Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
zdravím všechny, taky máte občas myšlenky, že by bylo dobré, něco na sobě změnit? Ať už se jedná o vizáž nebo povahové vlastnosti. Co se týká vizáže, tak bych chtěla mít opět velikost jako před prvním těhotenstvím tzn. 36, teď mám bohužel stále 40 a nejde to dolů. Je mi líto prodávat spoustu krásných šatiček, které jsem si nakoupila jako bezdětná v Itálii. Taky nos by mohl být menší.Co se týká povahy, tak tam je toho hodně, co bych chtěla změnit. Občas zbytečně vybouchnu na manžela nebo na děti a pak mě to mrzí. Mám pocit, že si málo hraji s dětmi, takže to musím změnit. Jsem netrpělivá a když něco není hned, tak jsem dost nepříjemná,zkrátka, mám hodně negat. vlastností, které je třeba změnit. A co vy?
Chtěla bych, abych měla obvod přes boky stejnej nebo menší než před těhotenstvím
![]()
Za prvé by to chtělo radikálně zhubnout, za druhé bych brala nový prsa.
Taky bych chtěla být někdy mírnější, kolikrát taky vybuchnu, i když poslední měsíce byly těžký, takže to manžel bral. Možná bych mohla být aktivnější. A taky bych si konečně chtěla dodat odvahy a začít dělat to co mě baví a nestresovat se, jestli mě to uživí, ale to je v téhle době těžké.
Tak už jsem dospěla do stádia, které má snad 50% ženských, prsa. Vrátit na původní místo a do původní velikosti. ![]()
Na povaze, no mohla bych být méně cholerická a více si stát za svým, ono to jedno plyne z druhého, vybuchnu, vyzuřím se během chvíle a pak mě vztek přejde a už se podvoluji, snažím se pořád ustupovat…
A aktualne bych teda chtela prestat vsechno nechavat na posledni chvili (a konecne zacit balit)
Tahle moje vlastnost je jedina, se kterou jsem se jeste nevyrovnala, provazi mne po cely zivot ![]()
Povahově by toho asi bylo víc. Chtěla bych být víc cílevědomá, míň impulzivní, víc tolerantní a trpělivá.
Vzhle? Aktuálně jsem celkem spokojená až na prsa, lalok pod bradou. Teď jsem dost zhubla, ale chtělo by to trošku zpevnit ![]()
Jenže jsem lenora obecná, takže se jako vždy spokojím s tím jak to je a hotovo.
Tak s postavou problém nemám, možná ty prsa vrátit na místo kde by měly být
ale to mě nijak extra netrápí…
Chtěla bych být aktivnější a hlavně starat se o domácnost automaticky - nevědomky a ne se do toho neustále kopat a nutit až když mi to vše leze přes hlavu…to mě na mě nejvíc štve…
![]()
tak povahove bych urcite chtela byt klidnejsi a rozvaznejsi, vic trpelivosti by se taky hodilo.
co se tyce vzhledu, tak by mi stacilo vypadat jako cca pred rokem a pul - pred poslednim tehu, popr. mit zpevnene urcite partie, ktere jsou ted silene
, jenze mi chybi pevna vule, ta by se taky hodila ![]()
Já si chci umět dupnout, manželovi stačí se blbě podívat a já couvam. On je hrozný zlatíčko a miláček a já si připadam jako idiot, když chci já nevim, na kurz kreslení, s kamarádkou do Drážďan nebo nedejbože do Ikey
A jak mam strach, plynoucí z nízkýho sebevědomí, že budu vypadat jako sobecký blb, tak radši vycouvam a pak mě to mrzí.
A pak bych chtěla přibrat. Hrozně moc, zoufale, 5-10 kilo. Vypadám jako pomůcka do hodin biologie a ne jako ženská.
A taky bych chtěla být „supermatka“ Naklizeno, navařeno, napráno, nažehleno, dítě spokojené, správně rozvíjené, pes načesaný, koš vynesený, znáte to…
A taky chci scirocco ![]()
Skromná holka ![]()
dryada píše:
držím palec. můžu se optat kolik ti je? není-li to drzost.
Tak jestli se ptáš mě, tak před prvním těhotenstvím mi bylo 34 let (otěhotněla jsem po 6 letech snažení) a nyní mám 40 let, takže jsem tady mezi vámi už spíš taková babička
, ale je pravda, že se zas tak stará necítím, páč vlastně ani nemůžu, když mám tak malé dětičky ![]()