nez je povolene minimum, tak zdravotni plati za tebe stat. Musis si ale zajit na pojistovnu a nahlasit, ze ackoliv ti skoncila RD, tak doma pecujes o nezaopatrene dite.

S.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lys
6155
2.1.11 13:06

Já třeba budu volit dobrovolně 4letou MD. Taky nejsme žádní milionáři, splácíme hypo, ale dítě je malé jen jednou a manželem jsme v tomto zajedno, čím déle tím lépe, do těch 4 let mu můžu dát nejvíc. Peníze budou, my nebudem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
2.1.11 13:09

Zdravotní si platit nemusíš, jako matka 2 dětí za tebe zdravotní platí stát až do věku 15let dětí(teď nevím, zda mladšího, či staršího :nevim: ), teda pokud se něco nezměnilo, ale bylo to tak, s jedním dítětem to bylo tuším do 7let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12898
2.1.11 13:12

Klidně bych tůstala doma 4 roky, některým dětem to může prospět, ale s nahlášenou tříletou. Dostanu v globále více peněz a doma zůstat 4 roky můžu. Nemusí se na úřad práce, jen se nahlásí na příslušných místech, že pečuji o dítě určitého věku (stát za tebe bude platit). Kdyby byla 4 letá za stejné peníze, tak bych to takto neřešila, ale na tříleté dostaneš o desítky tisíc více, takže je lepší jít na tříletou, protože i tak lze zůstat doma 4 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3950
2.1.11 13:22

já myslela ale že částka kterou nám vypláceji na MD je pro všechny stejná akorát každý si jí čerpá jinak rychla přece ta častka byla daná.A to je právě to dylema jestli jít na 3 a čtvrty byt uplně bez peněz,nebo jit na 4 a brát aspon tech 3800 kč.Třetí dítko zatim neplánujeme takže v tom mi to nijak nepřihorší i když člověk míní a život mění třeba nakonec 3 bude :lol: ale vidím že i tady jsou všichni pro tříletku teda a co školky to je taky velkí problém z umístnění do školek právě že hodně známich dojelo i na to že práci měli ale školku nesehnali takže stejně o práci přišli a byli doma z dětma bez finanční podpory :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí