Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Má sestra vytratila při nákupu v ikee telefon, ještě ani nedojeli domů a už volal jejímu příteli poctivý nálezce a telefon dostala ještě ten den nazpět. A mému taťkovi byla vrácena peněženka - položil si ji na parkovišti na střechu auta, zapomněl na ni a odjel. Pán co ji našel mu ji osobně dovezl podle adresy na občance ![]()
Já ani nevím kdy jsem udělala dobrý skutek
vlastně jo, jedny vánoce, když střílely rachejtle se nám u dveří objevil vystrašený pes, jelikož bydlíme mimo obec a jezdí tu auta jak šílenci, tak jsme ho vzali na vodítko a šli hledat majitele. Našli jsme ho, ale on teda nějak neprojevil radost z vráceného psíka ![]()
Našla jsem párkrát kreditku a nahlásila jsem to, tak jako stejně by mi byla k ničemu a v obou případech jsem to udělala dřív než majitel, ti to prý zjistili až když jim volali z banky, no byli rádi. Taky jsem našla občanku v buse ještě na škole. Mě vrátili jednou peněženku ještě jako dítěti, byl v ní prdlajs jen průkazka na bus. A naposled mobil, vypadl mi u baráku a soused ho donesl, hodnej, dala jsem mu bombonieru. Jednou jako dítě jsem ztratila peníze vypadli mi v obchodě tenkrát asi 200Kč, ale bylo to pro mě hodně, vrátila jsem se a před obchodem stáli kámoši kluci, říkali že nic nenašli, ale pak mi kámoška řekla že prý se jeden z nich pak pochlubil že je našel. Od té doby se na něj dívám jako na hajzla i když je to už spoustu let. Nemůžu si pomoct.
Chodila jsem darovat krev. Až dokojím a budu-li zdravá, začnu chodit zas.
Jednou mi sestra při odběru řekla, že miminko už se moc těší. No málem to se mnou šlehlo, páč jsem si myslela, že jako z tý krve poznali, že jsem těhotná a bylo to v době, kdy jsme se vůůbec nesnažili. Nějak mi nedocvaklo, že u odběru toto fakt nezkoumaj
Ale ta sestra pak vysvětlila, že tam (v Krči) právě maj novorozence, který má akorát skupinu co já a asi potřeboval transfuzi, a akorát jsem přišla, jinak by to museli shánět po všech čertech.
Příspěvek upraven 20.02.12 v 22:34
Gina108 píše:
Chodila jsem darovat krev. Až dokojím a budu-li zdravá, začnu chodit zas.
Jo jednou jsem zachránila život a přitom riskovala vlastní, ale nebrala jsem to jako dobrý skutek spíš nějaký pud. Dostala jsem hodinky a chtěli mě vyfotit do regionálních novin, to jsem odmítla, přišlo mi to trapný a nerada se fotím.
papavlinka33 píše:
Jo jednou jsem zachránila život a přitom riskovala vlastní, ale nebrala jsem to jako dobrý skutek spíš nějaký pud. Dostala jsem hodinky a chtěli mě vyfotit do regionálních novin, to jsem odmítla, přišlo mi to trapný a nerada se fotím.
A co jsi konkrétně udělala, jestli to není tajné?
Dnes jsem šla do Kauflu nakupovat a samozřejmě jsem nenašla 5korunu do vozíku. Šla jsem tedy do pekařství a vybrala si croasant za 11Kč, aby mi na 2Oku vrátili 5korunu + další drobné. A slečna mi vrací drobné, já na ně koukám a 5koruna nikde!!
Vrátila mi 11Kč, špatně namarkovala cenu. Já bych si toho normálně ani nevšimla, ale dneska jsem potřebovala hlavně tu pětikačku:) Tak jsem se vrátila, slečna byla ráda a já jsem vítězoslavně nesla 5korunu do vozíku ![]()
Nedávno jsem šla s kamarádkou - byli jsme dost roztažený po cestě, obě kočárek a ještě 2 děti okolo. Chtěl nás předjít starý pán o holi, tak s kočárkem uhnu a říkám Matějovi, aby šel stranou, aby mohl pán projít. Žádný dobrý skutek, prostě úplně obyčejná jasná samozřejmá věc. Jenže - pán prošel, ale za chvilku si na nás počkal a moc děkoval, že tohle se mu ještě nestalo…
V podstatě to je hodně smutný obyčejný příběh ![]()
Manžel ztratil telefon.Nálezce mu volal a telefon vrátil(byl to starý křáp,ale i tak)Prodavačky vždy upozorňuji,když se chtějín ošidit-přijdu si už jak exot,když se mi pak všichni kamarádi chlubí,jak se prodavačka sekla a oni ušetřili
.
Příspěvek upraven 20.02.12 v 23:01
makapi píše:
Nedávno jsem šla s kamarádkou - byli jsme dost roztažený po cestě, obě kočárek a ještě 2 děti okolo. Chtěl nás předjít starý pán o holi, tak s kočárkem uhnu a říkám Matějovi, aby šel stranou, aby mohl pán projít. Žádný dobrý skutek, prostě úplně obyčejná jasná samozřejmá věc. Jenže - pán prošel, ale za chvilku si na nás počkal a moc děkoval, že tohle se mu ještě nestalo…![]()
![]()
V podstatě to je hodně smutný obyčejný příběh
Podobný příběh se mi stal s rozdílem že nás chtěl předjet zběsilý cyklista.Porychlém uhnutí profičel,kamarádce málem očesal půlku kočárku.Za zatáčkou si na nás počkal a a sprostě nám vynadal ![]()
Před pár lety jsem jela za našima na chatu busem a i zastávky na mě čekal v autě táta, abych nemusela čekat na další spoj, kterým bych se dostala k nám do vesnice. Čekala tam i taková hrozně stará paní s nákupníma taškama, tak jsme ji vzali taky. Celou cestu se hrozně strachovala, jestli si kvůli ní moc nezajíždíme (zajeli jsme si asi 30 metrů
) a skoro brečela, jak jí to dojalo, když jsme jí dovezli až před její domek. Říkala, že zapálí svíčku a bude se za nás modlit. To zase dojalo mě…a jak málo stačilo ![]()
Gina108 píše:papavlinka33 píše:A co jsi konkrétně udělala, jestli to není tajné?
No není to tajný, ale nechtěla jsem se moc chvástat. Vytáhla jsem utopence, když jsem ho vytáhla byl tuhej, dělala jsem co mi paní ze záchranky na telefonu řekla, bylo to v lese u rybníka, blbej terén záchranka přišla za půl hodiny.
Příspěvek upraven 20.02.12 v 23:10
Sunnny píše:makapi píše:Podobný příběh se mi stal s rozdílem že nás chtěl předjet zběsilý cyklista.Porychlém uhnutí profičel,kamarádce málem očesal půlku kočárku.Za zatáčkou si na nás počkal a a sprostě nám vynadal
Nedávno jsem šla s kamarádkou - byli jsme dost roztažený po cestě, obě kočárek a ještě 2 děti okolo. Chtěl nás předjít starý pán o holi, tak s kočárkem uhnu a říkám Matějovi, aby šel stranou, aby mohl pán projít. Žádný dobrý skutek, prostě úplně obyčejná jasná samozřejmá věc. Jenže - pán prošel, ale za chvilku si na nás počkal a moc děkoval, že tohle se mu ještě nestalo…![]()
![]()
V podstatě to je hodně smutný obyčejný příběh
pokud jste nejeli v cyklostezce, tak je to vůl!
A tím příběhem jsem nechtěla narážet na maminky s kočárkama, ale tak celkově. Pán dokonce i naznačil skupinu, kt. se fakt roztáhne po celé cestě a nikdy neuhne. ![]()
papavlinka33 píše:Gina108 píše:papavlinka33 píše:A co jsi konkrétně udělala, jestli to není tajné?
Jo jednou jsem zachránila život a přitom riskovala vlastní, ale nebrala jsem to jako dobrý skutek spíš nějaký pud. Dostala jsem hodinky a chtěli mě vyfotit do regionálních novin, to jsem odmítla, přišlo mi to trapný a nerada se fotím.No není to tajný, ale nechtěla jsem se moc chvástat. Vytáhla jsem utopence, když jsem ho vytáhla byl tuhej, dělala jsem co mi paní ze záchranky na telefonu řekla, bylo to v lese u rybníka, blbej terén záchranka přišla za půl hodiny.
Příspěvek upraven 20.02.12 v 23:10
Tak to jsi dobrá
a jakýpak chvástání. To už není dobrý skutek, ale hrdinský čin.
Nevím nevím, jestli bych na takovýhle čin měla schopnosti a odvahu. ![]()
No jeli jsme vlastně po cykloztezce,ale jiná cesta tam nevede-je to takový městský parčík u řeky-chodí tam všichni-pejskaři maminky i cyklisti.
Od té doby co z toho udělali cyklostezku jsem fakt nadšená.Jenže ono není moc kam jinam jít.
Není prostě zrovna šťastné řešení,dát cyklisty,bruslaře,maminky s kočárky,důchodce na procházce a pejskaře na jednu cestu.