Má dvouletá dost mléka?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Jajvy
17.2.15 20:49

Ma dvouleta dost mleka?

Ahoj. Doted jsem davala dceri, ktera ma dva roky a dva mesice 500 ml mleka denne+kase nebo jogurt denne.Muzu uz davat jen 180 ml mleka vecer+ miska kase nebo jogurt pres den? coz teda bude tech cca 300 ml mleka denne? a jeste me zajima jak dlouho jste davaly diteti vecer mleko do postele? ja to tak zatim davam, je to nas vecerni ritual a nechce se toho vzdat.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4984
17.2.15 20:52

Mleko na vecer ma syn jeste ve 3 a pul

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
17.2.15 20:53

@Jajvy Tak takhle jsem mlíkem neprolévala ani roční. :lol: Ono se to s tou „potřebou“ mléka kapánek přehání (marketingová masáž je marketingová masáž).
Večerní mlíko jsem zrušila cca v 19 měsících, hlavně kvůli zubům a protože mě takhle staré dítě na flašku do postele přijde krapet přerostlé.

Edit: A mlíko teď má jen v podobě jogurtu, pudinku či tvarohu/domácího pribiňáka, teda pokud ho chce zrovna jíst. Zřejmě začal hůř trávit laktózu, takže UM nemá ani ráno a kravské zatím testovat nehodlám, jsem ráda, že se mu to trávení konečně srovnalo.

Příspěvek upraven 17.02.15 v 20:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65277
17.2.15 20:55

V roce a pul mi zahodil lahev a od te doby mléko nepije…zádný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914
17.2.15 20:56

Dcera bude mít v květnu tři a ještě nedávno taky pila mléko večer před spaním (teda pro upřesnění kakao) Teď ho večer chce jen zřídka, ale pije ho každé ráno po probuzení. Vypije tak 150 ml někdy 200 ml. Když ho chce tak jí ho klidně dávej ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
383

My máme mléko jen ráno a to 180ml a to ještě ani někdy nevypije…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798

Odtavil se ve 14m a od té doby žádné mlíko nepozřel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
17.2.15 21:06

Moje dcera (nyní 2,5 let) nikdy moc mléka ani mléčných výrobků neměla, od té doby co jsem skončila s kojením. Což bylo přibližně v jejich 15 měsících. Mléko mi moc nechtěla pít a to ji zůstalo doteď. Občas si ho dá, když ji ho osladím medem. Jogurty jsem taky do ni dostat nemohla. Nyní si občas jogurt vezme, ale většinou zůstane netknutý. Prostě ji mléčné výrobky moc nejedou. :nevim: Kdybych se měla řídit tabulkami, kolik mléčných výrobků má dítě vypít/sníst, tak bych asi „zešedivěla“. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
17.2.15 21:08

V tomto veku mely deti mleko rano k snidani. 150-200 ml. A maji dodnes. Pokud pije mleko i vecer, tak bych ji ho nechala dokud bude chtit :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6942
17.2.15 21:09

U nás večerní mléko skončilo s večerním kojením, takže v jednom roce. Úplně jsem přestala kojit v 16 měsících a od té doby má mléka opravdu pomálu, protože: mléko nepije, kakao nepije, jogurty a tvarohy taky většinou odmítá. Je mu 18 měsíců a jsem ráda, když do něj jednou denně nacpu Lipánka nebo nějakou podobnou srágoru :roll: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mončís
17.2.15 21:12

Mala dva roky a vecer v postely mleko ma.. vzdycky krici mliko. A dokud ho chce a usina lip tak nevidim duvod ji ho nedat. Pak ma nekdy v noci jen 80ml. Rano vypije 150ml kakaa s jogurtem a nekdy odpo si taky tech 150 kakaa da. proste kdyz si rekne tak ji dam. Az nebude chtit tak nedam :)

• Citovat
  • Upravit
10975
17.2.15 21:12

Tak my jsme večerní mléko odbourali taky okolo roku a to primárně kvůli zubům, protože mladý usnul a kdo by mu pak čistil zoubky. Takže má mléko ráno cca 220ml a potom obvykle už jen jogurt, sýr,…Dva roky měl teď v únoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25094
17.2.15 21:15

Mléko není nutnost, když má dost jiné bílkoviny za den. Obě holky byly jen kojené, UM starší nechtěla, mladší jsem ho ani nezkoušela. Starší začala občas kravské ve 3 letech. Mají jogurty, kaše, sýry… a maso, luštěniny,…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1946
17.2.15 21:23

Můj kluk měl teď nedávno dva roky a uz od léta ma mliko jen k snídani 300 ml to vypije na stojáka a pak přes den jogurt nebo puding, domácí pacholik nebo ma rad domácí termix, a hodně basti tvrdé sýry :) kaše mi nechce tak mu je necpu a když ráno mliko nedopije tak mu to nenutim ale večer mliko nechce uz dobrých osum měsíců :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
708
17.2.15 21:26

Mlíko nikdy nedostával, měl UM do 7 mesicu a pak uz nic. Nechapu, proč se do dětí leje mléko horem dolem, když to vůbec není zdravé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí