Má dvouletá dost mléka?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Mladší dcera má od 20 měsíců (měla šílenou rýmu, tak jsem na pár dní mléko vysadila a pak se ráno už k tomu neveracela) mléko jen večer a to cca 180 - 210 ml. Záleží jak večeří, buď si přídá a nebo to ani nedopije. Přes den má občas musli s mlékem, ovocný koktejl s mlékem, jogurt, tvaroh a teď občas kakao, ale to ji zatím moc neuchvátilo. Starší 3,5 let si večer dává cca skleničku mléka, ale někdy taky nechce, ale je to spíš rituál a taky, že mléko má mladší ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Starsi syn pil UM mliko vecer asi 150-180ml do cca dvou let. Chtel to tak jsem mu to davala, pak zniceho nic prestal a nechtel tak jsem mu to prestala davat. Nevidim duvod proc bych ho mela nutit. Obyc mliko taky nechce, kakao nepije…
Nejake mlecne vyrobky pres den ma. Nekdy si da cerealie s troskou mlika, jogurt/termix, syry atd… Proste normalni strava. Ted ma necele tri roky.
Mladsi syn necelych 9mesicu mi vypije cca 120-200ml UM mlika za den. A spise se teda blizi k te nizsi hranici… Myslim si ze taky dlouho to mliko vyzadovat nebude chtit.. nebudu nutit. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kluk má 2 a čtvrt. Večer mléko nedávám kvůli zubům, ráno jak kdy, víc jak 150ml denně nemá. Chtěla jsem zrušit ve 2, ale když chce, tak ať sosá i když už to fakt nepotřebuje
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Náš malej se od prsa odstavil v 8M (mléko jsem ještě měla) a v 10M odmítl i UM. Pak sem se měsíc do něj snažila dostat kdeco mléčného, ale buď to nepozřel, nebo násilím nacpané mléko vyblinkal.
Tak sem si řekla, že asi ví, proč to dělá a vyprdla se na to.
Pak vzal na milost krupičnou kaši a nyní si tak jednou za týden až dva dá s chutí dvojku kakaa.
Takže půllitr mlíka u dvouleťáka mi přijde přehnané - a přišlo by mi to příliš, i kdyby honzík mlíko pil.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nas mladej nepije UM vic jak rok, ted mu budou 3, kravske mi pit nechce, jogurt a jine mlecne vyrobky sni, kdyz je zrovna vezme na milost, ma obdobi, kdy je neji vubec, z toho klidne sni 3 jogurty za den - neresim
u vas mi to prijde az dost
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Oba kluky jsem přestala kojit cca v roce, pak měli do dvou let večer UM tak 150-180 ml, víc nikdy nedali. K tomu přes den jogurt nebo něco takového, kaši, někdy lučinu, sýr… Ve dvou přestali pít UM, starší začal kravské mléko, ale ne denně, občas. mladší kravské nikdy skoro nechtěl, teď si dá občas o víkendu s tatínkem k snídani kefír. Rostou normálně, jsou zdraví.
Já také mléko nepiju, nechutná mi. Ale klidně si dám jogurt, kyšku, kefírové mléko. Myslím, že není nutné dvouleťákovi dávat tolik mléka denně. Ostatní savci kromě lidí ho v dospělosti taky nepijí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dcera má 2 a už delší dobu pije jen ráno 120 ml UM. Pak má buď jogurt nebo lipánka, gervais nebo lučinu, někdy kaši k večeři.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Syn má 15m a už mléko nepije..před 14dny jsme odbourali noční jídlo, nebo spíše jídlo nad ránem a odmítl i zcela pít mléko..takže dostane jen kravské během dne třeba v jogurtu, ale ve flašce už ho nepije…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Syn má přes tři roky a klidně by vychlemtal litr mléka denně, tak moc ho miluje, ale jiné mléčné výrobky nechce ani vidět. Dcera přestala mléko pit po odstavení v 15ti měsících, nechtěla ani umělé ani čerstvé plnotucne, co pije bracha. Neresim to, protože zase miluje sýry a jogurty
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My budeme mít 2 v dubnu a dáváme mléko ráno a večer po lahvičce (dohromady tak 300 ml), odpoledne jogurt a někdy ještě kaši na večeři, ale to jen občas. Ale řekla bych, že je to hodně individuální.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mama ma skoro 2,5 roku, mleko miluje, takze rano po probuzeni vypije 240 ml nutrilonu a vecer pred spanim take.. Behem dne sni jogurt nebo tvaroh, syry mi neji… Po vecernim mleku vycistime zuby a jde spinkat. Premyslela jsem, jak ji odnaucit, aby snidala normalne a vecerela, ale nechce… Tak nevim, snad tu lahev nekdy pusti.. Zatim mi rika: mam moc rada mlicko, mnam, to je dobrota… Ach jo…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prvni slovo melo byt MALÁ… Pisu z mobilu, takze jako tatar… Omlouvam se…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Náš prcek má ve 2 letech ráno a večer láhev s 200 ml UM. Vyžaduje ho poměrně nekompromisně a dokud ho bude chtít, budeme mu ho dávat. Zoubky teda po vypití mléka čistíme.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit