Dokrmování - kaše, nebo UM?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Dokrmování - kaše nebo UM ??
Milé maminky, prosím o radu a vaše zkušenosti.
Mám dcerku, za pár dní jí bude 5 měsíců. Jelikož málo přibírala, jen třeba 30g za 14 dní a někdy ani to ne, tak jsem začla dávat v poledne příkrmy - zatím jedeme zeleninku a vypadá to, že jí šmakuje, nic neplive a pěkně papá. Jinak ji stále ještě kojím. Večer mám ale pocit, že jí už mlíčko nestačí, špatně i usíná (ale když usne, tak vydrží bez kojení třeba i 8 hodin). Chtěla bych ji zkusit na noc nějak dokrmit a nevím, jestli sunar nebo nějakou kašičku. Poradíte? Já jsem prý jako mimino dostávala od 5ti měsíců 2× denně kromě kojení ještě flašku se sunarem
A ještě se chci zeptat…když už jsme začli dávat příkrmy, můžu zkusit dát nějaký čajík? Malá mi pořád sahá po hrnku a když jsem jí zkusila dát takový ten cvičný hrníček, prázdný teda, tak ho krásně čapla a dělala, jakoby chtěla pít ![]()
Moc díky za vaše příspěvky ![]()
Příspěvek upraven 18.02.15 v 11:11
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Adeelka27 Ahoj, já jsem zastáncem toho, že kojení se nemá nahrazovat UM (samozřejmě pokud se jinak kojí), ale rovnou příkrmy, pokud má na to dítě již věk. Takže já bych dala večer trošku kaše vařené ve vodě a dokojila. Jinak ten učící hrnek jí dej, já osobně bych volila pouze čistou vodu, nejsem zastáncem čajů, ale neslazený dětský čaj klidně může. Správně se má pití zavádět společně s příkrmy, aby si dítě postupně zvykalo na oboje.
Edit: kaši bych nejprve dělala rýžovou, jáhelnou a postupně (třeba za týden, pokud by akceptovala ty večerní kaše bez bolení bříška) zkoušela i přidat trochu krupičky kvůli postupnému zavádění lepku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kokomo vodu zřejmě kojeneckou, že…a lépe převařenou nebo přímo z lahve? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Adeelka27 píše:
@kokomo vodu zřejmě kojeneckou, že…a lépe převařenou nebo přímo z lahve?
Tak pokud máte kvalitní kohoutkovou vodu, což zřejmě ano, tak bych použila tu. Pokud budeš kaši vařit, tak nic řešit nemusíš, jinak bych použila odstátou (kvůli chloru) a jen ohřála na požadovanou teplotu a smíchala s instantní kaší. Já jsem dětem nikdy vodu nepřevařovala, příkrmy jsme začínali zhruba ve stejném věku jako vy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kokomo a kaši jste připravovala dětem do flašky nebo na lžičku?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Adeelka27 Ahoj,vzhledem k tomu, ze mas uz 5m ditko, najela bych rovnou na kasi, nenahrazovala UM.Dala bych na lzicku, moc neuznavam kase do flasky. A kojeneckou vodu jsem nikdy nepouzivala, vzdy kohoutkovou prevarenou ![]()
- Citovat
- Upravit
Akorát teda od tý doby, co přikrmujem, tak malá kaká tak jednonu za 3 dny
Spíš jen strašně prdí, ale nekadí. Snad jí ta kaše ještě víc neucpe. Dneska jsem teda zkusila Hami první kaši..malá snědla skoro půlku doporučené dávky (což je kaše do 140 ml vody), pak se docucla MM a teď chrupe ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit