Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahooj holkyy chtěla jsem se zeptat kdy dáváte vašim milackum kaše? A od kdy jste začali? My začínáme zatím se zeleninkou a laka me ta kaše ale všude ctu ze na noc je těžká na bříško tak me napadlo ji dát rano? Tak jak jste to meli? Cekali jste nejakou dobu nebo kdyz jste začali davat prvni prikrmy davali jste i kasicku? Nerikam ze malemu ji budu davat porad ale obcas třeba malemu jsou 4 mes. A prikrmy mame schválené od dr. Dekuji za odpověď ![]()
Já ji davala asi měsíc od zavedení zeleniny, dávám ji na noc, ale chce to zkusit no, může po ní bolet bříško. Ale klidně ji dej i ráno, já ráno dávala ovoce, v poledne zeleninu a večer kasi (ale ne úplně těsně před spaním=
My zacali v necelych 6m zeleninou, pak tak za 14 dni kasi na veceri. Nic ji po ni nebolelo, ale ani ji to nezaplaclo, ze by spala celou noc. Zelenina ji chutnala vic, takze jsme davali nakonec vecer take zeleninu, kasi casem veceret vubec nechtela
Tu jsme pak davali na svacinu na stridacku s jogurtem.
To musíš zkusit. U prvních 2 děti jsem ji dávala na noc, cca 3 týdny po zelenině. A vše bylo ok. Teď u třetího dítěte jsem to dělala stejně, ale ji z toho bolelo břicho, v noci řvala…tam jsem.kasi začala dávat na oběd, ale protože jí chutná víc než zelenina, tak pak večer nechtela jist zeleninu. Takze ted nedavam vubec, ma na obed zeleninu s masem a na večeři zeleninu s trosickou té kaše (nemlecne).
Me nijak nejde o to abych tím docilila aby spal celou noc k tomu se dopracujeme jednou i bez kaše jen mě právě zajimalo jak to delaji i ostatni protože ano je zazito „dej mu kasi na noc bude spat celou noc“ hlavne me prave zajimalo kdy jste ji začali dávat kdyz jste začali s příkrmy
dekuji vsem za odpovědi ![]()
Nám radila dr dávat kaše až po zavedení ovoce. První dáš zeleninu, pak se přidá maso a pak to ovoce a teprve pak kaši. Aby si nejdřív mimi zvyklo na méně sladké chutě že zeleniny. No ale u nás kaše nikdy nejedl, nechutnají mu, tak jsem dávala jogurt s mix ovocem.