Dobrý skutek - vaše historky

Ariadne
20.2.12 21:07

Dobrý skutek

Dobrý večer,

tak dneska jsem měla víc štěstí než rozumu. Při vyndavání klíčů od paneláku z kabelky jsem omylem vytáhla i klíče od auta a vypadly mi. Naštěstí u zadního vchodu, kde je menší pohyb a našly to děti z paneláku, předaly správci a ten vyvěsil ceduli na nástěnku.

Večer při návratu z cvičení jsem ceduli zahlédla a šla si pro klíče a dětem předala bonboniéru, protože mi ušetřily pár tisíc.

Hodně se mi ulevilo a říkala jsem si, že dobří lidé ještě nevymřeli :)

Tak mě napadlo nadhodit diskuzi, kdy vám někdo poskytl dobrý skutek nebo vy někomu, kdo vám byl neskonale vděčný.

Mně ještě před časem zachránil řidič autobusu drahý deštník :)

A jednou si pamatuju na příhodu, kdy jsme šli s manželem ze sauny a potkali jednoho dědu totálně opilého, ale byl to známý ze sauny, jak leží na zemi. DOvedli jsme ho domu a on nám chtěl dát i klíče od svýho auta, abychom se nějak dostali domu :lol: zazvonili jsme na jeho manželku a ta teda radost neměla :cert: No měli jsme ze sebe dobrý pocit.

Tak povídejte, vyprávějte :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27259
20.2.12 21:10

Moc hezký téma. V sobotu jsem byla na masopustní zábavě a protože očekávám menstruaci, tak jsem sebou měla jeden tampon a věnovala ho jedný zoufalý slečně, která mi byla vděčná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
20.2.12 21:13
lleennttiillkkaa píše:
Moc hezký téma. V sobotu jsem byla na masopustní zábavě a protože očekávám menstruaci, tak jsem sebou měla jeden tampon a věnovala ho jedný zoufalý slečně, která mi byla vděčná.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
20.2.12 21:13

Jo to je pravá pomoc v nouzi :mavam:

• Citovat
  • Upravit
17359
20.2.12 21:14

ahoj, tak to si mala celkom stastie s tymi klucmi, predsa len este nie su vsetky deti skazene :D
mne a mojej kamoske tak raz jeden uplne cudzi clovek zaplatil nakup na pumpach (pecivo a vodu), lebo sme zistili, ze sme obe bez penazeniek :oops:

a co sa tyka mna, odmalicka som sa snazila vsetkym okolo seba pomahat- napr. ked som sla do obchodu, obehla som vsetkych dochodcov a mamicky v dome, ci nepotrebuju nejake drobnosti, ked som videla starsiu zenu s tazkymi taskami, vzdy som sa ponukla, ze odnesiem.

teraz sa to uz bohuzial nenosi, divaju sa na mna ako na blazna :(

ale najlepsi pocit som mala z tejto prihody:
bola tuha zima, cez den -10. sla som domov a na chodniku lezal stary muz. vyzeral ako opity, vsetci okolo neho isli bez povsimnutia. mne to vsak nedalo, tak som sla k nemu, lebo lezal vedla neho obedar a barly, tak sa mi to nezdalo. snazila som sa ho zdvihnut, ale nedalo sa,mal zvlastne pokrivenu tvar, hned ma napadla mrtvica. skusala som ho odtiahnut na lavicku, nikto z okoloiducich nepomohol :poblion: ked sla okolo pani s mobilom, zavolala som na nu nech zavola sanitku. nastastie to urobila. mala som 19 rokov vtedy.
mozno som mu zachranila zivot. rada si to myslim :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1943
20.2.12 21:15

Asi bych musela dlouho přemýšlet, abych přišla na něco „většího“ . Ale dnes mi udělala dobrý skutek paní učitelka v MŠ, když nepočítala oběd dceři, i když jsem jí zapoměla odhlásit :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
lleennttiillkkaa píše:

heh, dakujem za ludi ako si Ty, mne sa to stava uplne pravidelne :zed: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324

mě vypadl mobil z batohu,našel ho chlápek od vedle ze vchodu,a vrátil mi ho.
Měla jsem strach,a ihned ho blokla,bo jsem měla ještě paušál…
taky jsme mu dali bonboniéru a kafe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
20.2.12 21:19

Ve velkém jsem nakupovala v Tchibu a jak vycházím, tak si říkám, no to jsem nějak málo platila a pak jsem zjistila, že baba mi tři věci prostě nezapočítala - bylo to něco kolem 600 Kč. Prodavačka měla slzy v očích dala mi poukaz na dvě kavy zdarma a řekla, že tohle se jí ještě nestalo, že by se někdo vrátil a řekl, že málo platil:-).

Příspěvek upraven 20.02.12 v 21:20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kac
5049
20.2.12 21:20

Mobil jsem mívala v boční kapse batohu. kapsa byla hlubší a vršek byl úzký, tak mi telefon nemohl vypadnout a snadno jsem jej vytáhla. Jednou jsem se vracela na kole a zády-jako vždy, tlačila do hlavních vchodových dveří na otevření, abych mohla protáhnout syna a kolo. Za 2hodiny zaklepala sousedka,jestli mi nechybí mobil, že ta fotka na displeji vypadá,že bych to mohla být já. No byl to můj mobil a visel na „kouli“ za poutko na hlavních dveřích do ulice. Byla jsem vděčná, protože to byla náhoda, že ho našli právě oni. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
20.2.12 21:20
tetma píše:
lleennttiillkkaa píše:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
20.2.12 21:24

Jj s těmi mobily je to obzvlášť super, ptž dneska to udělá málokdo.

Paraleně běží diskuze o DD. Tak jsem si vzpomněla na jeden, kdy dvě osmileté holky našly před děcákem mobil a řekly mi to. Našla jsem tam číslo na maminku a zavolali jsme tam. No rodiče byli šťastný, že se telefon našel a za pár hodin dorazil tak 9letý kluk s tátou a bonboškou, kterou jsem pak dětem předala. Takže ne všechny děti z DD jsou špatné. Ale obávám se, že kdyby ho našli tamní experti, tak si ho nechají.

• Citovat
  • Upravit
2769
20.2.12 21:34

Jednu zimu jsem paní,která se plazila sněhem,zavolala s přítelem záchranku…pak jsem volala dceři,aby věděla,že má maminku v nemocnici…
V když jsem byla na intru tak šel předemnou pán…šíleně se motal…lidé se mu vyhýbali…tak jsem s kámoškou popoběhla a akorát se kácel…sesunul se na nás…pak jeden mladý pár volal záchranku a my držely pána…docela fuška…prý infarkt…
Nedokážu být lhostejná k lidem co vypadají,že potřebuji pomoc :oops: ..i když jsou opilý…prostě to nejde…

Nedávno jsem našla zlatou kartu do Makra…tak volám na Makro a že jsem našla kartu…už nevím jak,ale pak volám majiteli té karty…nevěřil mě a ještě byl na mě hrubý…myslel si,že si dělám legraci…páč jsem ji našla někde kde to jeho mozek nepobíral :zed: …raději jsem hovor ukončila kartu dala na Makro…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
20.2.12 21:37

Původně mě nic nenapadlo, ale jak to čtu, tak mé klíče s hromadou plyšáků někdo zachránil v závodní jídelně, naši ajťáci mi zachránili neskutečně dat a já se vracela k prodavačce, že si nenamarkovala kus nákupu a upozornila paní, že vystupuje, ale mobil má na sedadle.

Příspěvek upraven 18.09.15 v 15:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
20.2.12 21:40

Dva roky tomu u nás před Albertem v šíleném lijáku,kdy nešlo vidět na krok,srazila paní na přechodu asi 5 letého chlapečka.ležel na zemi,voda se mu valila přez obličej,lidé stáli kolem něho a NIKDO se k němu ani nesehnul :poblion: :poblion: :poblion: Já vyletěla s obchodáku,práskla s taškou do kaluže a běžěla na pomoc.Chlapečkovi jsem opatrně zvedla hlavu,aby se neutopil,chudáček plakal,děs a ty svině kolem jen čuměly.Asi jim vadilo že byl tmavší pleti nebo co :pocitac: :pocitac: :pocitac: řvala jsem na ně,at volají rychlou,ale stejně jsem pak nakonec volala i já,abych se ujistili,že ji fakt zavolali.Bylo mi z toho na blití,jak se takhle můžou lidi chovat,kor když jde o malé dítě.Chlapeček se celý třásl,byl od krve,já od něj taky a doma mi bylo uplně špatně,když jsem si ty zakrvavné věci sundavala a myla krev z rukou :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová