Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Dobrý den,
mám dotaz ohledně kojení. Mám 6ti týdenní holčičku, zatím plně kojenou. Saje hezky a prospívá váhově taky dobře, ale pri a po kojení je nespokojená, je na ní znát, že by chtěla ještě, ale vždy se pak přisaje jen na pár vteřin a začne se vztekat a plakat. Začala jsem tedy v některé časy přes den dokrmovat mlíčkem, které mám odstrikane z noci, když vstávám a malička spí. Chci se zeptat, myslíte, že je to takhle udržitelné nebo myslíte, že bude mlíčko postupně ubývat? ![]()
@Lindus85 píše:
Dobrý den,
mám dotaz ohledně kojení. Mám 6ti týdenní holčičku, zatím plně kojenou. Saje hezky a prospívá váhově taky dobře, ale pri a po kojení je nespokojená, je na ní znát, že by chtěla ještě, ale vždy se pak přisaje jen na pár vteřin a začne se vztekat a plakat. Začala jsem tedy v některé časy přes den dokrmovat mlíčkem, které mám odstrikane z noci, když vstávám a malička spí. Chci se zeptat, myslíte, že je to takhle udržitelné nebo myslíte, že bude mlíčko postupně ubývat?
Myslím si, že je to udržitelné. Jestliže budeš nabízet prso často, kojit často, tak že občas odstrikas a dáš z láhve ničemu nevadí ![]()
V 6 tydnech je to dost caste. Produkce mleka se ustali a nemusi jim to uz tect tak, jak jsou zvykli. Navic v tomto obdobi muze prochazet i rustovym spurtem. Muzes odsavat mezi kojenim a co nejcasteji prikladat.. Kojit take v noci, kdy je prolaktinu nejvice. Asi bych ani nedokrmovala, ale spis casto prikladala. Zamyslela bych se i nad zpusobem prikrmovani. Spise nez lahev bych volila po cevce, kadinkou nebo lzickou. Ta flaska je takova osemetna a dite se lehce zmate. Vydrz a ono se to zase samo upravi ![]()