Kde vyřídit rodičák?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Kde vyřídit rodičák?
Ahoj jsem z okresu Benešov u Prahy a volala jsem si na ČSSZ co si mám s sebou přinést k žádosti o rodičák. Nepříjemná pani mi suše oznámila že oni rodičáky nevyřizují a tím náš hovor skončil ![]()
Tak jsem asi blbá, ale fakt nevim kam si o něj mám dojít zažádat? Fakt jsem myslela že na sociálku ![]()
Příspěvek upraven 04.01.11 v 12:55
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
na úřad práce, ale na sociálku budeš muset také kvůli jinému formuláři ![]()
tady: Potvrzení o nároku na dávky ovlivňující nárok a výši rodičovského příspěvku – s tím jdeš na sociálku, tam ti to potvrdí a pak na ÚP, další formulář je: Žádost o rodičovský příspěvek a Žádost o rozhodnutí o volbě nároku na rodičovský příspěvek – to vyplníš a všechno dohromady dáš na ÚP. Ta volba nároku, tu musíš, mám ten pocit, odevzdat do 21. měsíce života dítěte, ale jde to udělat vše naráz
Příspěvek upraven 04.01.11 v 12:58
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na úřad práce?!!!!!!!
Ježiš co s tim maj společnýho, vždyť jsem zaměstnaná!!! ![]()
No to je bordel ![]()
Děkuji za odpověď ![]()
A pro co že poletim na socku?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
RP se vyřizuje na příslušném úřadu práce, pokud jsi měla nárok na PPM, tak ti na úřadu práce dají formulář který si musíš nechat potvrdit na ČSSZ pod kterou spadá tvůj zaměstnavatel.
- Citovat
- Upravit
prodigy222 píše:
Na úřad práce?!!!!!!!Ježiš co s tim maj společnýho, vždyť jsem zaměstnaná!!!
![]()
No to je bordel
Děkuji za odpověď
ještě jsem to upravila, snad jsem tam nic nespletla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
petka.konecna píše:
RP se vyřizuje na příslušném úřadu práce, pokud jsi měla nárok na PPM, tak ti na úřadu práce dají formulář který si musíš nechat potvrdit na ČSSZ pod kterou spadá tvůj zaměstnavatel.
Nooo ještě lepší!!! Kdybych tušila, že to bude takovýho běhání, začala bych to vyřizovat dřív. Zítra mi přijde poslední PPM.
Díky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
prodigy222 píše:petka.konecna píše:
RP se vyřizuje na příslušném úřadu práce, pokud jsi měla nárok na PPM, tak ti na úřadu práce dají formulář který si musíš nechat potvrdit na ČSSZ pod kterou spadá tvůj zaměstnavatel.Nooo ještě lepší!!! Kdybych tušila, že to bude takovýho běhání, začala bych to vyřizovat dřív. Zítra mi přijde poslední PPM.
Díky
Máš čas - pokud chceš jí na dvouletou tak do 22t života dítěte, tříletou do 9 měsíce - takže klííídek ![]()
- Citovat
- Upravit
rybkabezvody píše:prodigy222 píše:ještě jsem to upravila, snad jsem tam nic nespletla
Na úřad práce?!!!!!!!Ježiš co s tim maj společnýho, vždyť jsem zaměstnaná!!!
![]()
No to je bordel
Děkuji za odpověď
Letos už to není do 21 měsíce ale do 9 měsíce - tak pozor na to.
- Citovat
- Upravit
petka.konecna píše:prodigy222 píše:Máš čas - pokud chceš jí na dvouletou tak do 22t života dítěte, tříletou do 9 měsíce - takže klííídekpetka.konecna píše:
RP se vyřizuje na příslušném úřadu práce, pokud jsi měla nárok na PPM, tak ti na úřadu práce dají formulář který si musíš nechat potvrdit na ČSSZ pod kterou spadá tvůj zaměstnavatel.Nooo ještě lepší!!! Kdybych tušila, že to bude takovýho běhání, začala bych to vyřizovat dřív. Zítra mi přijde poslední PPM.
Díky
No jo čas, ale prachy nebudou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Konkrétně úřad práce - odbor státní sociální podpory. Pravděpodobně jsi tam žádala porodné, tak tam.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pipet píše:
Konkrétně úřad práce - odbor státní sociální podpory. Pravděpodobně jsi tam žádala porodné, tak tam.
ještě ne
to jsem chtěla zfouknout najednou, proto na to čumim jak blbá
Kdybych si vyřizovala porodný hned po porodu, věděla bych to. Njn, hlavně že není až tak kam spěchat …uf ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jsem na mateřské a budu teď přestupovat na rodičák,vše mi zařídili v mé práci na personálním a mzdovém odd. - jen jsem musela přinést papíry ze sociálky,doma vyplnila a odnesla do práce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
milunka1 píše:
jsem na mateřské a budu teď přestupovat na rodičák,vše mi zařídili v mé práci na personálním a mzdovém odd. - jen jsem musela přinést papíry ze sociálky,doma vyplnila a odnesla do práce.
Já do práce volala, jestli bymi to nevyřídili (česká pošta) a že prej to oni nedělaj, ale že tam mám zajít zase kvůli jiné věci ohledně PPM…fakt už jsem z toho magor ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahojky taky mám zkušenosti s chladným přístupem na OSSZ, ale tady bývají vztřícní a milí:)
http://www.cssz.cz/cz/kontakty/
hodně štěstí a hezký den všem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
formulář na rodičák
Ahoj děvčata, jsem tu dnes poprvé.Prosím zkušenější maminky o radu.Na formuláři pro vyřízení rodičáku s fialovým pruhem je napsáno v bodě E: že ho potvrzuje zaměstnavatel.Jak je to ale v případě,když jsem byla od 3.měsíce na rizikovce tudíž mě vylácela ČSSZ nemocenskou.Snažila jsem se to hledat ve starších příspěvcích,ale bohužel marně
Díky za pomoc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit