Doklad pro VZP

2
4.1.11 17:47

Doklad pro VZP

Nevíte, prosím, jaký doklad požaduje VZP, když jí chci oznámit skutečnost, že budu čerpat RD do 4let věku dítěte? Pouhé oznámení nestačí.. díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101637
4.1.11 17:56

Co myslíš pojmem čerpat RD do 4 let? To je totiž nesmysl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
4.1.11 18:26

jestli myslíš čerpat rodičovský příspěvek 4 roky, tak jim tam doneseš to oznámení o tom, že ti byl přiznán rodičovský příspěvek na 4 roky …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
4.1.11 18:33

díky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
584
4.1.11 19:16

To je vždycky povinnost hlásit délku rodičáku na VZP? Jsem se teď vyděsila… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
4.1.11 19:27
janica252 píše:
jestli myslíš čerpat rodičovský příspěvek 4 roky, tak jim tam doneseš to oznámení o tom, že ti byl přiznán rodičovský příspěvek na 4 roky …

No a nemůže se stát ,že se vrátím domů z porodnice, a budu potřebovat s malým k doktorovy ,ale kvůli tomu že ještě to oznámení o přiznání mít nebudu že mě (teda malýho) nezaevidujou nebo to k tomu nepatří a počkaj si na to???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21574
4.1.11 19:49
Morenita píše:
janica252 píše:
jestli myslíš čerpat rodičovský příspěvek 4 roky, tak jim tam doneseš to oznámení o tom, že ti byl přiznán rodičovský příspěvek na 4 roky …
No a nemůže se stát ,že se vrátím domů z porodnice, a budu potřebovat s malým k doktorovy ,ale kvůli tomu že ještě to oznámení o přiznání mít nebudu že mě (teda malýho) nezaevidujou nebo to k tomu nepatří a počkaj si na to???

to je něco jiného. doktorka mimčo ošetří. pojišťovna ti malého vzít musí. jen k registraci potřebuješ rodný list. ale dětský doktor vás vezme hned po návratu z porodnice i bez toho. nejdříve čerpáš mateřskou dovolenou a vyplácí se peněžitá podpora v mateřství - cca 6 měcísů a potom se nastupuje na rodičovskou dovolenou, kde si volíš délku. pojišťovna to potřebuje mít evidované.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
5.1.11 14:37
nozu píše:
Morenita píše:
janica252 píše:
No a nemůže se stát ,že se vrátím domů z porodnice, a budu potřebovat s malým k doktorovy ,ale kvůli tomu že ještě to oznámení o přiznání mít nebudu že mě (teda malýho) nezaevidujou nebo to k tomu nepatří a počkaj si na to???

to je něco jiného. doktorka mimčo ošetří. pojišťovna ti malého vzít musí. jen k registraci potřebuješ rodný list. ale dětský doktor vás vezme hned po návratu z porodnice i bez toho. nejdříve čerpáš mateřskou dovolenou a vyplácí se peněžitá podpora v mateřství - cca 6 měcísů a potom se nastupuje na rodičovskou dovolenou, kde si volíš délku. pojišťovna to potřebuje mít evidované.

Jo tak díky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.12.12 20:09

Nevíte někdo, co se stane, když jsem nenahlásila změnu na pojišťovně, ohledně příjmení? Vdala jsem se, ale nedostala jsem se tam včas a teď se stydim tam jít. Je to dětinský, ale mám strach, aby na mě divně nekoukali a nebyl z toho nějakej postih. Díky

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat