Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mám čerstvě 10ti denní holčičku, nikdy bych nečekala jaký obrovský strach o ní budu mít. Samozřejmě na záchod chodím, uklízím, spím ale během toho prostě chodím malou kontrolovat když není zrovna v postýlce kde je monitor dechu ale i tak mám prostě strach. A pokud máš dítě a nemáš o něj takový strach jako já, tak ti to závidím. Pokud dítě nemáš, tak to chápat ani nemůžeš.
@Anonymní píše:
Nedávno jsem narazila na diskuzi, kde se všechny matky jako supi rozkrikovaly, že nikdy v životě nikdo nesmí nechat dítě ani dvě vteřiny o samotě, protože se samozřejmě hned udusí, uhori, někdo ho ukradne a já nevím co. To jsou dneska všechny matky tak hysterické? Vy nespite? Nesprchujete se? Nechodite na záchod? Vy nevynesete odpadky a nevyberete postu, nepovesite prádlo než přijde domů muž a dítě vám pohlídá? Pak začínám chápat, že dnešní matky nic nestíhají a jsou z dítěte úplně na prášky… Myslíte že před třiceti lety, kdy ženy měly stokrát více práce, vyvarovaly a žehličky pliny, deckam vařily, nekupovaly žádné hotové skleničky, měly čas číhat na mimino každou vteřinu? Chůvičky nebyly a ty pliny za ně nikdo na zahradu nepověsil… Moc to dneska hrotite…
@admin opravdu tu každý hysterický výlev musí probíhat pod anonymem? ![]()
Tak před třiceti lety byla k dispozici ve stejné domácnosti třeba maminka. Já žiju v době, kdy upadnuta kostička znamená omezení svobody sousedky a zvonění na dveře a mám manžela, který nepřijde ve dvě ale v šest.
A Ty to řešíš proč? není jedno jak to má někdo jiný? Mne je to úplně jedno jak to mají jiní
Ale když se pak někdy stane neštěstí, blbý úraz tak všichni kde byla matka že dítě nehlídala ![]()
@Anonymní píše:
Nedávno jsem narazila na diskuzi, kde se všechny matky jako supirozkrikovaly, že nikdy v životě nikdo nesmí nechat dítě ani dvě vteřiny o samotě, protože se samozřejmě hned udusí, uhori, někdo ho ukradne a já nevím co. To jsou dneska všechny matky tak hysterické?Vy nespite? Nesprchujete se? Nechodite na záchod? Vy nevynesete odpadky a nevyberete postu, nepovesite prádlo než přijde domů muž a dítě vám pohlídá? Pak začínám chápat, že dnešní matky nic nestíhají a jsou z dítěte úplně na prášky… Myslíte že před třiceti lety, kdy ženy měly stokrát více práce, vyvarovaly a žehličky pliny, deckam vařily, nekupovaly žádné hotové skleničky, měly čas číhat na mimino každou vteřinu? Chůvičky nebyly a ty pliny za ně nikdo na zahradu nepověsil… Moc to dneska hrotite…
se hoď do klidu ty supe
kdybyb jsi četla ty diskuze pořádně, zjistila by jsi, že tam byly oba tyto názory, ale to by ti sebralo vodu na tvůj zhrzený anonymní mlýn, že? ![]()
Já teda nevím, ale moje děti jak na záchod tak skoro do sprchy chodí se mnou, nee že bych teda o to stala
A věšení prádla, v tom se vyloženě využívají, hlavně když pak jak pitomec lítám po baráku a hledám poztrácené prádlo.
Marně přemýšlím, kterou činnost jsem ta poslední čtyři roky dělala úplně sama
![]()
Pozooooor. Už mi svítá, už svítá, už… Tak nic zas to zhaslo
nejlepší a nejkvalitnější rady jsou od anonymní/ho diskutujici/ho jenž chce vyblít problémy lidstva a ještě dá všechny do jedné kupy. Gratuluji
váš komentář jak jsou všechny matky ustrašené k. ávy bez jakýchkoliv schopností je skutečně originální.
Myslím, že kdyby matky před třiceti lety měly stejné možnosti jako dnes, tak je nikdo nerozezná od současných matek. A taky hodně záleží na dítěti. Třeba syna bych do půl roku mohla nechat ležet na zábradlí u balkonu a po hodině by na něm stále ležel (čistě teoretická situace), od dcerky jsem se nemohla otočit na dvě vteřiny už od porodnice, protože málem spadla z přebalovacího pultu už druhý den a to měla k tomu kraji skoro půl metru. U syna jsem během jeho denního spánku mohla jít na 10 minut v venčit psy, když se vzbudil, tak ležel v postýlce a hrál si s plyšáky u dcerky to musím (když je třeba nemocná a nemůže ven) stihnout pod 3 minuty, protože ta, když se vzbudí tak hned zkouší vylézt z postýlky, včera jsem jí přistihla, jak si staví věž z plyšáků, aby byla trochu výš a přehoupla se přes ten vyšší okraj postýlky na bráchovu postel, bohužel jí nedošlo že jednodušší by bylo vysmeknout ty vyndavací příčky - to už umí. Syna jsem v 18 měsících mohla v klidu nechat pár minut samotného i za bdělého stavu, ani si nevšiml že jsem šla pro poštu. U dcerky si pomalu nemůžu dát ani sprchu, buď mě s pláčem hledá (lepší varianta) nebo se pokusí o sebevraždu, zrovna včera si pristrčila židli k oknu a začala lomcovat s klikou (hned pořádně dostala přes ruku, jsme ve 4.patře) a to jsem šla jen na WC.
Jee zrovna včera mi mamka vykládala jak jsem spavala sama, když ona šla ráno do práce a babi došla o hodinu později, žádné chůvičky nebyli, nikdo mě neuspaval, nenosil celý den. Zabavit jsem se musela sama (byl mi rok) Jak se neřešilo běhání kolem mimina ale práce v domácnosti, hospodářství, na poli sem si hrávala sama pod stromem.. papala hlínu a kdo ví co ještě… Nějaké nemoci ani nebyly.. horečky minimálně.. že se to v dnešní době moc hroti. Ale asi sem byla pohodové dítě, které nebeči a nevyžaduje pozornost. Já s ní teda moc nesouhlasím, je prostě jiná doba.
Nedávno jsem narazila na diskuzi, kde se všechny matky jako supi rozkrikovaly, že nikdy v životě nikdo nesmí nechat dítě ani dvě vteřiny o samotě, protože se samozřejmě hned udusí, uhori, někdo ho ukradne a já nevím co. To jsou dneska všechny matky tak hysterické? Vy nespite? Nesprchujete se? Nechodite na záchod? Vy nevynesete odpadky a nevyberete postu, nepovesite prádlo než přijde domů muž a dítě vám pohlídá? Pak začínám chápat, že dnešní matky nic nestíhají a jsou z dítěte úplně na prášky… Myslíte že před třiceti lety, kdy ženy měly stokrát více práce, vyvarovaly a žehličky pliny, deckam vařily, nekupovaly žádné hotové skleničky, měly čas číhat na mimino každou vteřinu? Chůvičky nebyly a ty pliny za ně nikdo na zahradu nepověsil… Moc to dneska hrotite…