Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Moc hezký téma. V sobotu jsem byla na masopustní zábavě a protože očekávám menstruaci, tak jsem sebou měla jeden tampon a věnovala ho jedný zoufalý slečně, která mi byla vděčná.
lleennttiillkkaa píše:
Moc hezký téma. V sobotu jsem byla na masopustní zábavě a protože očekávám menstruaci, tak jsem sebou měla jeden tampon a věnovala ho jedný zoufalý slečně, která mi byla vděčná.
ahoj, tak to si mala celkom stastie s tymi klucmi, predsa len este nie su vsetky deti skazene ![]()
mne a mojej kamoske tak raz jeden uplne cudzi clovek zaplatil nakup na pumpach (pecivo a vodu), lebo sme zistili, ze sme obe bez penazeniek ![]()
a co sa tyka mna, odmalicka som sa snazila vsetkym okolo seba pomahat- napr. ked som sla do obchodu, obehla som vsetkych dochodcov a mamicky v dome, ci nepotrebuju nejake drobnosti, ked som videla starsiu zenu s tazkymi taskami, vzdy som sa ponukla, ze odnesiem.
teraz sa to uz bohuzial nenosi, divaju sa na mna ako na blazna ![]()
ale najlepsi pocit som mala z tejto prihody:
bola tuha zima, cez den -10. sla som domov a na chodniku lezal stary muz. vyzeral ako opity, vsetci okolo neho isli bez povsimnutia. mne to vsak nedalo, tak som sla k nemu, lebo lezal vedla neho obedar a barly, tak sa mi to nezdalo. snazila som sa ho zdvihnut, ale nedalo sa,mal zvlastne pokrivenu tvar, hned ma napadla mrtvica. skusala som ho odtiahnut na lavicku, nikto z okoloiducich nepomohol
ked sla okolo pani s mobilom, zavolala som na nu nech zavola sanitku. nastastie to urobila. mala som 19 rokov vtedy.
mozno som mu zachranila zivot. rada si to myslim ![]()
Asi bych musela dlouho přemýšlet, abych přišla na něco „většího“ . Ale dnes mi udělala dobrý skutek paní učitelka v MŠ, když nepočítala oběd dceři, i když jsem jí zapoměla odhlásit ![]()
lleennttiillkkaa píše:
heh, dakujem za ludi ako si Ty, mne sa to stava uplne pravidelne
![]()
mě vypadl mobil z batohu,našel ho chlápek od vedle ze vchodu,a vrátil mi ho.
Měla jsem strach,a ihned ho blokla,bo jsem měla ještě paušál…
taky jsme mu dali bonboniéru a kafe…
Ve velkém jsem nakupovala v Tchibu a jak vycházím, tak si říkám, no to jsem nějak málo platila a pak jsem zjistila, že baba mi tři věci prostě nezapočítala - bylo to něco kolem 600 Kč. Prodavačka měla slzy v očích dala mi poukaz na dvě kavy zdarma a řekla, že tohle se jí ještě nestalo, že by se někdo vrátil a řekl, že málo platil:-).
Příspěvek upraven 20.02.12 v 21:20
Mobil jsem mívala v boční kapse batohu. kapsa byla hlubší a vršek byl úzký, tak mi telefon nemohl vypadnout a snadno jsem jej vytáhla. Jednou jsem se vracela na kole a zády-jako vždy, tlačila do hlavních vchodových dveří na otevření, abych mohla protáhnout syna a kolo. Za 2hodiny zaklepala sousedka,jestli mi nechybí mobil, že ta fotka na displeji vypadá,že bych to mohla být já. No byl to můj mobil a visel na „kouli“ za poutko na hlavních dveřích do ulice. Byla jsem vděčná, protože to byla náhoda, že ho našli právě oni. ![]()
tetma píše:lleennttiillkkaa píše:
Moc hezký téma. V sobotu jsem byla na masopustní zábavě a protože očekávám menstruaci, tak jsem sebou měla jeden tampon a věnovala ho jedný zoufalý slečně, která mi byla vděčná.![]()
![]()
Jj s těmi mobily je to obzvlášť super, ptž dneska to udělá málokdo.
Paraleně běží diskuze o DD. Tak jsem si vzpomněla na jeden, kdy dvě osmileté holky našly před děcákem mobil a řekly mi to. Našla jsem tam číslo na maminku a zavolali jsme tam. No rodiče byli šťastný, že se telefon našel a za pár hodin dorazil tak 9letý kluk s tátou a bonboškou, kterou jsem pak dětem předala. Takže ne všechny děti z DD jsou špatné. Ale obávám se, že kdyby ho našli tamní experti, tak si ho nechají.
Jednu zimu jsem paní,která se plazila sněhem,zavolala s přítelem záchranku…pak jsem volala dceři,aby věděla,že má maminku v nemocnici…
V když jsem byla na intru tak šel předemnou pán…šíleně se motal…lidé se mu vyhýbali…tak jsem s kámoškou popoběhla a akorát se kácel…sesunul se na nás…pak jeden mladý pár volal záchranku a my držely pána…docela fuška…prý infarkt…
Nedokážu být lhostejná k lidem co vypadají,že potřebuji pomoc
..i když jsou opilý…prostě to nejde…
Nedávno jsem našla zlatou kartu do Makra…tak volám na Makro a že jsem našla kartu…už nevím jak,ale pak volám majiteli té karty…nevěřil mě a ještě byl na mě hrubý…myslel si,že si dělám legraci…páč jsem ji našla někde kde to jeho mozek nepobíral
…raději jsem hovor ukončila kartu dala na Makro…
Původně mě nic nenapadlo, ale jak to čtu, tak mé klíče s hromadou plyšáků někdo zachránil v závodní jídelně, naši ajťáci mi zachránili neskutečně dat a já se vracela k prodavačce, že si nenamarkovala kus nákupu a upozornila paní, že vystupuje, ale mobil má na sedadle.
Příspěvek upraven 18.09.15 v 15:01
Dva roky tomu u nás před Albertem v šíleném lijáku,kdy nešlo vidět na krok,srazila paní na přechodu asi 5 letého chlapečka.ležel na zemi,voda se mu valila přez obličej,lidé stáli kolem něho a NIKDO se k němu ani nesehnul
Já vyletěla s obchodáku,práskla s taškou do kaluže a běžěla na pomoc.Chlapečkovi jsem opatrně zvedla hlavu,aby se neutopil,chudáček plakal,děs a ty svině kolem jen čuměly.Asi jim vadilo že byl tmavší pleti nebo co
řvala jsem na ně,at volají rychlou,ale stejně jsem pak nakonec volala i já,abych se ujistili,že ji fakt zavolali.Bylo mi z toho na blití,jak se takhle můžou lidi chovat,kor když jde o malé dítě.Chlapeček se celý třásl,byl od krve,já od něj taky a doma mi bylo uplně špatně,když jsem si ty zakrvavné věci sundavala a myla krev z rukou ![]()
Dobrý večer,
tak dneska jsem měla víc štěstí než rozumu. Při vyndavání klíčů od paneláku z kabelky jsem omylem vytáhla i klíče od auta a vypadly mi. Naštěstí u zadního vchodu, kde je menší pohyb a našly to děti z paneláku, předaly správci a ten vyvěsil ceduli na nástěnku.
Večer při návratu z cvičení jsem ceduli zahlédla a šla si pro klíče a dětem předala bonboniéru, protože mi ušetřily pár tisíc.
Hodně se mi ulevilo a říkala jsem si, že dobří lidé ještě nevymřeli
Tak mě napadlo nadhodit diskuzi, kdy vám někdo poskytl dobrý skutek nebo vy někomu, kdo vám byl neskonale vděčný.
Mně ještě před časem zachránil řidič autobusu drahý deštník
A jednou si pamatuju na příhodu, kdy jsme šli s manželem ze sauny a potkali jednoho dědu totálně opilého, ale byl to známý ze sauny, jak leží na zemi. DOvedli jsme ho domu a on nám chtěl dát i klíče od svýho auta, abychom se nějak dostali domu
zazvonili jsme na jeho manželku a ta teda radost neměla
No měli jsme ze sebe dobrý pocit.
Tak povídejte, vyprávějte