Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj mám 3.mesicniho syna, plně kojeneho. Je to klidné neuplakane miminko, velký cvalda. Ale prez den se kojí po 1-2h a v noci po 2-3h. Začal mit velký problém s nočním spánkem. Nejraději by furt ležel u prsa a pil. Nemůže za boha usnout a usíná vyčerpáním az po 2h ráno. Po 2h se opět probudí a chce kojit.
Dotaz zní že do mě zacli všichni hustit že mu nestačí moje mliko ať ho prikrmuji sunarem. Už jsme mu ho pár krát dali když měl růstový vzpur a ten mu chutná a dělá mu dobře. Máte někdo s tím zkušenosti? Jak dokrmovat? Jestli jen večer po kojení nebo i prez den?
Pokud je cvalda, evidentně přibírá a jestli má dost počůraných plen, tak to fakt není o nedostatku mléka. Ani spurty se neřeší um, ty jsou nikoliv od toho, aby se dítě víc najedlo, ale od toho, aby se tělo přizpůsobilo zvýšené potřebě. Kolem těch 3 m je to taky dost obvyklé. Záleží na tobě, pokud budeš mít přes to pocit, že i cvaldu musíš přikrmit, tak přikrmuj, no. Ale možná tím stejně neoblbneš jeho potřeu tělesného kontaktu s mámou, a taky dost dobře možná dáš signál svému tělu, že se nemusí snažit produkovat mléka, kolik je třeba, protože se dítě holt dojí jinde.
Kdo to do tebe husti? Pokud má dost pocuranych plen, pribira a je spokojený tak mu mléko stačí. Děti se budi často. A zvlášť kolem toho 3 měsíce se to horší. Uz vnimaji vic podnetu a mozek to neumi zpracovat, tak potrebuje uklidneni u mamy. Dej si ho do postele, dej mu prso.
Buď v klidu a neposlouchej hloupé kecy. U nás se mi taky snažili vnutit během spurtu že mám slabé mléko atd…vše jsem jim vysvětlila, ukázala články dali mi za pravdu a už nikdy mi nic takového neřekli. Dítě se prost budí. Já jsem dceru tímhle způsobem kojila až do skoro 2,5 let. Akorát ona si teda přišla přicucla se a usla, kolikrát jsem ani nevěděla že se kojila. Spala s námi. Teď má 3, jsem těhotná, spí v klidu ve svém pokojíčku a bez problémů. Do 30 ho kojit nebudeš ani s tebou do 30 spát v posteli nebude. Užij si jeho přítomnost.
@ugluk píše:
Pokud je cvalda, evidentně přibírá a jestli má dost počůraných plen, tak to fakt není o nedostatku mléka. Ani spurty se neřeší um, ty jsou nikoliv od toho, aby se dítě víc najedlo, ale od toho, aby se tělo přizpůsobilo zvýšené potřebě. Kolem těch 3 m je to taky dost obvyklé. Záleží na tobě, pokud budeš mít přes to pocit, že i cvaldu musíš přikrmit, tak přikrmuj, no. Ale možná tím stejně neoblbneš jeho potřeu tělesného kontaktu s mámou, a taky dost dobře možná dáš signál svému tělu, že se nemusí snažit produkovat mléka, kolik je třeba, protože se dítě holt dojí jinde.
Tohle podepisuju.
Na UM bych se vykaslala a normalne kojila, ono se to zase srovna.
@JancaS84 jo jo v posteli se mnou spí. Praveze spí u prsa. Kojím denně kolem 8h a na kojení mi moc záleží, nerada bych o něj přišla.
@Buffyna píše:
@JancaS84 jo jo v posteli se mnou spí. Praveze spí u prsa. Kojím denně kolem 8h a na kojení mi moc záleží, nerada bych o něj přišla.
Tak neprikrmuj.
Koj normalne dal.
Akorat bych prcka pomalu zacala ucit, at nedudla naprazdno. Odpojila bych ho driv.
Fakt kojis hodinu v kuse…? To je moc.
Jako jsou stavy, kdy je to na miste, nemoc, zuby, spurt, ale urcite ne nejak dlouhodobe.