Dojíždění do školy od 1. třídy, zvládáte děti každý den vozit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
76590
5.9.25 13:06

@dickys @nozu tak asi jedinou tragickou školu bych brala takovou, kde 70 % a více žáků tvoří děcka z vyloučené lokality, pak chápu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101648
5.9.25 13:16
@stinga píše: Více

To jo, ale pak bych tam tedy fakt nechtela bydlet a resila bych to driv, nez když jde dite do skoly.
Plus mi tedy přijde divné, ze by další použitelná skola byla az tak daleko :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24258
5.9.25 13:18

Za mě je to už daleko. Dojíždím do školky i do školy 10 km. Přímo ve vsi nic není. A už těch deset kilometrů je někdy náročná disciplína. Mladší dítě nesnáší auto. V zimě je to ještě náročnější. Ve městě máme i kroužky. Plánování je náročné. Mám obrovskou výhodu, že mám v dosahu školy rodiče. Tento týden jsem byla opravdu vděčná, že nemusím pořád jezdit tam a zpět. Neumím si představit mít ZŠ dál. Ale mohla jsem vozit do bližší školy - cca 6 km. A jsem opravdu ráda, že vozím tam kam vozím. Kvalita školy je lepší. Ale u nás je ten rozdíl zanedbatelný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3681
5.9.25 13:20

Na první stupeň bych nechala dítko na místní škole, pak se s ním naučila na přijímačky 8G a tam si pak už může dojíždět samo vlakem. Dvě hodiny denně v autě bych tomu neobětovala. A ten benzín taky není zadarmo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76590
5.9.25 13:23
@j.a.n.i1 píše: Více

také se mi to zdá divné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76590
5.9.25 13:23
@Fee-bee píše: Více

také bych to tak nějak řešila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snopy123
5.9.25 13:37

Úplně nevidím rozdíl mezi tím dítě vodit a vozit, protože vypravit ho musíš tak jako tak a odvést / vyzvednout, takže jestli pak jdete pěšky nebo jedete autem nevidím rozdíl.
Ale tedy 30-50 minut 1 cesta mi přijde hrozně moc.
Ještě bych to chápala, kdyby v tom místě jsi třeba zůstala v práci, to pak ano.
Ale jinak jezdit 30 minut, pak se třeba vracet domů a znova 30 minut… Budeš dělat taxikáře, což je časem únavné.
Jezdila jsem to roky - práce 30 km, domů pro dítě - 30 km na trénink, 30 domů a to 3-4 x týdně. Druhé dítě v těch 30 km u práce trénovalo a později chodilo i do školy (2. stupň) a to bylo lepší daleko. Nebylo to tak logicky maskar.

• Citovat
  • Upravit
Snopy123
5.9.25 13:41

@anavi13 Trošku mimo otázka. Jak jste na tom s domem? Našli jste už? :kytka:

• Citovat
  • Upravit
76590
5.9.25 13:43
@Snopy123 píše: Více

navíc jak to budou řešit, když ona onemocní? auto bude v servisu, po cestě budou uzávěry - objížďky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
5.9.25 13:57
@Anonymní píše: Více

Vozila jsem dítě do dětské skupiny 30-35 minut a teda bylo to dost. Pokud bych měla jinou možnost, nedělala bych to. V zimě je to fakt otrava pro všechny. Brzo vstávat, tma,
hnusná cesta autem. Pokud ale místní škola nepřichází v úvahu, tak asi jinou možnost nemáš. Jak dlouho to pak bude trvat bez auta?

• Citovat
  • Upravit
34473
5.9.25 14:01

Zkušenost mám, když jsem dojizdela jako dítě a bylo to utrpení. Zařekla jsem se, že tohle svým dětem neudělám. A neudělala, do školy to mají kousek, nemusí jezdit ani mhd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16953
5.9.25 14:11
@Anonymní píše: Více

Ahoj,

pokud bych vozila a neměla pak práci na čas a nebyla tím pádem ve stresu, tak bych do toho šla.

Máme v rodině dojíždění z Černošic do školy v Suchdole a to je asi hodinku času dle dopravy. Ale maminka pak nejezdí na čas, pracuje jako OSVČ z domu a pracovní dobu si určuje sama.

Ale pokud by jsi pak třeba hledala práci v městě, kam vozíš do školy, bylo by to taky řešení :nevim: mě řídit nevadí, takže mě by to nevadilo. Ale vím jak malé děti škola vyčerpává a do toho ranní dojíždění :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2096
5.9.25 14:19

Ja vozím syna denně do školky 20 km ráno a zase zpátky odpoledne. Ale je to cca 20-25 minut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24258
5.9.25 14:20
@Snopy123 píše: Více

Možná už jo. Rozhodne se příští týden ;)

Za mě je veliký rozdíl mít dítě ve škole v místě bydliště a jít procházkou do školy. To je jednodušší. Kdybych si mohla vybrat tak bydlíme ve městě. Bylo by to snazší. Teď teda jestli vyjde stěhování, tak je ve vsi základka. Ale vzhledem k fajn dostupnosti do města nechám dítě dojíždět. Hlavně my do města i jezdíme za prací. Ale brát dítě z druhé třídy nemá smysl, když je škola do páté třídy. Školka ve vsi není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.9.25 14:21
@stinga píše: Více

Nejsem zakladatelka, ale u nás je to třeba obecně o přístupu k dětem. Na škole panuje velmi toxická atmosféra (což dělá hlavně ředitelka - je opravdu zvláštní), je podporováno soutěžní mezi dětmi a naopak spolupráce moc ne. Děti běžně už v 1. pololetí 1.třídy dostávají pětky apod. Jsme větší obec a 30% spádových dětí jde do 1. třídy na školy v okolí, což už samo o sobě o něčem vypovídá. Plus další rodiče pak přehlašují děti třeba po 3.,5. třídě, znám i případ, kdy kluk odcházel po 7.třídě kvůli neřešené šikaně… Jo a jako bonus tam jako 2. jazyk na 2.stupni učí ruštinu, protože mají pouze ruštinářku :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin