Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Sdílejte své zkušenosti se školkami v Databázi mateřských škol »
@Velryba černá vis hlavne ja sem ucitelce i rekla ze snidala doma a pak v devet maji svaci
A hlavne neji pomazanky to mi i saka rekla ze to neji spousta deti. A ja ji nebudu tahat ze skolky preci ze tam nesvaci.
Verim ze obed by si uz dala kdyby to bylo jidlo co basti.
Sama reditelka nam na porade rekla ze deti k jidli nechteji nutit aby nemeli odpor a ze vedi ze nektere jidla jaou cituju blafy ale ze museji splnovat normy.
Muj synovej chodil vzdy po obede domu ve skolce odmital jist a nikdo to nikdy neresil. Ja i verim ze treba zkousi dcera tim chovanim co si muze dovolit a verim ze si to sedne.
@Anonymní píše: Více
Vím o dětech, které se ráno nasnídají a ve školce nejí nic až třeba do tří odpoledne. Jasně, není to ideální, ale tak se potom nadlábnou doma, no. Může jí rozptylovat celkově to prostředí a časem si všechno sedne.
@ivašot. Ano povidala. Oni taklen dlouze mluveji s maminkami ze se stridaji rikaji postrehy a tak. Coz mi prijde dobry ze taklen se bavi. Vim ze sem prisla v celou a ochazela jsem a bylo pul to jsem jeste cekala deset nin nez si dopovidala s maminkou predemnou
Syn ma v 7h snídani a tak v 8:15 mají svačinku. A co? Tak mají. Pokud není nějaký výchovný problém, tak to neřeš
Syn od prvního dne spí ve školce. Doma občas jídlům nedá. Tam nikdo zatím nic neřešil
Když bude jíst málo, tak co? Tak bude, no
@Velryba černá ano ono celkove na dceru se musi pomali jinak se sekne. To jsem i zminivala ale rikali ze nenuti tak doufam ze nebudou protoze se mi pak sekne. My sme driv meli strasny problem s jidlem. Ted je jedlik ale proste ty pomazanky nechce.
@Dahlia0409 podala mi to jako velky problem. Prvni ucitelka mi rikala ze kdz nechteji papat muzou si hrat ale tahle mi rekla ze ne musi sedet u stolu dokud nedojedi vsichni pry se dvakrat zvedla od stolecku tak snad to vysvetli a bude si to pamatovat. No me ji tam dyo nenechaj ze se zvedla od stolecku ze pry si nevydrzi dlouho hrat s jednou hrackou a chce jinou a ze pry beha. Beha tam kazdy kdz otevrou dvere. Takze zitra sme zase do deseti nevim co budu delat kdyz mam jit do prace
Nevim, ja chodím do prace a syn do skolky na celý den. Naopak tam od prvního dne jsou děti minimálně na oběd
A fakt to taklen nikdo neřeší. Jsou to děti, prvni třída, plno jich nikde taklen nebylo v DS, nebo tak
@Dahlia0409 me rekla ze zitra zas do deseti kdz dneska byla takova. Ale ja potrebuju aby byla aspon do obeda kvuli praci. A jak se ma zsclenit a zvyknout na naky rezim v kolektivu a tak kdz mi rika ze do 10
Ale jeste dodam ze v 10 nechodime jen my ale cela trida
Příspěvek upraven 03.09.25 v 21:10
A proc to nejde aspoň na oběd? Platíte stravu?
Prostě doma dítěti řekni, že u jídla se sedí. Víc bych si tím hlavu nelámala, jakmile tam malou budeš chtít nechat déle, prostě oznam, že ji vyzvedneš po obědě, hotovo.
@Dahlia0409 ano platim ucitelka mi rika ze to dmae jeste do 10 chodi tak vsichni.
Jeste tam nikdo nebyl do obeda co sme se s maminama bavili v satne vsechny posilaji v deset domu
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Jak už tu vtipně naznačil někdo jiný, děti nejsou roboti, zvyká si - na režim, kolektiv samotný. Jsou děti, které ve školce nepozřou nic a nikdo je kvůli tomu neposílá v deset dopoledne domů.