Doklady o zaplacení

7
2.6.14 13:46

Doklady o zaplacení

Ahoj zařizuji si obchod a nakupuji do něj různé vybaveni a dnes mi přišel balíček od Č. posty na dobírku a i od Ppl a až teď jsem si uvědomila ze asi musím mít doklad o zaplaceni že? Nebo stačí jen faktura kde je psáno že je úhrada v hotovosti? To mi asi FÚ neuzná co?:-(
A jak je to když platím přes bankovní účet? Musim mít vytisklý výpis z banky a označený variabilní symbol?
Děkuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Tunrida
2.6.14 13:53

@KubovaJ Tak na vše bys měla mít daňový doklad. Na dobírku mi vždycky se zbožím přišla i faktura.

• Citovat
  • Upravit
3894
2.6.14 14:06

Tak doklad o zaplacení poště nebo PPL by byl ideál, ale faktura s popisem „v hotovosti“ stačí. Horší by to bylo obráceně, že bys měla doklad o zaplacení, ale ne tu fakturu :lol:

Výpis z účtu nemusíš mít u každé faktury vytištěný a označený, stačí když máš prostě někde uložené výpisy a úhrada se dá na výpise najít. Pro případné hledání si na fakturu klidně napiš kdy jsi jí platila…
Předpokládám, že podnikáš na živnosťák jako OSVČ - doporučuju si založit bankovní účet zvlášť „pro podnikání“ aby se ti to nemíchalo s tvými osobními platbami na soukromém účtu. Není to sice povinnost, ale je to přehlednější. Dneska už je na výběr mezi účty zdarma..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
2.6.14 15:25

@RadkaCh já právě fakturu mám, ale platila jsem poště v hotovosti a nemám doklad o zaplacení tak se právě ptám jestli to FÚ bude vadit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák