Dojíždění do školky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5889
7.9.22 09:16

My nedojíždíme, školku máme 30 minut chůze od baráku, ale jelikož vodim do třech pavilonů(takže 3× šatna),tak vstáváme v 5:00 a vycházíme v 6:30.Takže co se týče času, tak bych v tom problém neviděla, Ale není jistota, že tam bude dítě spokojené. Takže pokud by to v té vzdálenější umožnili, tak bych tam zkusila dítě vzít třeba jen na dvě hodinky a tříleté už je schopné říct, jestli se mu tam líbí víc, než v té bližší. Syn mi nadšeně říká, že si hrál s autama, byl na klouzačce, spinkal apod..Takže bych ho ještě nepřihlašovala jinam, ale domluvila bych se, zda to půjde na zkoušku třeba jen dopoledne nebo odpoledne, až se děti vzbudí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3861
7.9.22 09:16

40 minut je masakr. Já dceru vozila cca 5 minut autem, ale na vesnici. Když se mi něco stalo s autem a manžel byl v práci, musela jsem si brát volno, protože autobus tam jezdil jednou za čas. Nešla bych rozhodně do toho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Prostě Vodnář
7.9.22 09:17

Ano, pokud má školka přeplněné kapacity a nemá místo ani pro naše děti, pak tam ukrajince těžko umístí, ale někam se ty děti umístit budou muset. A s těmi energiemi jsem to myslel opačně. Menší kolektivy nemusí přežít drahé energie. Nastávající zima bude dost zkoušková.

@Cuddy píše:
Jaci ukrajinci? Ve tride deti nemaji ani jedno ukrajinske dite, a mensi kolektiv nemely ani za cenu levnejsich energii. To je zase hledani spojitosti…
  • Citovat
  • Upravit
2164
7.9.22 09:33
@Cuddy píše:
Jaci ukrajinci? Ve tride deti nemaji ani jedno ukrajinske dite, a mensi kolektiv nemely ani za cenu levnejsich energii. To je zase hledani spojitosti…

U nás ve školce 11.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30928
7.9.22 09:34
@Mariane.B píše:
U nás ve školce 11.

A tedy pred 2 a vice lety jste mely v obecni skolce mensi kolektiv nez 20-24 deti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2164
7.9.22 09:41
@Cuddy píše:
A tedy pred 2 a vice lety jste mely v obecni skolce mensi kolektiv nez 20-24 deti?

Netuším, před dvěma lety jsem bydlela jinde. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68929
7.9.22 09:46

@Cuddy já to beru od svého dítěte, které jsem dneska páčila s vypětím všech sil v 7, v 5:30 by bylo totálně nepoužitelné, ale každý to má jinak, no.
Jinak obě mé děti mají každé ve třídě dvě ukrajinské děti, už od minulého roku. I s nima je tam teď dětí 24 ve třídě ve školce a 22 ve škole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1334
7.9.22 14:32

Ten počet dětí je ve státní školce standardní. U nejmenších 24. Ať chcete nebo ne. A druhá učitelka nastupuje před vycházkou. To je taky všude. Všechno, co dítě samo zvládá, je bonus. Když se aspoň obuje. Když pozná své věci. Když se před vycházkou jde s ostatními vyčůrat. Když řekne, já se počůral. Cokoliv. Rodič řekne…od toho tam ta učitelka přece je. Aby je oblikla. Aby je nenechala mokré. Ano. Oblikne je všechny. Ale když ani jedno dítě nic nebude umět, pak je bude oblíkat hodně dlouho. O to méně si prohrají, o to kratší čas budou na průlezkách na zahrádce. Uklízečka pomůže. Možná i chůva, leckde je mají. Ale pokud ty děti neudělají samy nic, a v té malé třídě to tak je, oblíkání trvá tak tři čtvrtě hodiny. A není možné, aby učitelka několikrát denně dítě osahávala, zda není mokré. Mělo by to umět říct. Den v malé třídě vypadá že začátku tak, že se převlékají polité děti, že se převlékají děti počurané, pokakané, umáchané, utírání slziček a nudlí, že se dokola uklízí hračky, protože polovina dětí si hraje tak, že běhá a vše rozhází, služba u malých, než se zaběhnout do režimu a začnou spolupracovat, je velký zápřah. Proto se často učitelky střídají x let za sebou u nejmenších málokdo v kuse vydrží. No a co se týče té změny školky, taky nejsem pro. Ztratíte školku u domu a zjistíte, že dítě brečí i v té nové. A budete do ní jezdit celé tři roky? To není dobrá volba. Dala jste dítěti adaptaci? Nebo jste oba prvního nastoupili najednou? Na celý den?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17004
7.9.22 16:19
@Cuddy píše:
@Linduš91 a tedy jinak ja jsem zastancem toho, ze 24 triletych deti na 2 ucitelky (u nas je dokonce jen jedna, dve jen prochazka-obed), je pekelnych. Obecne bych byla pro mnohem mensi kolektivy.

To pak leda soukromou kde je těch dětí půlka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24621
7.9.22 16:34
@Cuddy píše:

Tady u nás měla školka v jednom oddělení běžně 28 dětí i před Ukrajincema.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30928
7.9.22 19:01
@lucad77 píše:
Tady u nás měla školka v jednom oddělení běžně 28 dětí i před Ukrajincema.

Jo, u nás také, ale někteří si myslí, že za to opět mohou Ukrajinci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
681
7.9.22 21:05

Ahoj, ano zakládala jsem tady diskuzi o tom, že máme problém se školkou. Syn se začal znova počůrávat, ve školce nekomunikuje, jen pláče. Doma se ptám, jaké to bylo, co dělali. Tak vyjmenuje, že brečel, pak se počůral, pak se převlíkal, pak venku seděl na lavičce a plakal, jídlo nebylo dobré a paní učitelku nemá rád. To je vše. Hračky tam prý nemají a děti tam žádné neviděl :roll: Takže si dovedu dost dobře představit, že tam asi dost trpí.
Syn teď chodí domů po spinkání, první 4 dny šel po obědě. Teď už mi ho nemá kdo vyzvednout tak brzy. Já jsem ve zkušební době, manželovi nedali dovolenou. Od příštího týdne už bude muset po 16. hodině. Už to nemáme jak lepit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21771
7.9.22 21:15

@Linduš91 neměnila bych, dítě bude trvale unavené, nevyspane, položí ho každý bacil, budete v jednom kuse řešit nemoce a hlídání. Za tmy do školky, za tmy že školky. Nepočurava se třeba proto, že neví kde je záchod, že se bojí říct, že se mu chce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
681
7.9.22 21:24

@mado Já sama jsem mu každý den záchody ukazala a řekla co a jak. Paní učitelka prý také. On jí ale neřekne. Nedokáže mi říct proč :nevim: Podle mě vůbec nevstřebal, že někomu cizímu může říct o pomoc atd.
Ta nová školka je podle maminek co tam mají děti lepší. Je tam i méně dětí a k nim víc učitelek. Ale to dojíždění…navíc začátek v zimním období..No děsí mě to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3403
7.9.22 21:45

@Linduš91 Dcera chodila od 2,5 let 1×týdně do soukromé školky a se záchodem to bylo stejné. Věděla, kde je, jen se styděla říct. To si sedne.
Jinak školku bych zatím neměnila, přijde mi to brzy a ta cesta šílená. Dcera si zvykla celkem rychle, ale po pár dnech přišla krize, když jí došlo, že bude chodit každý den. Pak to přešlo a byla v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí