Dohled nad dítětem 24/7?

Anonymní
20.2.20 10:58

Dohled nad dítětem 24/7?

Nedávno jsem narazila na diskuzi, kde se všechny matky jako supi rozkrikovaly, že nikdy v životě nikdo nesmí nechat dítě ani dvě vteřiny o samotě, protože se samozřejmě hned udusí, uhori, někdo ho ukradne a já nevím co. To jsou dneska všechny matky tak hysterické? Vy nespite? Nesprchujete se? Nechodite na záchod? Vy nevynesete odpadky a nevyberete postu, nepovesite prádlo než přijde domů muž a dítě vám pohlídá? Pak začínám chápat, že dnešní matky nic nestíhají a jsou z dítěte úplně na prášky… Myslíte že před třiceti lety, kdy ženy měly stokrát více práce, vyvarovaly a žehličky pliny, deckam vařily, nekupovaly žádné hotové skleničky, měly čas číhat na mimino každou vteřinu? Chůvičky nebyly a ty pliny za ně nikdo na zahradu nepověsil… Moc to dneska hrotite…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1308
20.2.20 11:00

Proč ten anonym? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
20.2.20 11:02

Jeee, strasne děkuju! Konecne do toho nekdo vnesl jasno :palec: :lol:

• Citovat
  • Upravit
27877
20.2.20 11:02

No jo byli jste před třiceti lety hvězdy chápu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37252
20.2.20 11:05

Díky za poučení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
929
20.2.20 11:07

A smysl příspěvku, hrdý anonyme?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1146

Mám čerstvě 10ti denní holčičku, nikdy bych nečekala jaký obrovský strach o ní budu mít. Samozřejmě na záchod chodím, uklízím, spím ale během toho prostě chodím malou kontrolovat když není zrovna v postýlce kde je monitor dechu ale i tak mám prostě strach. A pokud máš dítě a nemáš o něj takový strach jako já, tak ti to závidím. Pokud dítě nemáš, tak to chápat ani nemůžeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40807
@Anonymní píše:
Nedávno jsem narazila na diskuzi, kde se všechny matky jako supi rozkrikovaly, že nikdy v životě nikdo nesmí nechat dítě ani dvě vteřiny o samotě, protože se samozřejmě hned udusí, uhori, někdo ho ukradne a já nevím co. To jsou dneska všechny matky tak hysterické? Vy nespite? Nesprchujete se? Nechodite na záchod? Vy nevynesete odpadky a nevyberete postu, nepovesite prádlo než přijde domů muž a dítě vám pohlídá? Pak začínám chápat, že dnešní matky nic nestíhají a jsou z dítěte úplně na prášky… Myslíte že před třiceti lety, kdy ženy měly stokrát více práce, vyvarovaly a žehličky pliny, deckam vařily, nekupovaly žádné hotové skleničky, měly čas číhat na mimino každou vteřinu? Chůvičky nebyly a ty pliny za ně nikdo na zahradu nepověsil… Moc to dneska hrotite…

@admin opravdu tu každý hysterický výlev musí probíhat pod anonymem? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
20.2.20 11:08

Tak před třiceti lety byla k dispozici ve stejné domácnosti třeba maminka. Já žiju v době, kdy upadnuta kostička znamená omezení svobody sousedky a zvonění na dveře a mám manžela, který nepřijde ve dvě ale v šest.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59512
20.2.20 11:08

A Ty to řešíš proč? není jedno jak to má někdo jiný? Mne je to úplně jedno jak to mají jiní ;) Ale když se pak někdy stane neštěstí, blbý úraz tak všichni kde byla matka že dítě nehlídala :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42001
20.2.20 11:12
@Anonymní píše:
Nedávno jsem narazila na diskuzi, kde se všechny matky jako supirozkrikovaly, že nikdy v životě nikdo nesmí nechat dítě ani dvě vteřiny o samotě, protože se samozřejmě hned udusí, uhori, někdo ho ukradne a já nevím co. To jsou dneska všechny matky tak hysterické?Vy nespite? Nesprchujete se? Nechodite na záchod? Vy nevynesete odpadky a nevyberete postu, nepovesite prádlo než přijde domů muž a dítě vám pohlídá? Pak začínám chápat, že dnešní matky nic nestíhají a jsou z dítěte úplně na prášky… Myslíte že před třiceti lety, kdy ženy měly stokrát více práce, vyvarovaly a žehličky pliny, deckam vařily, nekupovaly žádné hotové skleničky, měly čas číhat na mimino každou vteřinu? Chůvičky nebyly a ty pliny za ně nikdo na zahradu nepověsil… Moc to dneska hrotite…

se hoď do klidu ty supe :mrgreen: kdybyb jsi četla ty diskuze pořádně, zjistila by jsi, že tam byly oba tyto názory, ale to by ti sebralo vodu na tvůj zhrzený anonymní mlýn, že? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1378
20.2.20 11:15

Já teda nevím, ale moje děti jak na záchod tak skoro do sprchy chodí se mnou, nee že bych teda o to stala :lol: A věšení prádla, v tom se vyloženě využívají, hlavně když pak jak pitomec lítám po baráku a hledám poztrácené prádlo. :zed: Marně přemýšlím, kterou činnost jsem ta poslední čtyři roky dělala úplně sama :D :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5913
20.2.20 11:15

Pozooooor. Už mi svítá, už svítá, už… Tak nic zas to zhaslo ;) nejlepší a nejkvalitnější rady jsou od anonymní/ho diskutujici/ho jenž chce vyblít problémy lidstva a ještě dá všechny do jedné kupy. Gratuluji :palec: váš komentář jak jsou všechny matky ustrašené k. ávy bez jakýchkoliv schopností je skutečně originální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
20.2.20 11:20

Myslím, že kdyby matky před třiceti lety měly stejné možnosti jako dnes, tak je nikdo nerozezná od současných matek. A taky hodně záleží na dítěti. Třeba syna bych do půl roku mohla nechat ležet na zábradlí u balkonu a po hodině by na něm stále ležel (čistě teoretická situace), od dcerky jsem se nemohla otočit na dvě vteřiny už od porodnice, protože málem spadla z přebalovacího pultu už druhý den a to měla k tomu kraji skoro půl metru. U syna jsem během jeho denního spánku mohla jít na 10 minut v venčit psy, když se vzbudil, tak ležel v postýlce a hrál si s plyšáky u dcerky to musím (když je třeba nemocná a nemůže ven) stihnout pod 3 minuty, protože ta, když se vzbudí tak hned zkouší vylézt z postýlky, včera jsem jí přistihla, jak si staví věž z plyšáků, aby byla trochu výš a přehoupla se přes ten vyšší okraj postýlky na bráchovu postel, bohužel jí nedošlo že jednodušší by bylo vysmeknout ty vyndavací příčky - to už umí. Syna jsem v 18 měsících mohla v klidu nechat pár minut samotného i za bdělého stavu, ani si nevšiml že jsem šla pro poštu. U dcerky si pomalu nemůžu dát ani sprchu, buď mě s pláčem hledá (lepší varianta) nebo se pokusí o sebevraždu, zrovna včera si pristrčila židli k oknu a začala lomcovat s klikou (hned pořádně dostala přes ruku, jsme ve 4.patře) a to jsem šla jen na WC.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
20.2.20 11:24

Jee zrovna včera mi mamka vykládala jak jsem spavala sama, když ona šla ráno do práce a babi došla o hodinu později, žádné chůvičky nebyli, nikdo mě neuspaval, nenosil celý den. Zabavit jsem se musela sama (byl mi rok) Jak se neřešilo běhání kolem mimina ale práce v domácnosti, hospodářství, na poli sem si hrávala sama pod stromem.. papala hlínu a kdo ví co ještě… Nějaké nemoci ani nebyly.. horečky minimálně.. že se to v dnešní době moc hroti. Ale asi sem byla pohodové dítě, které nebeči a nevyžaduje pozornost. Já s ní teda moc nesouhlasím, je prostě jiná doba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí