Domácí kaše pro miminko

3044
19.3.16 15:51

Domácí kaše pro miminko

Syn má skoro 5,5 měsíce a začínám pomalu přemýšlet na nějakou kaší - třeba na večeři jednou za čas. Chci to dávat až po půl roce, tak zatím koukám, co se vše dělá. Je mi jasné, že převážně obilné. Syn už není téměř kojený, tak nevím, zda je možné dělat kaši z UM, prý se pak vyvaří vitamíny.

Vařily jste takto kaše? U dcery jsem dávala spíše ty instantní - proto bych ráda dělala spíše domácí, nad instantní ale taky neohrnuju nos, jen s tím zatím extra nepočítám :)

Jsou vůbec vhodné už kaše? Předpokládám, že obilí tedy rovná se lepek :)

Děkuji všem za postřehy, případně za recepty :kytka:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

2799
19.3.16 16:17

Dávala jsi instantní? myslíš jako ty(HIPP, Nutrilon, Sunarka…)nebo jiné? my dáváme od 6m. kaše z normálního obchodu zdravé výživy(pohankovou, jáhlovou, šestizrnou-kde je podíl pšenice, tak to není tak moc lepku a zároveň už si na něj zvykaj)a ty se jen rozmíchávaj v horkém mlíku(UM)chutnají a hlavně dobře houstnou oproti těm(Hipp, Nutrilonu…)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
28884
19.3.16 16:21

@Maty1989 rýže lepek není. Ovesná kaše je pro dítě velice vhodná. Vařila jsem a podávala klidně od 4 tého měsíce, domácí, žádné instatní.
https://www.emimino.cz/…-kase-42548/
https://www.emimino.cz/…-kase-31270/
https://www.emimino.cz/…rankovani/5/
https://www.emimino.cz/…rankovani/4/
Tyto diskuse vč. dalšího asi milionu tady ti k inspiraci nestačí? :think:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
3044
19.3.16 16:46

@axlpol Asi ano, je to dlouho, ale budou to tyto kaše :)

@berry4 Děkuji moc, chtěla jsem právě přímo postřehy, co kdo dával, co je vhodné, atd. Je mi jasné, že se na netu dá najít, dceři jsem dávala i přímo jakoby lupínky různé, že se to rychleji povařilo, pomixovala jsem a bylo :)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
509
19.3.16 16:57

Dělala jsem pouze domácí kaše, jelikož jsem nechtěla dávat UM a ty kupované nemléčné jsou pouze z vody hnus, nehoustnou, nehledě na jejich cenu. Na domácí kaše jsem používala převážně obilninové vločky, nebo třeba kukuřičnou Mišutku. Nejprve dělala jen bezlepkové (ale teď je doporučení jiné)- používala rýžové a pohankové vločky, Mišutku nebo kukuřičnou polentu. Ostatní vločky až později. Kaše jsem dělala jen z vody, jelikož jsem kojila, ale podle mě není problém vločky zalít vroucí vodou (já ze začátku ještě mixovala, jiný způsob je namočit předem a vařit hodně do měkka, jenže já dělala raději denně čerstvé a zalít vodou a mixovat bylo jednoduché a rychlé), nechat odstát a pak přimíchat sušené UM.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
3044
19.3.16 17:09
@eryby píše:
Dělala jsem pouze domácí kaše, jelikož jsem nechtěla dávat UM a ty kupované nemléčné jsou pouze z vody hnus, nehoustnou, nehledě na jejich cenu. Na domácí kaše jsem používala převážně obilninové vločky, nebo třeba kukuřičnou Mišutku. Nejprve dělala jen bezlepkové (ale teď je doporučení jiné)- používala rýžové a pohankové vločky, Mišutku nebo kukuřičnou polentu. Ostatní vločky až později. Kaše jsem dělala jen z vody, jelikož jsem kojila, ale podle mě není problém vločky zalít vroucí vodou (já ze začátku ještě mixovala, jiný způsob je namočit předem a vařit hodně do měkka, jenže já dělala raději denně čerstvé a zalít vodou a mixovat bylo jednoduché a rychlé), nechat odstát a pak přimíchat sušené UM.

Super, děkuji moc za užitečnou radu :) Podívám se teda, co vše najdu, nebo zajdu ideálně do Zdravé výživy a bude :)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama