Nesprávné přisátí k jednomu prsu

161
16.2.20 13:05

Nesprávné přisátí k jednomu prsu

Ahoj, maminky. Nemáte některá zkušenost s tím, že by se miminko špatně přisávalo k jednomu prsu? Dodám, že dříve pil prcek normálně z obou, teď jsou mu 3 měsíce a už asi týden se mi nedaří ho přisát jen k pravému prsu tak, aby mě to nebolelo. Bradavky vypadají na první pohled obě stejně. Připadám si zase jako na začátku, kdy jsem skučela bolestí obou bradavek snad první čtyři týdny :( Prošli jsme si bojkotem kojení - nejdříve se vztekal jen večer, pak od druhého měsíce už kdykoliv kromě v noci, až to vyústilo v zahození dudlíku. Od druhého dne, co neměl dudlík, pil zase krásně, navíc častěji. Snad díky tomu začal spát i v noci třeba 6-8 hodin v kuse. Jenže chvíli nato začal pravou bradavku zřejmě svírat dásněmi nebo nevím :nevim: Myslím, že vsunutou ji má dost hluboko, horní ret pěkně objímá dvorec, ale bolí to jak čert, a když se pustí, mám bradavku jakoby zploštělou (někde jsem četla trefné přirovnání: tvar jako nová rtěnka). Zdá se mi, že vtahuje ten spodní ret dovnitř, ale nedaří se mi to ovlivnit. Navíc se bojím, že když ho budu furt opravovat, začne se zase vztekat a pořádně se nenapije. Takže to radši vždycky přetrpím a doufám, že se to zlepší. Neřešila jste to prosím některá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19606
16.2.20 13:30

Řeším teď špatné přisátí k jednomu prsu a nechala jsem si poradit LP.. musím mu zespod zatlačit na bradu aby líp otevřel… určitě si nechej poradit od LP než takto na netu…je potřeba to vidět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
161
16.2.20 14:26

@Bobby Mám to v plánu, ale zítra jdeme na očkování a doktorka doporučovala zůstat týden doma. A LP tady z okolí momentálně dělá poradenství u sebe, takže nejezdí ke klientkám :? U vás to taky začalo až časem, nebo to řešíte od začátku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19606
16.2.20 15:31

@Lea491 mam šestitýdenního předčasne narozeného a problem máme od začátku.. levé prso v pohodě a pravé hrůza děs (kvasinka, praskliny a pořád dokola)..ale on byl ze začátku dlouho jen na stříkačce, takže se naučil blbě sát..leda domluvit LP jak pojedete od doktorky-to ještě reakce na očko nebude..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
17.2.20 15:33

Ahoj, mozna bych popremyslela i nad jinou polohou pri kojeni. Jak kojis?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
161
17.2.20 16:28

@Prfprfprf Kojím jen vleže na boku. V prvních 3 týdnech jsme kojili i v sedě kolmo k prsu, ale čím byl těžší, tím to bylo náročnější. Když měl bojkot, občas jsem ho nakonec přesvědčila v téhle poloze vsedě, ale myslím, že není pohodlná ani jednomu z nás :? Popravdě fakt netuším, jak někdo může dlouhodobě kojit jinak než vleže. Přijde mi to prostě nejjednodušší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
17.2.20 16:33

Ptam se proto, protoze vetsina zen zna jen kojeni na madonu a dost casto z toho prameni mnohe problemy. Jsou zatate, neuvolnene, nad miminko se sklanj… Jsem laktacni poradkyne. Jak dite pri kojeni drzis? Melo by se minimalne sahat na hlavicku, nektera miminka to nemaji pri kojeni rada. Jinak je velmi vhodna poloha, kdy jsi v polosede, absolutne uvolnena a dite na tobe jakoby krizem lezi a samo si prs najde. Chtelo by to zkouznout techniku s LP a mozna si pohrat s polohami. Takhle na dalku to je tezke.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
161
17.2.20 20:27

@Prfprfprf No, držím ho většinou spodní rukou na zádíčkách a předloktí se o hlavičku otírá, jinak bych si ruku asi vykroutila :think: Druhou přidržuju buď prso, nebo zadeček, když se vrtí. Tu polohu na břiše jsem schválně zkusila, ale na bříšku se mu moc nelíbí. Navíc mám větší prsa a poměrně pevná, takže má pak bradavku dost vysoko… nu, moc dlouho to zkrátka nešlo :) No ale zdá se mi to dnes lepší. Sice nemá tu pusu ukázkově, ale už to aspoň tak nebolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová