Dodanění životního pojištění

3563
23.3.13 07:40

dodaneni životního pojisteni

Ahoj, potřebují fo danoveho přiznání dodánít životní pojisteni.kam to mám napsat a je potřeba k tomu pak něco přiložit na fu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
JaSe
23.3.13 07:44

Paragraf 10, do textu napíšeš životní pojištění.
Mám to v přiznání taky :(.
Nic nedokládám, můžou si to najít na FÚ, podávám celou dobu daňová přiznání.

• Citovat
  • Upravit
3563
23.3.13 08:05

Děkuji moc za odpověď. Takže do té tabulky napíšu F- životní pojištění a pak tu částku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Renčí2
23.3.13 08:08

@Vermun Myslíš jako kam to uvést v daňovém přiznání? Je to řádek 49. A potvrzení od pojišťovny bys měla přiložit jako přílohu k přiznání.

• Citovat
  • Upravit
3563
23.3.13 08:12

@Renčí2 Jaké potvrzení? Já jsem si nárokovala x let opdpočet z životního pojištění a v r. 2012 jsem ho zrušila a ted musím dodanit všechno co jsem si nárokovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Renčí2
23.3.13 08:15
@Vermun píše:
@Renčí2 Jaké potvrzení? Já jsem si nárokovala x let opdpočet z životního pojištění a v r. 2012 jsem ho zrušila a ted musím dodanit všechno co jsem si nárokovala.

Jo takhle, já to pochopila úplně jinak. Tak v tom případě si mojí poznámy nevšímej :).

• Citovat
  • Upravit
399
23.3.13 09:20

Příloha č. 2, dolní tabulka - příjmy dle § 10, pak se to přenese do řádku 40. Přikládat není třeba nic, jen pro případnou kontrolu doporučuju uschovat doklady, prokazující výši dodaňované částky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3563
23.3.13 09:25

@ssilvik děkuji moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2168
23.3.13 09:38

@Vermun přesně tak, všechny ty částky co jsi za uplynulé roky dávala jako odpočet teď dáš celkově jako příjem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
16.1.14 14:54

Musím dodanit zrušené životní pojištění (cca. 18000,–) když jsem na rodičovské a jsem bez trvalého příjmu? Manžel na mě bude uplatňovat odpočet. Děkuji za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8514
16.1.14 16:15

Ano, pokud jsi zrušila životko, které sis odečítala, je povinnost veškeré uplatněné odpočty dodanit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
16.1.14 16:20

Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
16.1.14 22:48

No, záleží kolik přesně ta částka k dodanění bude. Pokud by to náhodou vyšlo do 15 tis. a nemáš jiné příjmy, tak není povinnost podat přiznání a tudíž by se to fakticky nedodanilo. Pokud to skutečně bude těch 18 tis., pak ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
17.1.14 08:34

Ještě mě napadlo, jestli by to nešlo nějak vyřešit s daňovým přiznáním manžela. Udává se tam, kolik měsíců si uplatňuje slevu na manželku. Kdyby tam místo 12 měsíců uplatnil třeba jen 9, protože stejně mu víc na daních nevrátí. A na ty zbývající 3 měsíce bych uplatnila slevu já a snížil by se mi tak daňový základ na tu částku, co musím dodanit. Asi se to tak nedá zkombinovat, co?
Jen přemýšlím, jak s tím vydrbat :nevim: přece jen je to z těch 18 tis. 2700,– daň. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2227
18.2.14 09:23

Taky bych potřebovala poradit, přítel v červnu zrušil životní pojistku, měl by ji teď dodanit, ale kde zjistí tu částku kolik má dodanit, určitě si ji nedával do daní každý rok. Mysleli jsme, že u zaměstnavatele, ale 2 firmy kde dělal už neexistují :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák