3. den ve školce: Proč si učitelka pořád na moji dceru stěžuje?

Anonymní
3.9.25 18:31

Skolka 3 den

Ahoj holky, jdu se vypovidat.
Mala chodi 3 den prvni dny do 9:30 dneska do 10. Mame dve ucitelky jedna mi sedla hned s ty citim fakt, ze ty deti miluje je vlidna proste mi moc sedla ta je jakoze hlavni druha ta je pendlovaci ta pujde s dcerou i do druhe tridy, druhou znam z krouzku co sme chodili chodila tam se svym ditetem ta mi vubec nesedla je o rok starsi nez ja citim z ni proste, ze je jakoze na silu mila. Ted k veci prvni den mi malou predavala ta prvni ucitelka chvalila malou jak je sikovna. Maly se ve skolce moc libi tesi se. Ted dva dny mi malou predava ta druha a ta si mi porad na malou stezuje, dneska me docela dostala. Rika mi, ze mala nevydrzi poradne u niceho, to chapu je tam spousta nivych aspektu tak zacla jak tak mala prebiha, ze u jidla nevydrzi sedet a chce si hrat ale ze musi sedet celou dobu vsuchni nez se najedi. Pritom mi ta prvni ucitelka rikala, ze kdo neji sedět nemusi a muze si jit hrat. Dobry. Pak zacla jak jedina mala mi tam beha tak ji rikam to jedina a ona ze jo. Popravde moc neverim, ze vsichni sedi a hraji si s jednou hrackou 22deti.. Kdyz vejdu do tridy behaji tam vsichni. Pak zacla jak se dneska diky maly vzbec nezastavili, ze neposedi, strida hracky. A co me dostalo zeptala se me jestli mala rozumi, ze ji prijde, ze ne. Tak ji rikam rozumi vsemu co po ni chci, o doktorka na logipedii co sni pracuje tak ji chvali, ze hezky rozumi a pracuje. A ona ze ji musim vse ucit. Rikam ji ale co kdyz doma me posloucha, je hodna. Kdyz reknu at si po sobe uklidi hracky udela to proste rozumi. Rikam ji i doma, ze ve skolce musi byt hodna, a poslouchat uctelky.
Jako je tam tri dny do 10 je to pro ni zmena nikdy nebyla taklen beze me. A ta ucitelka mi to vse podava jako by byla nejhorsi ze vsech moje mala.
Porad nad tim premyslim protoze mala neni takova vyjevena. Dobry vim doma taky poradne nevydrzi treba kdyz vyrabime nebo tak po chvili chce neco jineho ale vi, ze se to musi uklidit a pockat proste. Ale to co mi rika ucitelka mi prijde jak kdyby proste mala musela sedet jen u jedne hracky nemohla odejit. Ale porad mam v hlave to jak mi rekla jestli rozumi to me rozhodilo. Protoze stim nemame vubec problem ani nikdo jiny, babicka kdyz hlidala nebo ta logopedka logopedka i chvali jak hezky spolupracuje.Ale tady ta problem ma.
Jeste mi rekla, ze od zitra tam bude sama na ranni ta co mi sedla ucitelka a tahle ze odpoledni, ze byvaji po jednom jen ven chodi ve dvou, a ze se nemuze venovat jen moji maly.
Citim se fakt strasne, malou vedu ke slusnosti. Je az moc dobrak, ze ji kolikrat deti venku i berou hracky z ruky a mala se necha. Ale tady je preci tri dny je snad jasne, ze nebude sedet a nic nedelat. Jen je proste zivejsi. Ja sem se bala jak bude skolka pro nas peklo. Ale je v ni stastna rano mi rika jak se tesi. Porad ji rikam at posloucha. Citim se jak kdybych byla strasna mama co svy dite ocividne nic nenaucila je vykulene a neposedi diky tehle pani ucitelce co mi rika. Jeste co me dost stve, ze se mi vylozene smala do obliceje.
Ale vim, ze deti doma jsou jine a jine ve skolce ale je tam treti den tak si musi asi zvyknout na naky ten rad a ze musi poslechnout ucitelky.
Ale me prijde proste, ze moje mala ji vylozene asi vadi. Meli ste to taky a deti pak byly jine v klidu? Mam strach aby pak treba nebyla na malou neprijemna a ta tam pak nechtela chodit. Ale verim, ze pokud je to pravda, ze se dcera uklidni az si zvykne.
Dekuju za nazor

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Sdílejte své zkušenosti se školkami v Databázi mateřských škol »

Reakce:

Velikost písma:
Snopy123
3.9.25 19:02

Hoď to za hlavu. Ty víš jak se malá doma chová. Své jsi k tomu řekla. Jak se chová ve třídě nevíš. Že by si učitelka zasedla na dítě co viděla 6 hodin nebude pravděpodobné. Nechala bych to být. :kytka: Netrap se tím.

• Upravit
516
3.9.25 19:14

Tak otázka je, jestli si to až moc nebereš, protože ta učitelka to může taky brát tak, že prostě a jednoduše jen sděluje fakta. Já z pozice matky naopak nemám ráda ten první typ učitelky, který vždycky říká, jak je dítě šikovné, ale reálně se člověk vlastně vůbec nic užitečného a podstatného nedozví. A z pozice učitelky jednoznačně nemám ráda ten typ rodičů, co cokoli, co člověk řekne, bere pouze jako útok. Předpokládám, že ty jsi zrovna ta, co chce jen slyšet, jak je dítě skvělé a šikovné, ale o reálném průběhu adaptace, kam patří i to, jak dítě jí, zda dokáže vydržet u aktivit, poslechne pokyn atd., nechce vědět vůbec nic.

• načítám...
12887
3.9.25 19:19

Jako podle mě jste si nesedli obě, ale zase neodbíhat od jídla, to mi přijde jako základ i u malého dítěte.

• načítám...
5130
3.9.25 19:22
@curria píše: Více

Přesně si to vystihla a mám ze zakladatelky stejný pocit. Stejně jako z většiny těchto příspěvků :think:

• načítám...
Anonymní
3.9.25 19:24

@Sany80s ale doma to nedela, takze ja nevim. Me to dopa proste nedela

• Upravit
5130
3.9.25 19:28
@Anonymní píše: Více

A to je přesně chyba většiny rodičů, že to dítě doma nedělá. Právě se dítě učí jak fungovat v kolektivu bez maminky za za.d.ke.m :nevim:

• načítám...
Anonymní
3.9.25 19:29

@curria to vis ze si to taky beru, ale ucitelka tam do me jela stim 15minut v kuse
Ale ta prvni rekne vic rekne jak jedla co delala a tak sdelila mi vic to byl prik´ad ze i pochvali. Tahle mi i rekla kdyz sem se zeptala at mi rekne i neco pozotivne tak mi rekla no hezly maluje ale hned na to rekla ale dlouho u toho nevydrzi
Ja sem rada, ze mi rekne i negativa. Ale ona vse vse hodila do negativ i to jidlo, ze dneska proste nejedla. Vse proste hodila do spatne vlastne ze moje dcera dela vse spatne.
Me jen prijde, ze vse co mi rekla rekla vlastne ze dela dcera spatne. Ze je spatne ze si nehraje v kuse dlouhi s jednou hrackou ale vhce si vzit druhou to mi vysvetli co je na tom spatne, nebo co je spatne na tom, ze nechce neco jist. Dobry to u stolu ze nesedi chapu doma mi to ale nedela tak jak ja to ovlivnim.

• Upravit
Anonymní
3.9.25 19:31

@Snopy123 my se stou ucitelkou zname z krouzku a uz tam sem si sni nesedla. Ja sem ji i rekla ze zna dceru z krouzku ze vi ze pracuje v klidu. A ona se mi zacla amat a rika to si uz nepamatuju. To nechapu z cervna co sme byly naposled a chodili rok kdy sme tam spolecne chodili si nepamatuje. Rekla sem ji ze od jidla pokud bude utikat ze at to tedy rekne razne ale ze me to doma nedela. jasny ja i chapu ze treba zkousi je rozjivena nez si to sedne a pochopi ale nemyslim si ze by dcera byla tak spatma jak mi rekla.

• Upravit
Anonymní
3.9.25 19:33

@ibis jasny ja to vim ale ona do me hustila ze ji to mam naucit jak ji mam naucit neco co me doma nedela, ja sem ji i rekla co pises ze se prave uci ze nikdy taklen mebyla jeste a ona mi rekla musite ji to vy ucit

• Upravit
5130
3.9.25 19:43

Takže vůbec nepřipouštíš kritiku na svojí osobu, ale kritizovat učitelku ti nevadí? Prostě ti sdělila informace, tak si to přeber a podle toho se zařiď, ne? Pouč dceru, že ve školce platí určitá pravidla a ty prostě musí dodržovat :nevim:

• načítám...
16214
3.9.25 19:56

Ve většině případů se dítě chová jinak doma, nebo u babičky, nebo ve skolce. Snažila bych se informaci zpracovat a nějak to řešit i s dítětem. Doma nema dítě kolem sebe jine prostředí a dalších 20 dětí, že :think:

• načítám...
Anonymní
3.9.25 20:00

@Dahlia0409 ano ja vim ja sem ji rekla, ze musi poslouchat a sedet u jidla. Ale je tam tri dny na hodinu asi si musi zvyknout ne. To by mela asi chapat i ta ucitelka a ne hned rict hezky maluje ale nevydrzi u toho. Jako prece kdyz uz malovat nechce tak ji nemuze nutit a hned to delat ze je spatne nebo stim jidlem. Prvni ucitelka mi rekla ze kdyz nejedi muzou si jit hrat druha mi rekla ze v zadnym pripade ze musej sedet vsechny nez se vsichni najedi. Proc kazda tvrid a rika neco jineho. Proc mi jedna rekne ze dcera hezky cvicila zapojila se a druha mi da informaci ze se nezapojila a jen stala. Proc mi jedna rika to a druha to.
Ja chapu ze musi dodrzovat rad ale je tam treti den po hodine musi si taky zvyknout ale vysvetluju ji to. Vzdy mi to odkejve. Vic ja nezmuzu jak ji mam ucit ze ma sedet a hrat si hodimu s jednou hrackou to je jako velky problem ze si veme jinou? Tehle ucitelce to vadi. Proc mi rekla ze tam dcera jedina pobiha ale kdyz ji du vyzvednou litaji tam vsichni
Jinak dcera chodila na krouzek kde bylo 20+ deti nikdy zadna stiznost nebyla. Chpdila 2× v tydnu na 2,5h
Jinak ja stim nak pocitam ze to dite je jine nez doma ze tam treba bude rozjivena nez pochopi poradne ty pravidla co a jao nez se rozkouka.

• Upravit
16214
3.9.25 20:05

Každá učitelka může mit trochu jiný styl výuky a jiný pohled. Proto máš dvě různé informace :nevim: I děti to mnohdy berou od každé učitelky jinak

• načítám...
Anonymní
3.9.25 20:07

@Dahlia0409 ale jak mi muze rict jedna ze se zapojila cvicila a druha ze stala. Jo taky mi jedna rekla ze ochutnala a ta druha ze vubec.
Ona mi rekla ze ji i vzala za ruku ze kdyby mi to dcera rekoa no rekla mi to. Ja sem ji doma vysvetlila rikam ji to kazdy den.
Ale proste nechapu ze kazda mi rika protiklad. Dit japu obe ve stejny tride. Nemuze mi jedna rict ze cvicila a druha ze ne. Tak ktera mi teda lze

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin