Doklad za oblečení - nemusím pak něco danit?

5813
27.2.14 14:37

Doklad za oblečení

Zdravím, mám takový dotaz, na bazárku jsem paní prodala tašku oblečení. Vše proběhlo naprosto v pořádku. Nyní mě paní poprosila o doklad za oblečení, že ho potřebuje k doložení u soudu.
Ráda bych ji vyhověla, ale zároveň mám strach, abych nemusela „něco“ danit nebo zda po vystavení dokladu (či kupní smlouvy?) mi nevzniknou nějaké finanční povinnosti. Děkuji za rady. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14309
27.2.14 14:46

@Menzy
No vysjala by som sa na pani..nebolo to oficialne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
27.2.14 14:50

Nic bych nevystavovala..na bazárcích prodávám a ani bych nevěděla jak vystavit doklad..max čestný prohlášení, ale nedala bych ho ani tak.. :nevim: :* myslím že danit musíš až když prodáš za určitou částku za rok..

• Citovat
  • Upravit
5164
27.2.14 14:52

Pokud se jedná o příležitostný příjem (neprodáváš oblečení pravidelně), tak ten je osvobozen od daně do částky 30 tisíc korun pro letošní rok. Takže pokud tašku oblečení neprodáváš za víc jak 30 tisíc, žádnou daň odvádět nebudeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225

Pokud prodáváš svoje použité, tak nic danit nemusíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119

Máš ŽL nebo jsi prodávala po dětech. Pokud po dětech, žádný doklad vystavovat nemusíš. Paní to chce asi k alimentům, jakože tolik a tolik utratila za děti, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
27.2.14 15:17

Vždyť na mmb se běžně obchoduje s oblečením po vlastních dětech, to je legální. ;)
Klidně bych to paní poslala, jedna taška s oblečením musela být za pár korun.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
27.2.14 15:50

@Menzy nic nevystavuj, jsi soukromý prodejce - pokud nejedeš ve velkém, tak na to nemá ani nárok…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vin
1327
27.2.14 15:56

Nemůžeš vystavit doklad, pokud nemáš živnostenské či jiné oprávnění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
27.2.14 16:03

Když už, tak sepište nějakou kupní smlouvu.
Vaše jména, předmět prodeje, datum, cenu, podpisy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5813
27.2.14 17:03

Právě, že moc neprodávám, tak fakt nevím co můžu a co ne, holčina čeká miminko a právě se bude soudit s otcem dítěte, tak to potřebuje, ráda bych ji pomohla, asi napíšu tu kupní smlouvu - jakoby potvrzení, děkuji všem.
PS: vím, že nemusím vystavovat doklad, ale ráda ji pomohu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák