Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dnes sme se večer vraceli autobusem od kamarádky.
Syn držel v ruce kočku,která je jeho nejoblíbenější plyšák a bez ní neusne.
Když jsem vynášela kočárek s autobusu volala za náma paní
„něco vám spadlo“.
Otočila jsem se a pán který vystupoval také mi podával Domího kočku.
Ten samí pán mi nabízel pomoc když jsem synka v golfkách nesla do autobusu a nabízenou pomoc jsem odmítla.
Katka86 píše:
Dva roky tomu u nás před Albertem v šíleném lijáku,kdy nešlo vidět na krok,srazila paní na přechodu asi 5 letého chlapečka.ležel na zemi,voda se mu valila přez obličej,lidé stáli kolem něho a NIKDO se k němu ani nesehnul![]()
![]()
Já vyletěla s obchodáku,práskla s taškou do kaluže a běžěla na pomoc.Chlapečkovi jsem opatrně zvedla hlavu,aby se neutopil,chudáček plakal,děs a ty svině kolem jen čuměly.Asi jim vadilo že byl tmavší pleti nebo co
![]()
![]()
řvala jsem na ně,at volají rychlou,ale stejně jsem pak nakonec volala i já,abych se ujistili,že ji fakt zavolali.Bylo mi z toho na blití,jak se takhle můžou lidi chovat,kor když jde o malé dítě.Chlapeček se celý třásl,byl od krve,já od něj taky a doma mi bylo uplně špatně,když jsem si ty zakrvavné věci sundavala a myla krev z rukou
Tak já sem samaritán, takže lovím, kde koho odkud koliv, ale sebechvála smrdí, takže pomlčím, bylo toho už moc, ale špatně se mi o tom mluví. ![]()
Takže napíšu, něco jiného, kde nejde o život ani o zdraví.
Je to si rok co se nám stalo, že nám v Jednotě vrátila prodavačka o 1000kč víc, už jsme jeli v autě a já koukám manželovi do peněženky a divím se, že tam má nějak moc peněz, tak jsme to otočili a šli jí je vrátit
Asi za dva dny se nám stalo naprosto to samé u benzíny, vrátili nám o 1000kč víc
Taky sme je šli vrátit, ale bylo to, jak když nás osud nebo někdo ještě výš zkouší, jestli jsme poctivý ![]()
alisekR píše:
Tak já sem samaritán, takže lovím, kde koho odkud koliv, ale sebechvála smrdí, takže pomlčím, bylo toho už moc, ale špatně se mi o tom mluví.
Takže napíšu, něco jiného, kde nejde o život ani o zdraví.Je to si rok co se nám stalo, že nám v Jednotě vrátila prodavačka o 1000kč víc, už jsme jeli v autě a já koukám manželovi do peněženky a divím se, že tam má nějak moc peněz, tak jsme to otočili a šli jí je vrátitAsi za dva dny se nám stalo naprosto to samé u benzíny, vrátili nám o 1000kč víc
Taky sme je šli vrátit, ale bylo to, jak když nás osud nebo někdo ještě výš zkouší, jestli jsme poctivý
Kdyby takových lidi bylo víc
![]()
Tak mne nechala sednout asi tak 70 ti leta (cca) pani v tramvaji, kdyz jsem byla posledni tydny tehotna a jela do nemocnice, pac jsem mela tlak 150/115 , mzitky pred ocima, otekla jak sud a vsichni mladi hledeli do okna, jen ta pani vstala a pustila mne sednout, az mi bylo trapne
.
A ja jsem varila, uklizela, pekla, chodila pro leky, nesla tasky - babicce, NE MOJI, ale od exmanzela, ktera mela dceru, 3 vnoucata, delala jsem to s radosti a laskou k ni
. Byl to jeden z nejuzasnejsich lidi na svete
.
Pomohla kamaradce, ktera mela mamku alkoholicku tak jsem ji vzala k sobe, aby s emohla naucit na maturitu, dala ji jidlo, obleceni, ale hlavne tu pohodu a klid.
Dalsi jsem pomohla, kdyz ji chlap mlatil a ona nemela zadne penize.
Udelala bych to znovu a rada. Me to bavi
![]()
A samozrejme , mi pomohl atake kamaradka, kdyz jsem byla v nouzi, sama s malou. Za coz jsem ji velice vdecna ![]()
Příspěvek upraven 20.02.12 v 21:59
Mně jednou vypadl z kapsy telefon, za mnou jelo auto, v něm nejspíš otec se synem, tak u mě hned zastavili a upozornili mě. Jinak na žádný svůj dobrý skutek si nemůžu vzpomenout, pokud něco udělám, tak mi to přijde normální a automatické (vrátit ztracené klíče, někomu pomoct a podobně).
Já jsem jednou seděla v autě na parkovišti a měla jsem otevřené okno a kouřila jsem.Bylo to parkoviště u nemocnice.A přišel za mnou pán,že ho akorád pustili z nemocnice,a nemá na bus.Tak jsem mu dala 50kč v drobných,bylo mi ho líto,měl tašku v rukáci z nějakýma věcma.Paráda pomohla jsem.Další týden jsem ho potkala opět na parkovišti.To jsem šla z manželem k dr.Ten pán ho odchytilta a řekl mu tu historku,že ho akorád pustili z nemocnice.Jak jsem to spatřila,tak jsem pána poslala do pi*e,a můj pak dostal vynadané
pána teď často potkávám jak sbírá vajgle kolem cesty.Jak pojedu okolo jednoho mu tam hodím ![]()
alisekR píše:
Tak já sem samaritán, takže lovím, kde koho odkud koliv, ale sebechvála smrdí, takže pomlčím, bylo toho už moc, ale špatně se mi o tom mluví.
Takže napíšu, něco jiného, kde nejde o život ani o zdraví.Je to si rok co se nám stalo, že nám v Jednotě vrátila prodavačka o 1000kč víc, už jsme jeli v autě a já koukám manželovi do peněženky a divím se, že tam má nějak moc peněz, tak jsme to otočili a šli jí je vrátitAsi za dva dny se nám stalo naprosto to samé u benzíny, vrátili nám o 1000kč víc
Taky sme je šli vrátit, ale bylo to, jak když nás osud nebo někdo ještě výš zkouší, jestli jsme poctivý
Já takhle vracím i deset korun když to zjisítm za pokladnou.
Vím že je to malá částka,ale i tak mi to nedá.
Jinak,že by mi někdo pomohl nebo udělal dobrý skutek,si teda nepamatuju.
Hezký téma
. Je hezký, až dojemný, jak jsou lidi ještě hodní
.
Manžel zapomněl ve vlaku mobil (skoro nový a dost drahý), našel ho nějaký HODNÝ pán, v seznamu našel mamku, té zavolal, ta dostala, chudinka, málem infarkt, když se ozval cizí hlas, ale naštěstí se to rychle vysvětlilo, no a pán nám telefon vrátil (poslal poštou, takže s tím měl i práci). Dali jsme mu pětistovku, ušetřil nám spoustu peněz.
Kdysi dávno mi někdo ukradl peněženku… Sebral peníze a hodil ji přes plot. A mně pak volali, že si pro ni mám přijet.
A naopak, jednou na vodě jsme na břehu našli ležet peněženku… Tak jsme peníze a doklady poslali na uvedenou adresu (snad dorazilo, to už nevím…)
Jinak si zrovna nic nevybavuju
Katka86 píše:
Dva roky tomu u nás před Albertem v šíleném lijáku,kdy nešlo vidět na krok,srazila paní na přechodu asi 5 letého chlapečka.ležel na zemi,voda se mu valila přez obličej,lidé stáli kolem něho a NIKDO se k němu ani nesehnul![]()
![]()
Já vyletěla s obchodáku,práskla s taškou do kaluže a běžěla na pomoc.Chlapečkovi jsem opatrně zvedla hlavu,aby se neutopil,chudáček plakal,děs a ty svině kolem jen čuměly.Asi jim vadilo že byl tmavší pleti nebo co
![]()
![]()
řvala jsem na ně,at volají rychlou,ale stejně jsem pak nakonec volala i já,abych se ujistili,že ji fakt zavolali.Bylo mi z toho na blití,jak se takhle můžou lidi chovat,kor když jde o malé dítě.Chlapeček se celý třásl,byl od krve,já od něj taky a doma mi bylo uplně špatně,když jsem si ty zakrvavné věci sundavala a myla krev z rukou
Uplne mam husi kuzi ti reknu a z tech lidi bych blila to ti reknu!!Jsem zase na.rana akorat.
Našla jsem dvě peněženky, tedy postupně. Jednu u nemocnice. Našla jsem dle dokladů. Starý pán, velmi vděčný. Donesl mě košík jablek a bonboniéru. Druhou jsem našla po hokeji u baru - celá ledvinka. Muž kolem 40. Byl dost opilý. Dalo mě dost práce ho sehnat, protože doklady měl na adresu , kdy už nebydlel a manželka nevěřila,že nejsem jeho kočka. Nakonec druhý den přijel, vyspával . Když jsem mu ji předala, řekl, měl jsem tam ale peníze. Na to jsem mu řekla, že je asi propil a příště, že by bylo vhodné říct dík. Nedávno jsem jela autem, už se stmívalo a celkem temnou ulicí šla hodně stará paní s taškama. Zastavila jsem a zeptala jsem se , jestli nechce někam svést. Ta měla takový šok, že stiskla ty igelitky a utíkala a křičela že nic nepotřebuje.
soldi píše:lleennttiillkkaa píše:heh, dakujem za ludi ako si Ty, mne sa to stava uplne pravidelne
Moc hezký téma. V sobotu jsem byla na masopustní zábavě a protože očekávám menstruaci, tak jsem sebou měla jeden tampon a věnovala ho jedný zoufalý slečně, která mi byla vděčná.![]()
Pak po mě chtěl ještě jeden mladík nabíječku na mobil, ale toho jsem musela zklamat ![]()
Má sestra vytratila při nákupu v ikee telefon, ještě ani nedojeli domů a už volal jejímu příteli poctivý nálezce a telefon dostala ještě ten den nazpět. A mému taťkovi byla vrácena peněženka - položil si ji na parkovišti na střechu auta, zapomněl na ni a odjel. Pán co ji našel mu ji osobně dovezl podle adresy na občance ![]()
Já ani nevím kdy jsem udělala dobrý skutek
vlastně jo, jedny vánoce, když střílely rachejtle se nám u dveří objevil vystrašený pes, jelikož bydlíme mimo obec a jezdí tu auta jak šílenci, tak jsme ho vzali na vodítko a šli hledat majitele. Našli jsme ho, ale on teda nějak neprojevil radost z vráceného psíka ![]()